Paolo350 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 tak sie zastanawiam jakie tloki dopasowac do emy(...).........był u mnie ostatnio znajomy i poinformował mnie, że Almot, albo już produkuje tłoki do dolniaka, albo w bardzo krótkim czasie rozpocznie ich produkcję...........Czy ktoś słyszał coś więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 taa- normalnie produkuja tloczki- poki co to slysze same "superlatywy". Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 taa- normalnie produkuja tloczki- poki co to slysze same "superlatywy". GoskaWięc czekamy na jakies opinie uzytkowników;Bo, moim zdaniem, jesli te tłoki okażą się dobre, to nie ma sensu ładować do silnika "polonezów" (pod warunkiem, że garnki nie są już po czwartym szlifie :) ); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Tłoki do poloneza lepsze produkuje też almot... wiec czemu te dedykowane do motocykla maja być gorsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Tłoki do poloneza lepsze produkuje też almot... wiec czemu te dedykowane do motocykla maja być gorsze ?Almot nie produkuje tłoków do poloneza ;PWięc czekamy na jakies opinie uzytkowników;Bo, moim zdaniem, jesli te tłoki okażą się dobre, to nie ma sensu ładować do silnika "polonezów" (pod warunkiem, że garnki nie są już po czwartym szlifie :icon_twisted: );Lecą w pręta. I mają świetną ochrone w postaci działu sprzedazy. Czeskie produkty dalej najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Kiedyś do nich dzowniłem i twierdzili ze produkuja;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Kiedyś do nich dzowniłem i twierdzili ze produkuja;PŻe mieli w ofercie ;P(Chyba że to znowu ich rozgarnięty jak kupa piachu dział sprzedaży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimoll Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Więc czekamy na jakies opinie uzytkowników;Bo, moim zdaniem, jesli te tłoki okażą się dobre, to nie ma sensu ładować do silnika "polonezów" (pod warunkiem, że garnki nie są już po czwartym szlifie :crossy: ); Produkują, sprzedają i nawet tłoki dają radę. Tłoki sprawdzone w krótkiej trasie (około 140 km w weekend) i w terenie(dukty, koleiny, strome podjazdy itepe). Założone zostały po reklamacji dorabianych na zamówienie tłoków z Milanówka(puchły i nie trzymały zamówionego luzu).Są użytkownicy Almotów, są opisane doświadczenia - ale niestety na innym forum i chyba nie mogę bezczelnie zareklamować :crossy: pozdrawiam,michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Produkują, sprzedają i nawet tłoki dają radę. Tłoki sprawdzone w krótkiej trasie (około 140 km w weekend) i w terenie(dukty, koleiny, strome podjazdy itepe). Założone zostały po reklamacji dorabianych na zamówienie tłoków z Milanówka(puchły i nie trzymały zamówionego luzu).Są użytkownicy Almotów, są opisane doświadczenia - ale niestety na innym forum i chyba nie mogę bezczelnie zareklamować :icon_eek: pozdrawiam,michałTo nie kapuję. Docierałeś motocykl po terenie 140km? I po 140 km chcesz powiedzieć, że są okej? 140 km to nawet na charkowskich tłokach zrobisz. Możesz zareklamować jak dotrzesz silnik i zrobisz to prawidłowo. A co to za tłoki z Milanówka? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś714 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 To nie kapuję. Docierałeś motocykl po terenie 140km? I po 140 km chcesz powiedzieć, że są okej? 140 km to nawet na charkowskich tłokach zrobisz. Możesz zareklamować jak dotrzesz silnik i zrobisz to prawidłowo. A co to za tłoki z Milanówka? ;>Tak dają radę, ale przy luzie 0,15 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jak ktoś przejedzie 2500 km to może powiedzieć że dotarł maszynę. 140 km to za krótki odcinek, żeby coś stwierdzić i powiedzieć że tłoki są złe, dobre itp. Ja w uralu z racji braku wiedzy choć ostrzegał mnie jakieś 3 lata temu Ural-Zgora ( namawiał na almoty ) założyłem ruskie, zrobiłem w granicach 3000 km i co i ruskie śmigają bez zarzutu, nawet nigdy nie spuchły:) ( choć to kwestia fartu, docierania i szczęścia i może oleju bo Motul 3000 20W/50) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimoll Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 To nie kapuję. Docierałeś motocykl po terenie 140km? I po 140 km chcesz powiedzieć, że są okej? 140 km to nawet na charkowskich tłokach zrobisz. Możesz zareklamować jak dotrzesz silnik i zrobisz to prawidłowo. A co to za tłoki z Milanówka? ;> Nie ja- nie zwykłem pisać o sobie w 3 osobie :bigrazz: .Rzuciłem "zajawkę" , użytkownik tłoków jest na innym forum, kilometrów jest trochę więcej (zabrakło "m.in" ) . Na razie wiadomo że nie puchną , w przeciwieństwie do wyrobu rzemieślniczego z Milanówka. Pasowanie nie jest na 0,15 . pozdrawiam,michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Pasowanie nie jest na 0,15 .......jakim cudem miały spuchnąć przy takim pasowaniu, kiedy do ruska przy dobrych tłokach pasuje się na 0,07-0,09 :bigrazz: ??? 0,15 to już gruba przesada........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 ......jakim cudem miały spuchnąć przy takim pasowaniu, kiedy do ruska przy dobrych tłokach pasuje się na 0,07-0,09 :) ??? 0,15 to już gruba przesada...........U szlifierza zamawiasz 0,08 a on żebyś nie przyszedł z reklamacją i tak zrobi ci na dychę. Co sie nawalczyłem z tymi od robienia dziur to osobna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimoll Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 ......jakim cudem miały spuchnąć przy takim pasowaniu, kiedy do ruska przy dobrych tłokach pasuje się na 0,07-0,09 :icon_question: ??? 0,15 to już gruba przesada........... zdecydowanie polecam czytanie ze zrozumieniem, ze wskazaniem na kilka poprzednich postów w wątku. pozdrawiam,michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi