Skocz do zawartości

jakie tłoki do dolniaka???

ronon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ronon napisał:

tak sie zastanawiam jakie tloki dopasowac do emy(...)

.........był u mnie ostatnio znajomy i poinformował mnie, że Almot, albo już produkuje tłoki do dolniaka, albo w bardzo krótkim czasie rozpocznie ich produkcję...........

Czy ktoś słyszał coś więcej na ten temat?

wild napisał:

taa- normalnie produkuja tloczki- poki co to slysze same "superlatywy".

Goska

Więc czekamy na jakies opinie uzytkowników;

Bo, moim zdaniem, jesli te tłoki okażą się dobre, to nie ma sensu ładować do silnika "polonezów" (pod warunkiem, że garnki nie są już po czwartym szlifie :) );

wueska napisał:

Tłoki do poloneza lepsze produkuje też almot... wiec czemu te dedykowane do motocykla maja być gorsze ?

Almot nie produkuje tłoków do poloneza ;P

Paolo350 napisał:

Bo, moim zdaniem, jesli te tłoki okażą się dobre, to nie ma sensu ładować do silnika "polonezów" (pod warunkiem, że garnki nie są już po czwartym szlifie :icon_twisted: );

Lecą w pręta. I mają świetną ochrone w postaci działu sprzedazy. Czeskie produkty dalej najlepsze.

Paolo350 napisał:

Bo, moim zdaniem, jesli te tłoki okażą się dobre, to nie ma sensu ładować do silnika "polonezów" (pod warunkiem, że garnki nie są już po czwartym szlifie :crossy: );

Produkują, sprzedają i nawet tłoki dają radę. Tłoki sprawdzone w krótkiej trasie (około 140 km w weekend) i w terenie(dukty, koleiny, strome podjazdy itepe). Założone zostały po reklamacji dorabianych na zamówienie tłoków z Milanówka(puchły i nie trzymały zamówionego luzu).

Są użytkownicy Almotów, są opisane doświadczenia - ale niestety na innym forum i chyba nie mogę bezczelnie zareklamować :crossy:

pozdrawiam,

michał

mikimoll napisał:

Produkują, sprzedają i nawet tłoki dają radę. Tłoki sprawdzone w krótkiej trasie (około 140 km w weekend) i w terenie(dukty, koleiny, strome podjazdy itepe). Założone zostały po reklamacji dorabianych na zamówienie tłoków z Milanówka(puchły i nie trzymały zamówionego luzu).

Są użytkownicy Almotów, są opisane doświadczenia - ale niestety na innym forum i chyba nie mogę bezczelnie zareklamować :icon_eek:

pozdrawiam,

michał

To nie kapuję. Docierałeś motocykl po terenie 140km? I po 140 km chcesz powiedzieć, że są okej? 140 km to nawet na charkowskich tłokach zrobisz. Możesz zareklamować jak dotrzesz silnik i zrobisz to prawidłowo. A co to za tłoki z Milanówka? ;>

prince napisał:

To nie kapuję. Docierałeś motocykl po terenie 140km? I po 140 km chcesz powiedzieć, że są okej? 140 km to nawet na charkowskich tłokach zrobisz. Możesz zareklamować jak dotrzesz silnik i zrobisz to prawidłowo. A co to za tłoki z Milanówka? ;>

Tak dają radę, ale przy luzie 0,15 :)

Jak ktoś przejedzie 2500 km to może powiedzieć że dotarł maszynę. 140 km to za krótki odcinek, żeby coś stwierdzić i powiedzieć że tłoki są złe, dobre itp. Ja w uralu z racji braku wiedzy choć ostrzegał mnie jakieś 3 lata temu Ural-Zgora ( namawiał na almoty ) założyłem ruskie, zrobiłem w granicach 3000 km i co i ruskie śmigają bez zarzutu, nawet nigdy nie spuchły:) ( choć to kwestia fartu, docierania i szczęścia i może oleju bo Motul 3000 20W/50)

prince napisał:

Nie ja- nie zwykłem pisać o sobie w 3 osobie :bigrazz: .

Rzuciłem "zajawkę" , użytkownik tłoków jest na innym forum, kilometrów jest trochę więcej (zabrakło "m.in" ) . Na razie wiadomo że nie puchną , w przeciwieństwie do wyrobu rzemieślniczego z Milanówka. Pasowanie nie jest na 0,15 .

pozdrawiam,

michał

Paolo350 napisał:

......jakim cudem miały spuchnąć przy takim pasowaniu, kiedy do ruska przy dobrych tłokach pasuje się na 0,07-0,09 :) ???

0,15 to już gruba przesada...........

U szlifierza zamawiasz 0,08 a on żebyś nie przyszedł z reklamacją i tak zrobi ci na dychę. Co sie nawalczyłem z tymi od robienia dziur to osobna historia.

Paolo350 napisał:

......jakim cudem miały spuchnąć przy takim pasowaniu, kiedy do ruska przy dobrych tłokach pasuje się na 0,07-0,09 :icon_question: ???

0,15 to już gruba przesada...........

zdecydowanie polecam czytanie ze zrozumieniem, ze wskazaniem na kilka poprzednich postów w wątku.

pozdrawiam,

michał