Paolo350 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 ronon napisał: tak sie zastanawiam jakie tloki dopasowac do emy(...).........był u mnie ostatnio znajomy i poinformował mnie, że Almot, albo już produkuje tłoki do dolniaka, albo w bardzo krótkim czasie rozpocznie ich produkcję...........Czy ktoś słyszał coś więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 taa- normalnie produkuja tloczki- poki co to slysze same "superlatywy". Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 wild napisał: taa- normalnie produkuja tloczki- poki co to slysze same "superlatywy". GoskaWięc czekamy na jakies opinie uzytkowników;Bo, moim zdaniem, jesli te tłoki okażą się dobre, to nie ma sensu ładować do silnika "polonezów" (pod warunkiem, że garnki nie są już po czwartym szlifie :) ); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Tłoki do poloneza lepsze produkuje też almot... wiec czemu te dedykowane do motocykla maja być gorsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 wueska napisał: Tłoki do poloneza lepsze produkuje też almot... wiec czemu te dedykowane do motocykla maja być gorsze ?Almot nie produkuje tłoków do poloneza ;P Paolo350 napisał: Więc czekamy na jakies opinie uzytkowników;Bo, moim zdaniem, jesli te tłoki okażą się dobre, to nie ma sensu ładować do silnika "polonezów" (pod warunkiem, że garnki nie są już po czwartym szlifie :icon_twisted: );Lecą w pręta. I mają świetną ochrone w postaci działu sprzedazy. Czeskie produkty dalej najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Kiedyś do nich dzowniłem i twierdzili ze produkuja;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 wueska napisał: Kiedyś do nich dzowniłem i twierdzili ze produkuja;PŻe mieli w ofercie ;P(Chyba że to znowu ich rozgarnięty jak kupa piachu dział sprzedaży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimoll Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Paolo350 napisał: Więc czekamy na jakies opinie uzytkowników;Bo, moim zdaniem, jesli te tłoki okażą się dobre, to nie ma sensu ładować do silnika "polonezów" (pod warunkiem, że garnki nie są już po czwartym szlifie :crossy: ); Produkują, sprzedają i nawet tłoki dają radę. Tłoki sprawdzone w krótkiej trasie (około 140 km w weekend) i w terenie(dukty, koleiny, strome podjazdy itepe). Założone zostały po reklamacji dorabianych na zamówienie tłoków z Milanówka(puchły i nie trzymały zamówionego luzu).Są użytkownicy Almotów, są opisane doświadczenia - ale niestety na innym forum i chyba nie mogę bezczelnie zareklamować :crossy: pozdrawiam,michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 mikimoll napisał: Produkują, sprzedają i nawet tłoki dają radę. Tłoki sprawdzone w krótkiej trasie (około 140 km w weekend) i w terenie(dukty, koleiny, strome podjazdy itepe). Założone zostały po reklamacji dorabianych na zamówienie tłoków z Milanówka(puchły i nie trzymały zamówionego luzu).Są użytkownicy Almotów, są opisane doświadczenia - ale niestety na innym forum i chyba nie mogę bezczelnie zareklamować :icon_eek: pozdrawiam,michałTo nie kapuję. Docierałeś motocykl po terenie 140km? I po 140 km chcesz powiedzieć, że są okej? 140 km to nawet na charkowskich tłokach zrobisz. Możesz zareklamować jak dotrzesz silnik i zrobisz to prawidłowo. A co to za tłoki z Milanówka? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś714 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 prince napisał: To nie kapuję. Docierałeś motocykl po terenie 140km? I po 140 km chcesz powiedzieć, że są okej? 140 km to nawet na charkowskich tłokach zrobisz. Możesz zareklamować jak dotrzesz silnik i zrobisz to prawidłowo. A co to za tłoki z Milanówka? ;>Tak dają radę, ale przy luzie 0,15 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jak ktoś przejedzie 2500 km to może powiedzieć że dotarł maszynę. 140 km to za krótki odcinek, żeby coś stwierdzić i powiedzieć że tłoki są złe, dobre itp. Ja w uralu z racji braku wiedzy choć ostrzegał mnie jakieś 3 lata temu Ural-Zgora ( namawiał na almoty ) założyłem ruskie, zrobiłem w granicach 3000 km i co i ruskie śmigają bez zarzutu, nawet nigdy nie spuchły:) ( choć to kwestia fartu, docierania i szczęścia i może oleju bo Motul 3000 20W/50) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimoll Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 prince napisał: To nie kapuję. Docierałeś motocykl po terenie 140km? I po 140 km chcesz powiedzieć, że są okej? 140 km to nawet na charkowskich tłokach zrobisz. Możesz zareklamować jak dotrzesz silnik i zrobisz to prawidłowo. A co to za tłoki z Milanówka? ;> Nie ja- nie zwykłem pisać o sobie w 3 osobie :bigrazz: .Rzuciłem "zajawkę" , użytkownik tłoków jest na innym forum, kilometrów jest trochę więcej (zabrakło "m.in" ) . Na razie wiadomo że nie puchną , w przeciwieństwie do wyrobu rzemieślniczego z Milanówka. Pasowanie nie jest na 0,15 . pozdrawiam,michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 mikimoll napisał: Pasowanie nie jest na 0,15 .......jakim cudem miały spuchnąć przy takim pasowaniu, kiedy do ruska przy dobrych tłokach pasuje się na 0,07-0,09 :bigrazz: ??? 0,15 to już gruba przesada........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Paolo350 napisał: ......jakim cudem miały spuchnąć przy takim pasowaniu, kiedy do ruska przy dobrych tłokach pasuje się na 0,07-0,09 :) ??? 0,15 to już gruba przesada...........U szlifierza zamawiasz 0,08 a on żebyś nie przyszedł z reklamacją i tak zrobi ci na dychę. Co sie nawalczyłem z tymi od robienia dziur to osobna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimoll Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Paolo350 napisał: ......jakim cudem miały spuchnąć przy takim pasowaniu, kiedy do ruska przy dobrych tłokach pasuje się na 0,07-0,09 :icon_question: ??? 0,15 to już gruba przesada........... zdecydowanie polecam czytanie ze zrozumieniem, ze wskazaniem na kilka poprzednich postów w wątku. pozdrawiam,michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi