Administrator Dominik Szymański Opublikowano 31 Maja 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 A najgorsze jest to, że dobry olej do kosiarki jest droższy od oleju do filtra powietrza, więc ja już zupełnie nie rozumiem tego typu "oszczędności"...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Mnie mobilizuje o porządne dbanie o filtr myśl, że wczoraj zapłaciłem 190zł za nowy bo zamienników nie ma za baudzo do ttr-y ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motomati Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 witam was!!Mam mały pytanko:mianowicie dziś wyciągnąłem filter z rm-a 125 i jest on dosyć mocno zabrudzony(tłusty,klejący)...jak go najlepiej wyczyścić? Czy wypadało by go już wymienić?;> Z góry dzieki pozdro!! we wszystkich motocyklach które mialem zawsze wymieniałem filtr na nowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) a co jest tego skutkiem ?? Ja wlasnie w taki sposob myje swoj filtr. Moze to jest zle, moze tak sie nie powinno i stad moje pytanie : jaki bedzie skutek. stopniowo filtr zaczyna przepuszczać drobiny piasku no i zaczyna pękać Edytowane 31 Maja 2007 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Ja czyszczę filtr spryskując go płynem do mycia plandek(Karcher,dimer itp).Zostawiam go tak na powiedzmy 2 minuty a później w wiaderko z wodą i i dokładne płukanie,wyciskanie aż zrobi się żółciutki.Później suszenie i na drugi dzień nasączam go olejem do filtrów z Motorexa...polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacqvious Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 W dniu 30.05.2007 o 20:10, zazzu napisał: haha nie wierzę, że mogła to napisać osoba mająca 17 lat - chyba ze nie chodzisz do szkoły. Gdzie z wodą do tłuszczy i olei ?? Takie coś myje sie w benzynie, rozpuszalniku, nawet nafcie - cokolwiek, ale nie woda. Są specjalne preparary (takie klejące) do filtrów, nimi psikasz zamiast nasączać w oleju - mam taki Castrola Ja od ponad roku w mojej rm 125 myję tylko gorącą wodą z pianą,jeszcze nigdy mi się nie przytrafiło żebym miał zapchany gaźnik czy coś innego, bo to naturalne i najlepsze dla filtra a nie jakieś rozpuszczalniki co mogą Ci rozwalić cały filtr a co najgorsze zrobić dziury potem się dziwić że gaźnik zapchany 🙂 Cytując do 17 latka u góry, bierzesz wiadro,wiaderko byle by czyste, zalewasz wodą gorącą z pianą i myjesz, powtórz tą czynność 2-3 razy potem daj na piec czy grzejnik żeby wysechł a na koniec dobrze go nasączasz z każdej strony, tak btw w 125 2t myj filtr co 4-5 wyjazdów takich porządnych, chyba że jeździsz na torze motocrossowym i się bardzo kurzy to co innego, ale jak jeździsz rekreacyjnie to nie ma aż takiej dużej potrzeby, pamiętaj też o pielęgnacji napędu bo filtr i napęd do 2 najważniejsze rzeczy w crossie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Ponad 12 lat, murowany kandydat do nagrody złotego szpadla 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi