Barnaby Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) dziś znalazłem:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,statp,d2l...,wiadomosc.html a tu to chyba rekord:http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...63&ticaid=13d44 to jak z tym sumowaniem? można czy nie? Edytowane 29 Maja 2007 przez Barnaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 No oczywiście że można, znajoma tak prawka stracciła, dostała za skręt w prawo na czerwonym, nie przepuszczenie pieszych i chyba przekroczenie ciągłej :buttrock: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) ...mam nadzieję,że ten film to jakaś pokazówka? P.S. Gdzie dowód, że 200 przekroczył? Edytowane 29 Maja 2007 przez M4NIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 No oczywiście że można, znajoma tak prawka stracciła, dostała za skręt w prawo na czerwonym, nie przepuszczenie pieszych i chyba przekroczenie ciągłejjest również wyraźnie napisane, że policjant ma obowiązek zatrzymać pojazd natychmiast po stwierdzeniu złamania przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 jest również wyraźnie napisane, że policjant ma obowiązek zatrzymać pojazd natychmiast po stwierdzeniu złamania przepisu.No racja, ale jeżeli znajoma skręca w prawo na czerwonym, rozgania przechodniów i jeszcze wyprzedza na ciągłej to dostaje zsumowaną liczbe punktów i kwoty za 3 wykroczenia :icon_evil: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Ciekawe ile by mi naliczyli punktów gdyby cały czas za mną jeździli. Jeżdżę w zasadzie przepisowo, ale jakby tak pojeździli ze 3 - 4 godziny to napewno bym prawko stracił. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbej Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Ciekawe ile by mi naliczyli punktów gdyby cały czas za mną jeździli. Jeżdżę w zasadzie przepisowo, ale jakby tak pojeździli ze 3 - 4 godziny to napewno bym prawko stracił. pozdr oj i niestety chyba każdy z nas czy to puszka czy motór.Zawsze zastanawiała mnie interpretacja "prawa" Wczoraj jeździłem po Wrocku i jako nie tubylec czasami cos tam popierdzieliłem np. nie ten pas albo nie z tego pasa albo trochę za szybko ( ale trza było po inaczej stałbym tam do dziś).pytanie czy ja jestem pirat drogowy z TVN Turbo :icon_evil: z odpowiednim komentażem to mogę 20pkt. na jednym skrzyzowaniu zgarnąć czy powinni popatrzeć na blachy i ze nic złego nie wykreciłem pomachać tylko palcem :) :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) apropo pierwszego linku..."Mężczyzna nie ma uprawnień do kierowania motocyklami. [...] Na koncie Łukasza D. pojawiły się także 24 punkty karne."...skoro nie miał uprawnień, to w jaki sposób mógł dostać punkty karne :) :rolleyes: Edytowane 29 Maja 2007 przez M4NIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 apropo pierwszego linku..."Mężczyzna nie ma uprawnień do kierowania motocyklami. [...] Na koncie Łukasza D. pojawiły się także 24 punkty karne."...skoro nie miał uprawnień, to w jaki sposób mógł dostać punkty karne :) :rolleyes:Wystarczy że miał prawka na samochód :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) apropo pierwszego linku..."Mężczyzna nie ma uprawnień do kierowania motocyklami. [...] Na koncie Łukasza D. pojawiły się także 24 punkty karne."...skoro nie miał uprawnień, to w jaki sposób mógł dostać punkty karne :) :rolleyes:Nie ma kat. A, ale może mieć B, czyż nie? Punkty chyba nie są przypisane do kategorii, tylko do właściciela PJ. ps. no tak Klaudiusz młodszy to i szybszy o ułamki... :) Edytowane 29 Maja 2007 przez yoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 ooops :rolleyes: a ja myślałem, że jeśli coś przeskrobię na 2oo nie mając uprawnień kat. A konto bendę miał czyste :) Zasugerowałem się karą za kierowanie pojazdem silnikowym lub tramwajem przez osobę nie mającą uprawnień wymaganych dla danego rodzaju pojazdu - 300zł i brak pkt. karnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fellini Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Przypadek pierwszy jest czysty. Uciekał, nie mogli go dogonić, ale rejestrowali wykroczenia. Suma i tyle. Natomiast gość autobusem został powleczony lekko. Nawet w artykule napisali, że obserwowali jego wykroczenia jadąc za autobusem. A to jest niezgodne z prawem. Jakby włączył koguta, to by go zatrzymał i nie może sie tłumaczyć, że mu autobus uciekał. A co do materiału filmowego o motocykliście, to jakis PIC!!! :buttrock: Popatrzcie na moment jak na rejestratorze wyświetlane są prędkości grubo ponad "100", np 160-170km/h. I zerknijcie w tym momencie w jakim tempie "mijają nas" przydrożne słupki i jadący z przeciwka katamaran. Może oni maja licznik w metrach :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 A co do materiału filmowego o motocykliście, to jakis PIC!!! :) Popatrzcie na moment jak na rejestratorze wyświetlane są prędkości grubo ponad "100", np 160-170km/h. I zerknijcie w tym momencie w jakim tempie "mijają nas" przydrożne słupki i jadący z przeciwka katamaran. Może oni maja licznik w metrach :icon_razz:Dokladnie to samo zauważyłem. Przy 160 przerywana linia robi się ciągła, a jadące z przeciwka samochody widzimy przez moment. Na filmie krajobraz przesuwa się tak samo przy 60 i przy 160. Stabilizator jazdy sobie założyli? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hes Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Przypadek pierwszy jest czysty. Uciekał, nie mogli go dogonić, ale rejestrowali wykroczenia. Suma i tyle. Natomiast gość autobusem został powleczony lekko. Nawet w artykule napisali, że obserwowali jego wykroczenia jadąc za autobusem. A to jest niezgodne z prawem. Jakby włączył koguta, to by go zatrzymał i nie może sie tłumaczyć, że mu autobus uciekał. A co do materiału filmowego o motocykliście, to jakis PIC!!! :) Popatrzcie na moment jak na rejestratorze wyświetlane są prędkości grubo ponad "100", np 160-170km/h. I zerknijcie w tym momencie w jakim tempie "mijają nas" przydrożne słupki i jadący z przeciwka katamaran. Może oni maja licznik w metrach :icon_razz: I chciałem dodać tylko że kierowca motocykla mile czeka na radiowóz kiedy już podjeżdża i jest w świetle kamery nagle się zrywa i upada 5 metrów dalej niczym żołnierz na komendę padnij. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Mi też to dziwnie wygląda. Wjeżdzają na jakąś łąke lawirują pomiędzy stodołą a starem:DPozatym faktycznie jakoś wolno ten asfalcik ucieka przy 140;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi