Sadek Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 problem za pierwszym razem pojawil sie z nikad, a po chwili minal. objaw byl taki ze podczas jazdy przy odjeciu gazu nie bylo reakcji, silnik utrzymywal obroty, po wcisnieciu sprzegla, obroty rosly do czerwonego pola. po chwili wszystko ustapiloproblem powrocil na przejazdzce 10 km od domu (mialem pelna wrazen podroz powrotna) objawy takie same, z tym, ze juz nie ustapily. opukiwanie gaznikow nie pomaga. linki w porzadku, mechanizm, ktory napedzaja kreci sie, z zewnatrz wszystko wyglada jak nalezyco to moze byc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Rozebrałbym gaźniki, zobaczył czy przepustnice pod sprezonym powietrzem podnoszą i opuszczają sie równo, zobaczył króćce gaźnikowe czy nie sa popękane, wyjął linki, przesmarował olejem przekładniowym (jesli sa tylko w pancerzykach), wyczyścił i przesmarował mechanizm przepustnic obrotowych (jesli takie masz). Edytowane 28 Maja 2007 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Opukiwanie nic nie pomoze. Musisz wyciagnac gazniki i je przeczyscic starannie. Pewnie sa zasyfione i sprawdz w jakim stanie sa wszelkie gumy "gaźnikowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 moze odpal motocykl tak aby chodzil na wolnych obrotach i popryskaj krucce ssace jakims samostartem i sluchaj czy ci sie obroty nie zwiekszaja jak nic nie bedzie sie dzialo zabierz sie za gazniki tak jak koledzy pisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 motocykl jest po regulacjach u Pawla, ma przejechane po nich 600 km, wiec zadne zasyfienie nie wchodzi w gre, na wolnych obrotach nie da sie odpalic, nie ma wolnych obrotow, sa tylko wysokie, krucce sa nowe, membranki dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG x] Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Sluchaj. Nic nie szkodzi ze masz 600km po serwisie. Czasem potrafi gdzies sie ukryc jakis syf ktory potrafi zrobic naprawde duzo balaganu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 moze faktycznie ci sie blokuje ktoras przepustnica podcisnieniowa sciagnij filtr powietrza i zobacz czy nie jest ktoras zawieszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Podjedź do mnie, zobaczę, założe się ze to jakaś pierdoła, moto chodziło elegancko, coś sie musiało nagle skasztanić ;). Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Tez jestem tego pewny, wczoraj po zmianie oleju w syna Hondzie obroty nie chcialy zejsc ponizej 2 tys, okazalo sie ze zeby dostac sie do filtra oleju przelozyl linke gazu na inna strone silnika i zapomnial o tym :icon_razz: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Podjedź do mnie, zobaczę, założe się ze to jakaś pierdoła, moto chodziło elegancko, coś sie musiało nagle skasztanić :notworthy:. Pawel mam nadzieje, ze to jakas pierdola. nie przyjade jednak raczej do Ciebie, bo kiepsko stoje z czasem, a poza tym trudno mi sie wracalo 10 km i to prawie bez skrzyzowan, jesli mialbym dojechac do Ciebie to bylaby to droga przez meke(moto jest w Płońsku), pamietajmy ze motocykl nie schodzi ponizej 8000 obr/minbede działał w weekend moze mi sie uda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 sprawa rozwiazana, okazalo sie ze odkrecila sie nakretka kontrujaca na jednej z linek od gazu(nie wiem czy otwierajacej czy zamykajacej) przy gazniku, nakrtka sie zsunela i zablokowala mechanizm otwarcia przepustnicy.sprzet smiga znow jak zloto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi