kucyk Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Jakiś miesiąc temu też była taka na allegro, w podobnej cenie. Więc CB400SF czasem się jednak u nas pojawiają? Zastanawiam się właśnie nad takim 1szym moto, podoba mi się jak żaden inny, ale więcej ofert nie wypatrzyłem.. Czy w Polsce jeżdżą CB400SF, zna je ktoś z ulicy, albo na takim jeździł?Witam .Ja mam taką właśnie cb400sf z 92r.Można powiedzieć że to teżmoje 1-sze moto ponieważ miałem kilkanaście latek przerwy.Jak na 400 to ma to kopiora i jest czym odkręcić.Silniczek przynajmniej w mojej brzytwa.Jak narazie żadnych wydatków nie poniosłem nic nie walnęło(wkońcu to honda)Części hmm pewnie niektóre silnikowe pasują od cb1 ale napewno nie wszystko bo z tego co wyczytać mi się udało w sieci cb1 ma rozrząd na kołach zębatych a cb400sf są 2 wałki w związku z czym jest łańcuszek rozrządu.Spalanie hmm zależy od ręki delikatnie jadąc niewiele poniżej 5 ale ostra jazda nawet 6,5l.w sumie bardzo ładne i ciekawe moto szkoda naprawdę że tak mało popularne u nas ,ale w związku z tym można jeździć czymś orginalnym a nie jak wszyscy GS alb o cb500 .$ cylindry i zmienna faza rozrządu robią swoje i sądze że żaden GS ani CB500 jej nie podskoczy a z kilkoma miałem okazję się zmierzyć.Jakby coś jeszcze to pukajcie na gg jestem niewidoczny zawsze.Pozdro kucyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morador Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 jesli moge to polecilbym raczej CB1 ewentualnie cb 400 N lub F, cb 450N lub S, cbx'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 A niby czemu CB1 a nie CB400sf?Uzasadnij jeżeli możesz bo z tego co ja wiem cb400sf jest nowocześniejsza od cb1 ,ale może jestem w błędzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morador Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 sorki, moj blad pomylilem sobie cb400sf ze zwyklad f-ka wybor jak najbardziej poprawny :) ps. nie wiem czemu ale odglos silniczka tego motorka bardzo mi sie podoba huh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 a nie myslales o CB 450 S, ja jestem posiadaczem tego ciekawego motocykla, juz 2 sezony latam i nie ma na co narzekac.Obecnie szukam kupca na moja CB i przesiadam sie tak jak RUTHI poleca na NTV w ubranku, mam na mysli Deauvilla :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paco Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam wszystkich...mam pytanko odnośnie w/w motóra. Jakieś może spostrzeżenia, opinie na temat tej maszyny?ktoś jeździ...?Jak to się zachowuje...Ogólnie w razie czego mechanior ze mnie żaden....także patrzę też pod tym względem, aby był...."powiedzmy bezobsługowy..." Z góry bardzo dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 http://chudzikj.republika.pl/CB400.htm Ze mnie tez zaden znawca, ale dwudziestoletnie motocykle raczej nie sa bezobslugowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek251 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Miałem taki motorek, częsci jest dużo dostępnych na allegro i co najważniejsze tanio. Przy zakupie zwróć uwage czy nie dymi jak parowóz. W sumie to przez 4 lata nic mi sie nie popsuło...tylko olej przed remontem znikał troche za szybko. Wg. mnie motorek do poruszania się z prędkością ok 90-100 potem słychać, że sie męczy pali koło 4,5-6l. Uważaj jaką wersje kupujesz bo sa 27 i 43 km. A i jeszcze hamulce słabe-ale wiadomo stare moto. Edytowane 2 Czerwca 2008 przez maciek251 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Macjek chyba myślisz o starej cb400f bo cb 400sf były produkowane od 1992 do tej pory i są w zasadzie bezawaryjne .maciek251 hmm z tego co ja wiem to wersje 92 chyba do 98 miały ok 55KM a nowsze więcej więc ty chyba mówisz też o starszej cb400f.Pozdro kucyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi