Storm007 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) A tam. Ruskie tłoki sprawują sie bardzo dobrze. ...mam codziennie i nie narzekam. Sprawdziłem tez że nie pali sie na nich mniej ani wiecej. http://img176.imageshack.us/img176/4777/obraz132ix2.jpgSzczesciarz, a mi dwie proby z ruskimi tlokami skonczyly sie dwoma dziurami w tloku... W tym jedna 600km od domu w Bawarii na Elefancie w srodku zimy stulecia ;). Trzeba przezyc remont ruska na sniegu przy -20 st C... Edytowane 30 Maja 2007 przez Storm007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ja podczas remontu zalożyłem ruskie tłoki - niby starej produkcji, tyle ze nie byly z jednej linni produkcyjnej. Jeden byl cały zalany w ruskim tawocie - wazelinie technicznej, papierkach, i byl identyczny z nominałem który wyjąłem z silnika(jedynie rozmiar inny), a drugi, brudny, skromnie umazany tym smarem, troszke papieru. Rozmiary byly te same lecz widac bylo różnice. Denko mialo inną fakturę (okrągłe pierścienie tyle ze jakies takie "inne" co mial ten pierwszy) rowki smarne na sworzeń i numery wybite wewnątrz na płaszczu tłoka a nie na denku. No nic, zamontowalem je, dalem luz na 1 dyche i na razie nie narzekam. Zrobilem ponad 400 km. i nic się nie dzieje. Na razie jeżdże solówką, staram się jechać z prędkością maksymalną i nie jeździć na wysokich obrotach przez dłuższy czas. Spalanie oleju książkowe (większa część jest raczej wydmuchiwana przez odmę niż spalanie czy wyciekanie) spalanie - ok. 8 litrów na gaźnikach K302 przy połączonej jeździe na trasie i po mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 A tam. Ruskie tłoki sprawują sie bardzo dobrze. ...mam codziennie i nie narzekam. Sprawdziłem tez że nie pali sie na nich mniej ani wiecej. http://img176.imageshack.us/img176/4777/obraz132ix2.jpg prince musze ci powiedziec ze nie praktykowalem takiego sposobu podgrzewania tloka pod sworzen. ma on jeszcz jedna zalete mianowicie do tej roboty potrzebna jest jeszcze jedna osoba i wiadomo rece nie moga sie trzasc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 http://moto.allegro.pl/item199760952_k_750.html gosc che mi sprzedac to za 1600 zł, bez papierow, lub z napedem na wozek za 2650, co myslicie o tym ? brac czy olac, moze sie okazac ze mi dowiezie do domu do bielska :icon_mrgreen: ten co link do niego podalem, ma zrobione tloki, trzeci szlif, wiem ze trzeba zrobic zawory, brakuje filtra powietrza, ponoc odpala i wszystko dziala Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ja mam motocykl od tego gościa (mieszka niedaleko);Teraz niestety nie mam za bardzo "pola manewru", bo moglbym podskoczyc i obczaic sprzęt - ale może Gośka, lub Rhotax będą mogli ci coś więcej powiedzieć na temat tego motóra (oni znają się z tym gościem); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 buba- mirek nie kantuje, jest porzadnym handlarzem, ktorego ja naprawde polecam. ostatnio nie bylam jeszcze u niego, a z checia osobiscie bym podjechala zobaczyc sprzet. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Czekaj, chcesz Mke czy kaske?A jak kupisz to wywal te brzydkie kola z alu i wstaw ludzkie falbany:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 kaska mi wystarczy, chociaz bardzo mnie ten gosc namawia na M'ke :) bedzie ja trzeba robic na wojskowa wersje, mowisz zeby falban szukac, hmmm acha, kupuje bez papierow, zgodnie z Twoim topikiem o rejstracji, jak by co to bedzie na Ciebie :P Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 w razie jakby co to to wszystko jest posag Lusi:-) w razie jakby co to stawiasz flaszke a nie takie tam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 jakby co to stawiasz flaszke jak sie tylko wszystko uda, to masz to jak w banku :) Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 No nie widze inaczej, ale jeszcze przed tym faktem daj znaka i dokładnie zapytaj zeby nie było plamy jak u kumpla co zundapa odwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi