Skocz do zawartości

Spalanie Yamahy XJ600 Diversion

Rekomendowane odpowiedzi

nifelheim napisał:

Witam,

Ile średnio pali wam XJ600? Wyczytałem w specyfikacji ze 6,7l/100km (ta z 92 roku). Jak to u was wygląda?

Pozdrawiam ;)

moja 91/92 paliła praktycznie cały czas 5.5 litra cykl mieszany, odkręcałem 7-8 tys i zmiana biegu, prędkosci max do 150, jesli nawet cisnałem max to spalanie nie było wieksze niż 6 litrów

Ostatnio zalalem niecale 12 litrow na Neste i przejechalem 243 km do momentu przelaczenia na rezerwe, czyli w sumie powinienem zrobic jakies 300 km. Wychodzi 4.3 l na setke :cool:. Wszystko to w miescie :biggrin: :smile: Na trasie to az sie boje sprawdzac :wink:

Edytowane przez Lime82

Why... So... Serious

minimum na trasie: 4l/100km. predkosci 80-110km/h z kreceniem do 8-9k obr przy wyprzedzaniu, ogolnie 4.5k obr i 90km/h.

maximum 4.9l w cyklu mieszanym, przy ostrych startach na swiatlach.

przy spokojnej jezdzie z kuframi i pasazerka jakies 4.3l/100km.

mniej to tylko lime82 i skuterki :cool:

nifelheim napisał:

Ooooo to mnie uspokoiliście.

Męczę się już z miesiąc z wybraniem moto. I już jestem prawie zdecydowany XJtke.

Jutro mam obczaić jedną taką :)

Mam nadzieję, że będzie w porządku :crossy:

zeby tak kolorowo nie bylo to powiem ci ze wszystko zalezy od egzemplarza i wyregulowania.

Dziki_YZF napisał:

Pociesze was że mój YZF 750 na trasie przy kręceniu na maxa potrafił łyknąć 14 literków...

Hehe, moja jednocylindrowa pincseta na bazie Junaka, jak sie wziela i rozregulowala to przelala przez tlok ponad 8litrow na stowke...

Wracajac do tematu, dobrze wyregulowana dywersja powinna oscylowac w okolicach 5litrow +/- 1litr.

Sporo zalezy od egzemplarza, moja palila od jakis 4.8 (spokojnie z plecaczkiem) do 6.5 (gonienie szybszych sprzetow).

Lime, zalales 12l do pustego baku, czy do rezerwy, czy jakos inaczej? Jak to liczysz? Z tego co pamietam zawsze pisales o takim niskim spalaniu, wrecz nieprawdopodobnie niskim.. Z tym ze tak na oko to moga niezle przeklamania wyjsc - moze rezerwe masz mniejsza niz myslisz, ponoc sa roznice! Sprawdzales kiedys od pelnego baku do pelnego? :buttrock: nie szukam dziury w calym tylko ciekawy jestem :biggrin:

Moja średnio 5,3l/100km jak jeżdziłem sam nie kręcąc do końca a jeżdżąc 120-140km/h,na autostradzie nie wiem ile wyszło ale więcej niż się spodziewałem i musiałem następnego dnia pchać ją na stacje benzynową :buttrock: Szybsza jazda z mocniejszymi sprzętami ok 5,9l/100km.