devilcape Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) Witam wszystkich!Mam pytanko i prośbę do Was... http://www.allegro.pl/item196862679_yamaha..._xvz_1300a.html ...zastanawiam się nad tym usilnie... cena wydaje się być kusząca ... ale... jakie są orientacyjne koszty rejestracji i czy ryzykownie jest kupować niezarejestrowane moto? Jakie dokumenty muszą być aby móc dokonać rejestracji? (rejestracji moto ze stanów... jakie papiery) Dziękuję za wsparcie Pozdrawiam Edytowane 21 Maja 2007 przez devilcape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchal Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Hej! ;) Ten przebieg to bym uważał, chyba że........... A skoro stac cie na takie cacko to z rejestracja nie będziesz miał problemu. Ale motorek za*eb.....ty, czacha dymi. Ja bym brał po wczesniejszych oględzinach z kims kto sie dobrze zna na motocyklach i ci doradzi lub wyłapie jego wady - te widoczne i moze jakieś ukryte. Pozdro :flesje: puchal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Royal ;) :flesje: Ale ceny jeszcze nie znamy chyba ostatecznej. Przebieg - nie chcę kogoś posądzać o ściemę, ale 12tys.na 98 rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchal Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) 12000 km. I TO W STANACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :icon_eek: eeeeeeeeeeee :eek: Edytowane 21 Maja 2007 przez puchal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Witam.Przepraszam, że się wcinam ale ostatnio wpadł mi w oko na Preclach taki sprzęcik :icon_eek: :http://allegro.pl/item197915311_yamaha_dra...100_custom.htmlhikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 devilcape > 1przegląd w kraju (około 120 zł), tłumaczenia papierów (kilka stron - faktura, certyfikat). Potem rejestracja. W sumie powinno się zamknąc w kilkuset zł (poniżje 500 ) hikor -> wygląda fajnie ale czy ja dobrze rozumiem, ze gość sprowadził motocykl 2 lata temu i teraz go sprzedaje niezarejestrowany? Troszkę to dziwne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Dziwne ale zawsze można popytać :notworthy:hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Jeśli nie jest krzywy ,to bierz i sie nie zastanawiaj , te silniki wytrzymuja po 300 kkm , Hikor XVZ i XVS to niebo i ziemia , wiem bo obydwa mamy ,ja XVZ ,a Danusia XVS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 devilcape > 1przegląd w kraju (około 120 zł), tłumaczenia papierów (kilka stron - faktura, certyfikat). Potem rejestracja. W sumie powinno się zamknąc w kilkuset zł (poniżje 500 ) no i jeszcze najwazniejsze, czyli clo i podatek, nalicza sie narastajaco ale mozna srednio przyjac ze wychodzi okolo 22% od ceny motocykla + transport. zalezy jak jest rachunek wypisany. Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Doktor dobrze mówi.Wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Dla mnie to oczywiste. Jak sprżet nie oclony to ja na niego nawet nie patrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 a tak wogole to skad on jest, pisze ze wersja USA, czyli z hameryki? bo jak tak, to koszty takie jak napisaem... Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Uważaj żeby nie było wtopy na motocyklu, nie może mieć wpisu w certyfikacie że „na złom” lub że certyfikat stanowi że jesteś właścicielem części składowych bez prawa do rejestracji. Mój kolega miał motocykl ściągnięty właśnie z takim certyfikatem przez pewnego gościa z Warszawy, z którym kiedyś miałem kłopot właśnie w związku z sprowadzaniem motocykla. Dobrze że miał znajomości i dobrego tłumacza :icon_mrgreen: bo by została mu zabawka za 30 tyś na której by nie jeździł. Jest też inna możliwość rejestracja tgz SAM, ale trzeba mieć ramę kupioną z dokumentami i resztę przełożyć, H-D składane tak się rejestruje.Najlepiej zrób ksero certyfikatu i sobie przetłumacz lub kopie wszystkich dokumentów i udaj się na konsultacje do urzędu komunikacji. Powodzenia Cło 2% + VAT 22% Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Jesteś w błędzie , mam motocykl ,który w tłumaczeniu miał napisane ,że bez prawa rejestracji w stanie Ohio , panienka w urzędzie zakwestionowała bo nie było kierownika i sama się bała podjąć decyzje , więc dostałem czerwone nr i poszło pismo do min. transportu o wyjaśnienie kwesti polskie przepisy określają co jest wymagane do rejestracji i wg tych przepisów certyfikat , brif czy inny dokument z inego kraju stwierdzają legalność pochodzenia , a stan techniczny stwierdza przegląd techniczny.Finał jest taki ,że mam normalne tablice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 No i gratuluje, sam widziałem wewnętrzną dyrektywę która mówiła o braku możliwości rejestracji, jeśli jest wpisz że pojazd uszkodzony „Salvage” jak się nie mylę pisownią to OK. a jak np. „repaired” to już problem. Może się coś w tym temacie zmieniło, pisze o tym co wiem. Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi