losiu Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Witam mam yamahe fzr 600 1989 r i następujacy problem: z rana motocykl odpala bez wiekszych problemów nie potrzebuje nawet ssania lecz po rozgrzaniu silnika i krotkim postoju trzeba kręcic nawet 3-4 razy by motocykl odpalił po czym pojawia sie chmurka dymu z rury wydechowej ktora po 3-5s zanika....... Nie jest to aż tak mocno upierdliwe, lecz męczy mnie to i denerwuje gdyż powinna palić na dotyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) JESLI NIE PALI PO POLUDNI TO PAL RANOa tak na powarznei t omoze ci slabo trzymac gaznik czyli zworek i zalewa moto jesli to czarny dym to wlasnei moze byc to Edytowane 21 Maja 2007 przez drbig800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 być może zaworek, lecz zauważyłem że musze odkrecić gaz na maxa żeby zaczął powolutku łapać i przez chwile sie zamula tak przez 1 s i wkreca sie potem normalnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 U mnie w FZR pomogla zwyczajna wymiana swiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 na jakie wymieniłeś bo chcialbym wiedzieć jakie mam zakupić żeby nie było później nie potrzebnych atrakcji... Przy okazji filtr powietrza wymienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 nPrzy okazji filtr powietrza wymienie...to jeszcze gaźniki i zawory i masz po problemie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 dzisiaj dostałem drugi nóż w plecy mianowicie ŁADOWANIE SIADŁO ;/;/;/;/ teraz chciałbym sie dowiedziec czy regulator napiecia pasuje od fz 750?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Tu moze byl problem od poczatku - slaby akumulator jest jedna z przyczyn kiepskiego odpalania na cieplo. Regler powinien pasowac jezeli masz taki sam altek. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Witam byłem dzisiaj u elektryka stwierdził że siadł regulator napiecia - wd jego nie jest to regulator lecz prostownik-trojfazowy-mostek(używał takich określen) jakis tam nie znam się dobrze heheehee mierzyliśmy na bialych kabelkach prąd ROŚNIE WRAZ Z DoDANIEM GAZU od 11 v do nawet 80v na wszystkich trzech kablach ps-MAM DWA PYTANKA czy wedlug WAS siedzi ten regulator, czy mój alternator chodzi prawidłowo ? -Ten elektryktryk to nie był jakiś pierwszy lepszy sprzet miał jak na elektryka przystało - miernik cęgowy jak na elektryka przystało- SORRY ZA TAKIE PYTANIA DLA NIEKTORYCH ZAPEWNE SĄ RZECZAMI JASNYMI LECZ JA JESTEM ZIELONY DLATEGO PYTAM AHA FZ NIE MA TAKIEGO REGULATORA-PROSTOWNIKA Edytowane 26 Maja 2007 przez losiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Witam zmieniłem regulator napiecia od GSX 400 f i problem minał jak reka odjął, lecz teraz drży mi wskazówka od temperatury ;/ nie wiem czy to z tym związane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Mozliwe, ze tak a moze nie w kazdym razie to nie duzy problem.Nie wroze dlugiego zycia temu reglerowi, mam nadzieje ze go zamontowales w dobrze przewietrzanym miejscu.Przeczytalem jeszcze raz twoje posty i wyraznie widze ze przeciez silnik ci sie zalewa - odpalasz bez ssania, a na goraco musisz dac duzo gazu zeby zlapal.Za wysoki poziom paliwa w gaznikach albo ktorys z zaworkow iglicowych ci cieknie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Zamontowałem go w miejscu starego..., może to nie jest najlepsze miejsce, lecz wiem że ten ma żeberka chłodzące w przeciwieństwie do oryginalu ... alternator w fzr wytwarza 250 W a w gsx 230 W nie wiem czy to ma cos do rzeczy ale wydaje mi sie, że i tak taki regulator jest lepszy od rzemiosła z allegro... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 No nie jestem taki pewien, Suzuki ma te reglery bardzo podlej jakosci.W kazdym razie jak znowu padnie to taki rzemieslniczy na 5 przewodow bedzie pasowal rowniez. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Lepiej wymień na oryginalny. Co do świec, to ja miałem NGK CR9EK, a później założyłem CR9E . Moim zdaniem te pierwsze były jednak lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Adamie, zapewne masz racje, jestes starszy i mądrzejszy, na pewno nie jeden regulator juz Ci się spalił :) :) :buttrock: , dobrze wiedzieć na jaką ewentualność finansową się przygotować .... DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI PANOWIE :buttrock: :buttrock: :buttrock: :buttrock: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi