YAGO Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 HELO... sluchajcie, sprawa wyglada tak ze jakis czas temu skumalem sie ze leci z tloczkow przedniego zacisku, zakupilem uszczelniacze, dzis je wymienilem i... i nie wiem... po docisnieciu przez tloczki klockow i kilkunastu docisnieciach cham. znowu jest wigotno, niewiem czy to jest spowodowane tym ze poprostu tloczki wysowajac sie wziely plyn i czy to poprostu przestanie czy jest to cos innego... tloczki sa ok-nie maja rys, wzerow itp. cylinderki tez... zastanawiam sie czy wymiane wykonalem prawidlowo, czy te uszczelniacze tylko wklada sie w rowki czy moze wkleja na jakis specyfik??? bo cos tam pod nimi bylo, rowki wyczyscilem i wpakowalem nowe uszczelniacze i wyglada na to ze gowno to dalo.... Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Jezeli wszystko jest w dobrym stanie to musi pracowac, czy hamulec ci sie zapowietrza ?Czy tloczki w te uszczelki wsadzales na plyn hamulcowy, czy na sucho ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 hamulec sie nie zapowietrza, naturalnie posmarowalem je plynem najpierw i tloczki tez, wszystko zgodnie z hodowskim manualem.... Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Jak nie ma nigdzie rys i poprawnie poskładałeś to nie powinno cieknąć, chyba, że leci gdzieś z innego miejsca na tłoczek. Jak wąż i odpowietrznik są suche to już nie wiem.Jedyne co mogę doradzić to przy ewentualnie ponownym składaniu zastosuj specjalną pastę silikonową do tłoczków. Osadź na niej uszczelki i posmaruj tłoczek. Uszczelnia i zapobiega zapiekaniu się tłoczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Witam.Podobny problem miał znajomy w Virago.Nowe uszczelniacze okazały się wadliwe.Kolejny,nowy komplet okazał sie OK. Możliwe też ,że źle osadziłes te uszczelniacze lub przy wciskaniu tłoczka troszkę sie podwineły. Jeśi nie zapowietrza Ci hamulców i dobrze hamuje to jeździj i podglądaj często te tłoczki.Możliwe ,że się wszystko ładnie ułoży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 poddam patent który moze zadziałać:icon_evil: czasami uszczelniacze w cham,ulcach montuje sie na twardo(np. w VW w latach proodukcji 87-93) czyli pod uszczelniacz dany jest jakis specyfik. ja porostu delikatnie kleje je hermetikiem;) trzyma ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 no ja tez sie nad czyms takim zastanawiam, na to mi to wyglada ze leci to nie pomiedzy tloczkiem a uszczelniaczem tylko pomiedzy uszcelniaczem a zaciskiem Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Wlozyles uszczelki Hondy, czy jakis tani aftermarket ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawasaki454 Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Zdejmij zacisk i dokładnie umyj go benzynką i wyczyść. Następnie pomiędzy klocki włóż kawałek metalu grubością zbliżony do tarczy cham. Następnie naciskają na dzwignię sprawdź skąd wydobywa się płyn. Sprawdź też w jakim stanie są klocki cham i czy któryś nie jest krzywy. Może też być, że tłoczek przekrzywił się w cylinderku (jeźeli jest to zacisk jednotłoczkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) Zdejmij zacisk i dokładnie umyj go benzynką i wyczyść. Następnie pomiędzy klocki włóż kawałek metalu grubością zbliżony do tarczy cham. Następnie naciskają na dzwignię sprawdź skąd wydobywa się płyn. Sprawdź też w jakim stanie są klocki cham i czy któryś nie jest krzywy. Może też być, że tłoczek przekrzywił się w cylinderku (jeźeli jest to zacisk jednotłoczkowy) Zacisk jest 2 tloczkowy, klocki maja 1500km i sa ok, plyn wydobywa sie wokol tloczkow, zacisk czyscilem podczas wymieniania klockow Wlozyles uszczelki Hondy, czy jakis tani aftermarket ? Adam M. Wlozylem japonskie uszczelki, turmax czy jakos tak-dobrej jakosci, przeciw pylowa i glowna wykonane z 2 roznych rodzajow materialu, kosztowaly 60zl wiec raczej nie aftermarket, napis made in japan, niestety nawet jak bym chcial wybierac to nic innego nie mailem do wyboru, u dilera hondy musial bym czekoac od 4-6 tyg Edytowane 16 Maja 2007 przez YAGO Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 przerabiałem coś podobnego ale w samochodzie i poprostu kilka razy mi sie ściął uszczelniacz przy wkładaniu tłoczkatłoczek musi być idealnie prosto wkładany i nie można go wciskać na siłę musi wejść gładko, moze poprostu uszczelniacz Ci si podwienął i tłoczek go ściął-ja bym stawiał na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 przerabiałem coś podobnego ale w samochodzie i poprostu kilka razy mi sie ściął uszczelniacz przy wkładaniu tłoczkatłoczek musi być idealnie prosto wkładany i nie można go wciskać na siłę musi wejść gładko, moze poprostu uszczelniacz Ci si podwienął i tłoczek go ściął-ja bym stawiał na to nie skladalem zacisku pierwszy raz, wszystko posmarowalem, tloczki gladko weszly.... Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi