ural_zgora Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Witam Szukam nastepujacych detali (moze ma ktos na zbyciu uzywki): - 7201215- 7201214 Ponizej strony z katalogu: http://img168.imageshack.us/my.php?image=kat5ia8.gif http://img168.imageshack.us/my.php?image=kat9co0.gif http://img69.imageshack.us/my.php?image=kat7ha8.gif http://img409.imageshack.us/my.php?image=kat10ib5.gif Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Powiem ci tak tą duża podkładkę 7201215 widziałem w łodzi na bazaże, a co do tego dystansu to powiem ci jedno musisz generalnie przejść się do zakładu gdzie przewijają silniki elektryczne oni mają podobne w elektrycznych silnikach te podkładki spręzynujące 7201214, jest jeszcze inna możliwość bo to są podkładki uszczelnijące tylną podporę wału korbowego na łożysku, możesz też kupiś łożysko zamknięte wywalić zamknięcie łożyska od strony wału i założyć je :D ten sam patent co te podkładki bo w oryginale masz łożysko obustronnie otwarte. Życzę pomyśnego składania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Witam Ta podkladke 7201215 na bazarze to mial ktos charakterystyczny (ruscy, piotrkow, ...) :icon_razz: Najblizszy bazar bedzie w Poznaniu i zdaje sie ze pojade, wiec bylo by mi latwiej szukac :) Tak w ogole to sprzeglo robie i przy okazji chce troche tyl doszczelnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Zeby nie zakladac nowego tematu .... Interesuje mnie czy ruskie dolniaki i gornozaworowce (m72, k750, ural, dniepr) mialy idealnie takie same tarcze sprzeglowe (szerokosci, grubosci okladzin takie same, oraz piasty o jednakowych wymiarach, odsunieciach) ? 2) Wiem ze byly rozne tarcze posrednie (grubsze i ciensze). Grubsza ma okolo 5mm, a ile ma cienka ? 3) Jaka oryginalna grubosc ma nowa, ruska tarcza sprzeglowa ? 4) czy ktos spotkal sie z czyms takim, ze przy zalozonej grubej tarczy posredniej i nowych tarczach sprzeglowych przy rozlaczeniu sprzegla nie starczalo walka sprzeglowego ? (tarcza spada z wielowypustu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) Grubsza ma okolo 5mm, a ile ma cienka ?Ciensza ma 3mm;A jeśli chodzi o grubośc nowych tarcz, to dołączę tą informację jutro (bo akurat mam w garazu nowe "nitowane" tarcze - także jutro je pomierzę); Edytowane 22 Maja 2007 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Dobra - juz mam - pomierzyłem te tarcze - i wyszło około 4,5mm (około, bo mierzone suwmiarką); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 hmmm, no to bardzo dziwne :biggrin: Jeden koles sprzedaje niby uzywke tarcze na allegro. Zapytalem sie o grubosc i odpisal (nawet fote wyslal z przystawiona suwmiarka) ze w 7 mm. Ta tarcza miala byc rzekomo do emki. Moje tarcze wyciagniete z urala maja po 4,6 - 4,7 mm. Paolo350, Twoje nowki maja 4,5mm - sam juz nie wiem o co tu chodzi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Pomierzyłem obie - jedna ma 4,5 - druga 4,6 - a sa na 100%nowe - także sam nie wiem co sie dzieje.Może ktos jeszcze ma takie tarcze - to porównamy wymiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Tak trochę upraszczając. Nitowane grubsze i do nich wąska przekładka(srodkowa). Klejone( zalewane) waskie i środkowa grubsza. Elemety cierne dają się zaadoptować np od skody i od innych to też magą być jeszcze inne patęty. No a poza tym różne sprzeżyny, popychacze sprzegła, pierwsze modele itp itd. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Mały offtop;Prince - co ci sie stało z "Kaczką"???? Bo po opisie na gg widać, że..................chwilowo poległa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 uu, a ja dalem tarcze nitowane i grubą tarcze środkową, troche mi ciągnie na jedynce gdy wyłącze sprzęgło ale chyba się dociera bo ostanio jakoś mniej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Mały offtop;Prince - co ci sie stało z "Kaczką"???? Bo po opisie na gg widać, że..................chwilowo poległa??No właściwie zabiłem ją. Szlifnołem się. Skutecznie na tyle żeby od zniszczenia zaczynały się od początku przedniego błotnika szły przez lampę,kierownicę ,bak ,silnik (głowice przegobiłem na zimową- czyli brak żeber)skrzynię itd do zakończenia tylniego błotnika. Czyli jak coś robić to do konca;} Czego sie nauczyłem z tej lekcji? -Że opony można zamykać pod warunkiem że nie są ruskie xD Edytowane 24 Maja 2007 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 no dobra, ale to i tak wyjda dosc spore roznice: - zalewane + gruba posrednia = 2*4,5 + 5 = 14mm - nitowane + cienka posrednia = 2*7 + 3 = 17mm 3mm materialu to juz troche jest ... Z tymi sprezynami to cos slyszalem ze sa dwa rodzaje. A moze to jest tak ze do tej pierwszej grubosci (14mm) daje sie mocniejsze sprezyny, a do tej drugiej (17mm) slabsze :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 No właściwie zabiłem ją. ozesz.. na gg tez nic nie napisales... :/ drugi rusek zaliczony w tym sezonie.. jej az przykro.. :( a taka piekna byla.. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 prince motobajzel i bedzie znowu kwakac! ja mam mniejszy bol bo dostane pare zl. a ty pewnie nie?przy jakiej predkosci opona sie rozleciala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi