skalim1 Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Mam Derbi Senada 96, przeciekają mi przednie lagi, gdzie kupię uszczelniacze, gdzie tego szukać? jaki olej wlać 15W? ile tego oleju musi być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan91 Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 siema ja mam sende 2002 i kupowowałem uszczelniacze o danym rozmiarze, luknij na te zimeringi i powiedz mi jego wymiary tam na nim pisze to podam ci strone jak będą takie same jak u mnie a olej ja mam castrola synthetic fork oil 10W... Siema ja mam sende xtreme z 02r i ucszczelniacz kupowałem już nie pamiętam jakim roziarze tam na uszczelniaczach masz napisane... tu masz strone www.seba-motor.pl/sklep i puść mu meila z zapytaniem czy ma zimernigi o twoim rozmiarze, a olej wlej castrol fork oil synthetic 10W jest według mnie bardzo dobry www.motox.com.pl ;] pzdr... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 W motoromie mają takie uszczelniacze. A olej to wlej jaki chcesz, jak chcesz żeby był bardziej miękki to raczej 5-10W a jak twardszy to 15-20W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 a ile wlac tego oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 w Sm to cos kolo 250ml na lage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 w Sm to cos kolo 250ml na lage. Nie coś koło, tylko trzeba sprawdzić dokładnie w serwisówce. Wystarczy niewiele za dużo lub za mało oleju i już amor będzie źle pracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 to są b małe i dokładne wartości wartośćija w suzuki mam 149ml, w simsonie jest 34.więc sprawdz w serwisówce, albo ktoś kto ma ten moto Tobie odpisze w tym temacie tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 a ma ktoś taką serwisówke? znalazłem coś w necie ale tam nic nie jest na ten temat napisane :/ serwisówke znalazłem nahttp://www.derbi-club.com/tylko że nie ma podanej wartości do sendy r :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan91 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 wlej tyle co wejdzie, ja kumplowi co ma też tą sende zalałem chyba 250 tyle co sobie... ale jest głupi mały problem, sendy z zawieszeniem showa mają tylko w jednym amorze spręzyne i olej a w drugim jest tylko olej :/ dziwne ale na japońskei zawieszenie sie zdziwiłem że tak zrobili, natomiast w paioli masz normalke. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 dokładnie ,dzisiaj rozbieram lagi w swoim derbi aby wymienić olej a tu ciach! jedna sprężyna,w jednej ladze! ehh co to za pomysł co im to dało? ;/ Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan91 Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 heh..mówiłem :P że zawiesznei showa jest naprawde kiepskie...:icon_biggrin:i dlatego nie któym może sie sypac bo ma jedną spręzyne, widać że japonczycy sie nie wysilają:/ za to włoskie paioli zawiesznie jest cudne:D z prawdziwego zdażenia :biggrin: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dono Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 ano dało rozdzielenie funkcji tłumiania i odbicia na każda lagę z osobna, co pozwala lepiej dostroić zawiechę. zawieszenia showa kiepskie? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 a widziałeś je w realu i jeździłeś na nim ? bo wg. mnie jest na prawde chu*owe :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dono Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 może jakieś w słabym stanie ci się trafiło? a może faktycznie lipne, w końcu to 50ccm, więc są raczej tanie, a wiadomo - tanio brylantów sie nie kupi. w każdym razie ja mam showa w xr i ładnie chodzi - ale nie są to lagi rozdzielone, w każdej jest sprężyna olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 założyłem przednie zawieszenie od Rieju RR/VPT, niczym się praktycznie nie rożni tylko długością- są jakieś 2 cm dłuższe. w sendzie wkurza mnie że jak mocniej skoczysz to przednie lagi uderzą w tarczę hamulcową ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi