ks-rider Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 wystarczyła by hajka z turbiną... He, he, nie byl bym na Twoim miejscu tego taki pewien. Co do Veyrona to jeszcze nie widzialem. To chyba ten dlugi na retro stylizowany. Poprzedni model widzialem dwa razy w zyciu z tego ostatniego w styczniu na autostradzie ewyprzedzil nas dwa razy - nawet szybko nie jechal ale silnik ladnie godol. :icon_evil: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Hehe mam nadzieje ze takiego to nigdy takiego nie spotkam :banghead:Chociaz kto wie niedawno mi kopara opadla jak spotkalem lamborghini galardo (na szczescie bylem jako pieszy) :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelmoto2 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Hehe mam nadzieje ze takiego to nigdy takiego nie spotkam :banghead:Chociaz kto wie niedawno mi kopara opadla jak spotkalem lamborghini galardo (na szczescie bylem jako pieszy) :icon_evil: to nie jest jakies nieprawdopodobne, w strzegomiu jedno takie fruwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Po Warszawie śmiga też McLaren SLR :icon_evil: ma 400 mniej od veyrona a też można objeżdżać motocykle. Ale motocykle mają jedną zasadniczą przewage, ich osiągi są tańsze w zakupie :banghead: Z tym że na zakrętach kończy się temat osiągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 tego Galardo to widzialem w poznaniu. Na dodatek bym na dojczowskich tablicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sendrek Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 No nie wiem ile samochodow przyspiesza w 8 sekund do 200 ... I co swoja CBR nie porobisz Alfy 166... aha :clap: nie napisałem,że zrobiła mnie od początku do końca,tylko że wyprzedziła przy znacznej prędkości(bo 255 to juz chyba szybko).chciałbym móc zobaczyć swoją minę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 mnie ostatnio przy dość znacznej prędkości wyprzedziła alfa 166 :icon_mrgreen: to nie wina moto tylko twoja :biggrin: :clap: hehe pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sendrek Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 to nie wina moto tylko twoja :biggrin: :clap: hehepzdr troche dziwnie jak tak sobie smarujesz zwinięty na baku,a tu koło Ciebie taki dupowóz przejeżdża :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 no to nie wiem co to za alfa byla ze szla 2,6 a tak swoja droga to w polsce nie ma veirona. sa za to 3 carrery GT. natomiast hajka z turbina ktora ma ok 300km ok spokojnie go objedzie. no moze nie tak spokojnie ale zrobi to. a powiedzmy do 200km/h ciezko objechac motocykl klasy 1000 i wiecej. M6 objechalem bez najmniejszego problemu ;) nawet do odcinki nie musialem zapinac ;) a ma tam te swoje 530KM Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Co innego jesli sie mowi o v-maxie to fakt ze jest troche samochodów które jadą szybciej od motocykla klasy 1000, nie mówiąc juz o 600. Za to jeśli mówimy o przyśpieszeniu to chyba możnaby na palcach jednej ręki policzyć samchody które by szybciej przyśpieszały do powiedzmy 200 km/h od wymienionych motocykli. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezz Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 no to nie wiem co to za alfa byla ze szla 2,6 a tak swoja droga to w polsce nie ma veirona. sa za to 3 carrery GT. natomiast hajka z turbina ktora ma ok 300km ok spokojnie go objedzie. no moze nie tak spokojnie ale zrobi to. a powiedzmy do 200km/h ciezko objechac motocykl klasy 1000 i wiecej. M6 objechalem bez najmniejszego problemu :cool: nawet do odcinki nie musialem zapinac :) a ma tam te swoje 530KM podobno jest,jego właściciel ma tez enzo i carrerę gt, więc ma czym kilowac hajki :crossy: turbohajka cmoknie bugatti w wydech o ile oczywiście zdąży. Nie chodzi o to, że nie ma potencjału, po prostu jest fizycznie niemozliwe, aby w pełni wykorzystać jej moc. Na wyścigach na 1/4 mili jak dotąd chyba tylko dwa motocykle zeszły poniżej 10 sek - jednym była hajka turbo. natomiast jeśli chodzi o prędkość, to zwróćcie uwagę, że polski rekord prędkości wynosi "ledwie" 309km/h. Hajka turbo mająca pewnie ze 300KM i tone momentu pojechała raptem 15km/h szybciej niż seryjny zzr 1400 - a ma sporo mocy i momentu więcej. I co? Lipna ta hajka? Skąd! Po prostu,żeby rzeczywiście przełamywać 300 potrzeba moooocy. Może i i jakieś turbomoto połozyło by veyrona, ale nie dowiemy się o tym, bo jeszcze nikt nie wpadł na pomysł jak oszukać prawa fizyki. ps. tak z ciekawości zapytam, mocno sklepałeś m6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 bartezz turbohajka cmoknie bugatti w wydech o ile oczywiście zdąży. Nie chodzi o to, że nie ma potencjału, po prostu jest fizycznie niemozliwe, aby w pełni wykorzystać jej moc. Chyba że zrobią z niej quada i dadzą wheele bar, byle mocny :lalag: natomiast jeśli chodzi o prędkość, to zwróćcie uwagę, że polski rekord prędkości wynosi "ledwie" 309km/h. Ale samochodu czy motocykla ? samochodowy wynosi 361 km/h i ustanowiła go Toyota Supra Dobrowolskiego. Siakieś 1250KM wystarczyło :notworthy: Hajka turbo mająca pewnie ze 300KM i tone momentu pojechała raptem 15km/h szybciej niż seryjny zzr 1400 - a ma sporo mocy i momentu więcej. I co? Lipna ta hajka? Skąd! Po prostu,żeby rzeczywiście przełamywać 300 potrzeba moooocy. Może i i jakieś turbomoto połozyło by veyrona, ale nie dowiemy się o tym, bo jeszcze nikt nie wpadł na pomysł jak oszukać prawa fizyki. Owszem kupe mocy ale przyczepności i aerodynamiki nie zaszkodzi a z tym ciężko na moto bo człowiek jest nie opływowy a opony nie są płaskie jak w samochodzie tylko wyoblone ( tylko nie śmiać mi się tutaj że każda opona jest okrągła bo nie oto mi chodzi :clap: ). BTW A zna ktoś osiągi drag bike-ów ? Jakoś mnie to zawsze intrygowało ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sendrek Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 na 1/4mili AFAIR pierwszy raz poniżej 10 sek zszedł gix 1000 stock sport czy jakoś tak, zrobił to chyba za 10-ta próba z rzędu i pojechał 9.91 hajki żeby zblizyć sie do 10s, musiały juz dobrze strzelać z podtlenku i mieć przedłużony wahacz.a ta hajka turbo ZTCW nie zeszła poniżej 10. @bart bm6 oprócz 530KM ma jeszcze fatalną skrzynie biegów(wg opinii właściciela) reasumując:1.IMO samochody są szybsze od motocykli,jednak takie auto kosztuje duuuużo więcej niż naprawdę fajny motocykl.2.jakim motorem byśmy nie jechali to do veyrona nawet sie nie zbliżymy,czy to ze startu zatrzymanego czy rolowanego.3.większość współczesnych mocnych aut(bez ograniczników prędkości przy 2,5) pogoni na autostradzie każde moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2250131 kupuje ktoś :P :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radez9 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2250131 kupuje ktoś :P :bigrazz: Hehe - za te same pieniądze to byłoby 125 nowych GSXR1000 K7 :-)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi