Logum Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Mam mały problem z silnikiem od WSK'i mianowicie wkrencam nową świece pojeżdze chwilke i bach świeca do wywalenia dostaje przebicia i niechce na niej palić. Jeżeli ktoś wie co może byc tego przyczyna prosze o pomoc. Dodam jeszcze że strzela mi w gaźnik i wydech z góry dzięki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 skoro strzela z gazkika czyli moze to byc zle ustawiony zaplon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Na pewno zapłon. Miałem tak i w ogarze i w simsonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunin Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 ja tak miałem w mojej hondzie i to jest wina nie dogrzania świecy :) głupio to brzmi ale to prawda . Więc jak wkrecisz nową świece to pojezdzij na niej troche :P lub wkręć jakąś inną typu NGK a nie Iskra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 właśnie zmień firmę i dobrze dobierz ciepłotę. powinno byc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Iskra F80 jest najlepsza do WSKi 125 i nie ma sensu przepłacać za inne świace. A jak strzela w gaźnik to to jest przyczyna psucia świecy - rozregulowanyzapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Lepsza iskra do tych silników, NGK są bardzo czułe na przebicia. Wkręć ta polska świeca i zobacz jak chodzi. Pozdr Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Mam mały problem z silnikiem od WSK'i mianowicie wkrencam nową świece pojeżdze chwilke i bach świeca do wywalenia dostaje przebicia i niechce na niej palić. Jeżeli ktoś wie co może byc tego przyczyna prosze o pomoc. Dodam jeszcze że strzela mi w gaźnik i wydech z góry dzięki pozdrawiam. wymien na poczatek przewod i fajke, sprawdz instalacje, sprawdz zaplon, ustaw dobrze gaznik zeby dobra mieszanke mial. wymień na początek fajke i przewód WN, sprawdz instalacje, sprawdz zapłon i ustaw dobrze gaźnik aby mial dobrą mieszanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterek Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Powinno się wkręcać nową świece do ciepłego silnika. Wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że silnik odpali za pierwszym razem, dzięki czemu świeczka nie zostanie od razu zalana i nie dostanie przebicia. Zaleca się też ją dobrze "nagrzać" czyli zrobić pare km z wyższa predkościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Wymien tez kondesator i daj nowa srubke do zmasowania jego, oraz przeszlifuj papierem sciernym miejsce jego styku ze stojanem zaplonu, w celu uzyskania pewniejszej masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papciomotocross Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 a najpredzej to masz cewki zaplonowe poj.......e i tyle wymien i bedzie dobrze i kabel co idze na swiece i kup se jakos dobrą swiece pozdr Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Przeczytałem porady i napiszę jeszcze, że przyczyną strzałów w gaźnik oprócz zapłonu może być jeszcze zbyt uboga mieszanka... Życzę miłej i udanej regulacji Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi