Kielek Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witam Mam maly problem dotyczacy kawasaki zxr 750.......... przy hamowaniu mialem takie cos w rodzaju skokow (szarpan)..... po czym wymienilem klocki hamulcowe i wciaz jest o samo. Mam obawe ze do wymiany bedzie lozysko glowki ramy ale wole sie upewnic czy moze jest to wina tego ze klocki musza sie dotrzec. Co o tym sadzicie?? :icon_mrgreen: POZDRO :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Wiem, że kibel to co innego, ale w moim byłym skuterze (SR www 50) było identycznie - nowy właściciel wymienił łożysko główki ramy i już jest okiej :smile: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Z Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Opisz to dokładniej. Czy jest to pulsacja podczas hamowania czy pojedynczy stuk w momencie wciśnięcia dźwigni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielek Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Jest to taka pulsacja..... jakbym skokami hamowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 tonie klocki,lepiej zacznij rozgladac sie za tarczami hamulcowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Najpierw sprawdź kolego, czy tarcze hamulcowe masz grubości przewidzianej, nadającej się do użytku.Bo po co zmieniać, jeśli są okiej. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witam Mam maly problem dotyczacy kawasaki zxr 750.......... przy hamowaniu mialem takie cos w rodzaju skokow (szarpan)..... po czym wymienilem klocki hamulcowe i wciaz jest o samo. Mam obawe ze do wymiany bedzie lozysko glowki ramy ale wole sie upewnic czy moze jest to wina tego ze klocki musza sie dotrzec. Co o tym sadzicie?? :icon_question: POZDRO :banghead:Masz najprawdopodobniej 'spuchnięte' tarcze cham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 a pulsuje Ci klamka? jak tak to krzywe tarcze Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Witam Mam maly problem dotyczacy kawasaki zxr 750.......... przy hamowaniu mialem takie cos w rodzaju skokow (szarpan)..... po czym wymienilem klocki hamulcowe i wciaz jest o samo. Mam obawe ze do wymiany bedzie lozysko glowki ramy ale wole sie upewnic czy moze jest to wina tego ze klocki musza sie dotrzec. Co o tym sadzicie?? :icon_rolleyes: POZDRO :icon_eek:Jak nie tarcze to spróbuj trochę dokręcić śrubę główki ramy, u mnie pomogło ale to chwilowe rozwiązanie, do wymiany łożyska główki. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Raczej bym stawiał na bicie tarczy hamulowej. Może ktoś w nią uderzył np. przy wymianie opony? Załóż czujnik zegarowy na lagę i pokręcając kołem sprawdź bicie tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielek Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 wlasnie wrocilem z pracy i ide zobaczyc do Kasi:P piekna pogoda to trzeba troche polatac :icon_mrgreen: po miescie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Czolem! Jesli przy hamowaniu czujesz pulsowanie dzwigni hamulca, to masz krzywa tarcze hamulcowa... Jesli bicie jest nieznaczne, mozesz w jakims warsztacie lekko ja zeszlifowac, a jesli juz gruboscia nie grzeszy - szukaj nowej... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielek Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 dzisiaj troszke posmigalem i wyglada to tak.... przy hamowaniu motocykl jakby hamowal pulsacyjnie ale dzwignia hamulca sie nie rusza... i jeszcze slychac przy malej predkosci jak poiszczy jakis klocek. Czyli bardzo mozliwe ze to wina tarcz. Ale czy jest mozliwe ze klocki musza sie dotrzec bo na nowych zrobilem cos kolo 100 km. Tak mysle ze jeszcze rozbiore zaciski i rozruszam tloczki moze to cos da. No sam nie wiem, musze cos kombinowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 mysle, ze to wina tarczyjak ma odpowiednia grubosc to mozna ja przetoczyca jak juz jest zjechana to niestety nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielek Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 a jaka musi byc grubosc zeby bylo mozna je jeszcze przetoczyc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi