Matek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 No z kuframi nie ma żartów.Sam kiedyś doświadczyłem takiej sytuacji,kiedy kufer boczny sie odpiął z górnego zaczepu ale że był przywiązany do drugiego to nie odleciał-a nie powiem było w nim ok 10-12kg(tygodniowe jedzonko). Astarte,co do punktów to wiem ze sytuacja jest podbramkowa,ale pamiętasz moje 24(tzn.+ słowackie to było ich 30 pkt.) hi,hi,hi to był dopiero stresik,dobrze robisz z tym kursem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Astarte,co do punktów to wiem ze sytuacja jest podbramkowa,ale pamiętasz moje 24(tzn.+ słowackie to było ich 30 pkt.) hi,hi,hi to był dopiero stresik,dobrze robisz z tym kursem.Dzisiaj się zapisałam na szkolenie :D W piątek o 11 start... spalę gumę przed WORD-em na powitanie :icon_idea: A te twoje 24 pkt Matek to podziwiam... ja przy moich marnych 19 (jak się okazało jedynie 18 pkt... źle policzyłam), mam stresa jakich mało :) Jak mi 6 spadnie to będę miała 12, czyli jeszcze raz dziesiątkę mogę trafić, a potem to ew. nie zapięte pasy :icon_rolleyes: (w motocyklu :icon_eek: ). PS. Matka siedzi z tyłu... tak powiedział... jakiś lepszy cwaniak ;) pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) Nie wolno zbytnio przeciążać kufrów, ani też przesadzać z prędkością.Łatwo mówić/pisać, ale jak się jedzie gdzieś dalej i/lub na dłużej, to czasem bagaż urasta do niebotycznych rozmiarów. A co do prędkości, to też ciężko jechać nie przekraczając 130 km/h autostradą (nie mam tu na myśli jedynie polskich "autostrad"). Tak więc te zalecenia producentów są IMHO mocno nieżyciowe. Ostatnio na dłuższe wyjazdy pakuję się w ten sposób, że najcięższe rzeczy wkładam do rollbaga, część gratów ląduje w tankbagu, a w kufrze mam luzy (wożę w nim jedynie jakieś mapy, zapasowe rękawice, bluzę itp.) i używam go głównie do chowania kasku na postoju. Ale zanim dorobiłem się rollbaga (dla niewtajemniczonych: taka duża tekstylna/skórzana torba, którą mocuje się paskami oraz ewentualnie dodatkowo "pająkiem" do pasażerskiej części kanapy, często występująca w zestawie z bocznymi sakwami), upychałem większość klamotów do topcase'a (efekt: dwukrotne spawanie stelaża :) ). Edytowane 20 Marca 2007 przez Olsen Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 ja maiłem podobną akcje w tamtym roku jadąc w gory tylko ze z karimatą. Jadąc sobie 120km/h nagle w lewym lusterku zobazcyłem jak karimata leci jakis metar za motocyklem trzymajac sie na pasku mocujacym, ktory ponoc mial byc nie do zerwania :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 mojemu koledze odczepil sie kufer na trasie i najgorsze jest to ze go nie znalazl a jechal droga powrotna z 3 razy slimaczym tepem i nic PRZPADL JAK KAMIEN W WODE!!!!!!!! ( raczej na 100% widzial to ktos jadacy za nim i zapakowal sobie do bagaznika ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturXJ Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Co do gostka z katamarana, to jeśli to był jego prywatny to faktycznie mógł sobie odpuścić pilicję. Natomiast jak służbowy to już inna sprawa. Ja jeżdżę służbowym i w umowie mam punkt, że każdorazowo przy kolizji muszę wezwać policję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Prywatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi