gossy Opublikowano 19 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2004 .... kiedyś gadałem z gościem który śmigał na Zefirze 1100 no i jak wielu posiadaczy dużych Kawasaki (ze mną włącznie) skarżył się na dość durze zurzycie oleju...pomimo, że motocykl miał przejechane raptem cos ok. 30tys.km. WitamPonoc ta przypadlosc spotykana jest nawet w modelach ze znikomym przebiegiem, silniki chlodzone powietrzem i olejem z racji swojej konstrukcji beda "braly" olej, chocby w minimalnych ilosciach.Takie juz ich piekno ;), cos za cos.Pomimo tego Zephyry sa pieknymi, klasycznymi moto bardzo przyjaznymi dla uzytkownikow, jak na Kawy dlugowieczne, proste i latwe w naprawie.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gałas1 Opublikowano 17 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2004 Ja śmigałem Zephyrkiem 750 dobre 3 sezony. Zrobiłem nim ponad 30.000 km i oprucz kilku drobnych detali nie trzeba było robić nic innego poza normalnymi sprawami eksploatacyjnymi.A co do powolności 750 to się nie zgodze. Wystarczyło go pogonić na troche wyższe obroty i potrafił być narowisty. Pomiędzy 4 a 10 tyś obrotów dawał rade. 1100 jeżdzi niewiele szybciej ale robi to wszystko na dużo niższych obrotach(moment obrotowy)W sprincie spod świateł objechałem nie jednego 100 konnego ściganta (krótka jedynka to jest to). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio Opublikowano 17 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2004 Hej!Fajny klasyczny neked - w takim stylu jak ja lubię, mysle , ze będziesz zadowolony. Masz ten na "szprychach" czy na "odlewach"??Jeszce raz gratulacje i wcale się nie dziwię, że musisz go codziennie pogłaskać, gdy w zeszłym roku kupiłem mojego i tzrymałem moto w nieogrzewanym garażu, zaniosłem tam olejowy kaloryfer (koszt prądu 700PLN :!: :?: :) :buttrock: ) i fotel do przesiadywania. Teraz trzymam w ciepełku u Coolera.Aha i odpalałem go co tydzień.PozdroDyzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gossy Opublikowano 18 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2004 Hej!Fajny klasyczny neked - masz ten na "szprychach" czy na "odlewach"??Mam na felgach odlewanych ale i tak w/g mnie wyglada bardzo klasycznie, tez staram sie odpalac go raz na tydzien. Kiedy wreszcie przyjdzie ta wiosna??????????????? :buttrock: Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norton Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 witam mam pytanie do kogoś kto jezdził zephyrem1100 o branie oleju i o biegi :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gossy Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 CzescJak prawie kazde moto bierze olej (silnikowy) a biegow ma 5. :D A tak powaznie - u mnie spalanie oleju bylo na pozimie 0,1 - 0,2 litra na 1000km, wszystko zalezalo od gwaltownosci ruchow prawego nadgarstka (a jest co odwinac).Biegi - slyszalna zmiana, raczej malo kulturalnie, slyszalem o problemach z 2-gim biegiem w 1100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norton Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 niepokoiło mnie głośne przerzucenie z 1 na 2 inne chodzą ciszej a co z warjacjami jaszcze z nim oswajam więć nie próbowałem stawiac go na koło jak ci to szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiuniemowa Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) Siemacie, od pewnego czasu próbuje kupić jakiś sensowny motocykl, gustuje w nakedach, z początu myślałem o hornecie ale jeśli chciałbym trochę dalej pośmigać to mogłoby to być uciążliwe. Na dniach będę miał dostęp do Zephyra 1100. Szukałem trochę w necie, jedni piszą że pali 5 litrów, inni że 8. Czytałem też że ciężko z częściami, może mi ktoś doradzić czy warto kupować taki egzemplarz?? Jeśli chodzi o stan techniczny to super, do tego koleś dorzuca kufry. Edytowane 10 Marca 2007 przez jasiuniemowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Tez kiedys sie oglądałem za litrowym zefirkiem.O spalaniu na poziomie 5 litrów lepiej zapomnij.Części oryginalne są dostępne.Czas oczekiwania na częsci jest jednak troszkę dłuższy niz w przypadku popularnych motocykli.Używanych gratów na rynku jest jednakznacznie więcej do 750 i 550-tki.Litrowy Zefirek to niezbyt częsty widok na naszych drogach.Typowo dla tego modlelu słychac rzociagniety łańcuch alternatora.Wszystko jest Ok jesli hałas ginie na ciepłym silniku. W MOTOCYKLU jest teraz opis Zefirków. Gdybym miał kupować teraz taki motocykl to raczej rozglądałbym się za 750-tka = złoty środek ;) Mniejsze spalanie.Tańsze i bardziej dostepne części.Stylistyka prawie taka sama.Ponoć lepiij się prowadzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 dostep do czeci uzywanych jest mały!! spróboj poszukac jakis czesci, dobry do poki sie nie zepsuje :buttrock: ja bym sie rozgladal za banditem 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 wydaje mi sie ze xjr 1200-1300 lub gsx 1200[taki jak moj] bedzie lepsza alternatywa dla zephyra.chociaz to nietuzinkowe moto podobnie jak inazuma[jak moja] malo ich jest na rynku. zephyr ma troche slabsze osiagi od ww. ale jest bardzo ladny . Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norton Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 witam latam już 3 rok zehyr 1100 i jestem zadowolony a jeżeli chodzi o spalanie to wszystko zalerzy jak jezdzisz ,jak krecisz na maxa to i 8 -9l spali ale tak do 100km schodzi poniżej 6l. mj miał piete arhilesa bo wyskakiwał 2 bieg i czekała mnie wymiana , po tej operacji tylko 2500 zl straciłem a tak motocykl jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Typowo dla tego modlelu słychac rzociagniety łańcuch alternatora.Wszystko jest Ok jesli hałas ginie na ciepłym silniku. Heh , Lolo skąd my to znamy :rolleyes: A ja bym dorzuciłe jeszvcze jako alternatywe dla zephyra 1100 Suzuki GSX 1100G , mi sie barodzo podoba jeśli chodzi o nakedy , no i ma kardan http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M327710 http://moto.allegro.pl/item172781498_suzuki_gsx_1100_g.html Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubryn Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Siemacie, od pewnego czasu próbuje kupić jakiś sensowny motocykl, gustuje w nakedach, z początu myślałem o hornecie ale jeśli chciałbym trochę dalej pośmigać to mogłoby to być uciążliwe. Na dniach będę miał dostęp do Zephyra 1100. Szukałem trochę w necie, jedni piszą że pali 5 litrów, inni że 8. Czytałem też że ciężko z częściami, może mi ktoś doradzić czy warto kupować taki egzemplarz?? Jeśli chodzi o stan techniczny to super, do tego koleś dorzuca kufry. jak chcesz zeby Ci cos paliło 5 l to kup komara ;) :icon_mrgreen: :lalag: pzdr!!!zejdziesz nawet nizej :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 jak chcesz zeby Ci cos paliło 5 l to kup komara ;) :icon_mrgreen: :lalag: pzdr!!!zejdziesz nawet nizej :icon_mrgreen: odrazu komara... dywersja potrafi spalic nawet mniej niz 5l, moja do 4 zeszla :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi