Gościu Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2003 a ja w czoraj wrescie znaazłem sportową swiece do malucha czyli z krótkim gwintem! jest cudowna jak zrobie remonta to bez wachania ja kupie kosztuje około 7litrów wachy troche mnie to boli ale co tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2003 No u mnie swieca jest czarna "sucha". Teraz kupilem NGK zobaczymy ile na tej pojezdzi... Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2003 No to jasne wszystko. Masz po prostu za zimna świecę , jaka ma obecnie wartość cieplna ??Nie trzeba kupować NGK wystarczy cieplejsza iskrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 hm na tym sie nie znam, a to jest na swiecy napisane?? ja miałem "Iskra Super" a w reszte sie nie wczytywałem.... Jak sie te wartości cieplne oznacza? tzn zebym wiedzial na co patrzec jak kupuje swiece Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 ma tam napisane liczbe i jest ona albo 75-do zuka, 80-do ogara, 95-do malucha, 100-do Wueski! olecałbym ci na te pogode swiece do Wueski czy li setke a jak nie bedzie to do malucha nic ponizej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Kondon daruj sobie. Ale mnie więcej wyjaśniłeś o co chodzi w wartością cieplna. Im niższa tym cieplejsza. Oznaczenie np. FE65p oznacza FE z długim gwintem ( samo F oznacza krótki gwint ) 65 wartość cieplna świecy, p oznacza wysuniecie elektrod o 1.5 mm ( albo inna wartość nie pamiętam jaka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Kondon daruj sobie. Ale mnie więcej wyjaśniłeś o co chodzi w wartością cieplna. Im niższa tym cieplejsza. Oznaczenie np. FE65p oznacza FE z długim gwintem ( samo F oznacza krótki gwint ) 65 wartość cieplna świecy' date=' p oznacza wysuniecie elektrod o 1.5 mm ( albo inna wartość nie pamiętam jaka )[/quote'] no co powiedział jakie wartosci ceplne odpowiadaj róźnym pojazdą, chyba dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Czyli do simsona jaka najlepiej wsadzic? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Czyli do simsona jaka najlepiej wsadzic? Cieplejsza od tej która miałeś załozoną- oto najktótsza opowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Ok,dzieki za tresciwa odpowiedz :wink: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Taaa, tylko zmiarkuj sobie, że jeśli założysz świecę z długim gwintem, i do tego z wysuniętą elektrodą masową, to może Cię spotkać niemiła niespodzianka w postaci tłoka udzerzającego w świecę. Zwłaszcza na wyższych obrotach, gdy siły bezwładności wirujących mas powodują pewne zwiększanie skoku tłoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Dlatego zawsze pytam o świece z krótkim gwintem... Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kac Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Panowie zakładając nową świecę należy pamiętać by później uruchomić silnik i "wygrzać świecę". Zapobiega to ich padaniu. Przynajmniej taką recepturę podają w katalogu Larssona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Taaa, tylko zmiarkuj sobie, że jeśli założysz świecę z długim gwintem, i do tego z wysuniętą elektrodą masową, to może Cię spotkać niemiła niespodzianka w postaci tłoka udzerzającego w świecę. Zwłaszcza na wyższych obrotach, gdy siły bezwładności wirujących mas powodują pewne zwiększanie skoku tłoka. A kto tu chce zakładać Świecę z długim gwintem ?? Dałem tylko przykład oznaczenia a nie proponowałem tej świecy. Jak wiadomo w Simsonie jest świeca z krótkim gwintem i zakładanie z długim było by totalna głupotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi