Sienkos Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Witam Przymierzam sie do kupna kasku i wlasnie ten wpadl mi w oko N62. Na allegro chodzi po 430-450 zeta.http://www.allegro.pl/item168981952_kask_n...rafic_hit_.htmlJest on wart swojej ceny? Co o nim myslicie? Moze jaka alternatywa w podobej cenie? Dzieki za rady i pomoc. pozdrawiam.Bartek Edytowane 27 Lutego 2007 przez Sienkos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 mam zaufanie do nolana i przekonanie do tej marki jak niektórzy np. do Hondy. W tej kasie myślę, że to najlepszy wybór. Moze uda Ci sie dooszczędzać, dołożyć i kupić np N84? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienkos Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Chyba nie bardzo, z tego co patrzylem to kosztuje on dwa razy tyle. musze jeszcze kupic kurtke i jakies rekawice na lato. wiech chyba zostanie ten noalanik..podoba mi sie tez jego grafika :icon_rolleyes: tylko nie wiem czy z niebieskim( pod SValeczke by bylo :banghead: ) czy bardziej uniwersalny z szarym :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 mam n60tke i bardzo dobrze mi sie w niej jezdzi, wiec nowy model tez powinien byc niezły. Ale cztery stowy to nie tak mało, i chyba nie warto kupować w ciemno. Moze lepiej podjedz do sklepu i choc sprawdz, czy na bani Ci dobrze lezy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davgor Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 mam n60tke i bardzo dobrze mi sie w niej jezdzi, wiec nowy model tez powinien byc niezły. Ale cztery stowy to nie tak mało, i chyba nie warto kupować w ciemno. Moze lepiej podjedz do sklepu i choc sprawdz, czy na bani Ci dobrze lezy:) witam, w sobotę kupiłem ten garnek, jutro spróbuje go oddać, krótko mówiac jest do bani.głośny, przy 100km/h telepie głową okrutnie. ale chyba najgorsze jest to, że mocno wieje po karku i potylicy. normalnie używam lazera devila (połowę tańszy) i nie ma takich negatywnych efektów. niemiło się rozczarowałem,nie polecam tego kasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 ja mialem (no i w sumie jeszcze gdzies lezy) N61 i stwierdzam: - strasznie glosny- slabe nawiewy- brak antyfoga ale szybko reaguje odparowywanie szybki tak wiec ok- zero izolacji przy karku- brak podbrodka- bardzo dobra jakosc wykonania generalnie na cos szybszego niz gs500 nie polecam Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienkos Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 generalnie na cos szybszego niz gs500 nie polecam Rozumiem, to co byscie mi polecili do 600 zeta? w tym momencie to zalezy mi na czym dosc cichym..bo mam dosc swistów...szum powietrze jeszcze zniose ale jak mi cos gwizda kolo ucha to mnie trafia :icon_razz: .Dzieki za wszelkie porady i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 no jak bys troche dolozyl to masz AGV s4. bardzo fajny garczek i do tego ladnie wyglada. cichy, niezle wykonany, niezła wentylacja. ogolnie spoko. cos kolo 700zł kosztuje zapytaj fliserta, on ma taki. air tech tez podobno spoko ale to juz nie potwierdzam na 100% Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) bart miałeś na głowie s4 lub stealtha? kupiłem tego drugiego w intMot u Sebastiana, strasznie głośno w nim. to mój pierwszy kask i nie wiem czy tak ma być. edit1. leciałem w nim góra stówkę/godz. Edytowane 7 Maja 2007 przez kenji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Zamówiłem N62 w malowaniu Melandriego i na dniach będę go mieć. Nolan na mojej bańce leży najlepiej. Inne kaski mnie uciskają strasznie w policzki albo w czoło. Ważny jest antifog, który w 100% działa, szybka nie paruje nawet w chłodniejsze dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Ja rowniez jestem uzytkownikiem Nolana 62 + antyfog. Uzywam go coprawda od 2 dni ale wrazenia sa jak najbardziej pozytywne. Wracalem nim w deszczu i nic nie przecieka. Przy 80km/h cala woda splywala z szybki i nie musialem nic przecierac. Chociaz po deszczu w powietrzu jest najwiecej wilgoci nic nie paruje a szybki nie uchylalem nawet na moment. Podjechalem na stacje zeby zatankowac i zanim uporalem sie z rekawicami postalem troche w zamknietym kasku. Az poczułem ze w kasku jest duszno a mimo to nic nie parowalo. Antyfog dziala w 100%. Jest wygodny choc troche przyciasny i jak zakladam to mam podwiniete uszy. Musze nim troche pojezdzic po bance zeby sie ulozyl. Jest nowy wiec pewnie sie jeszcze troche uklepie. Co do halasu. Owszem, jest glosny ale da sie spokojnie wytrzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ynciol Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 WitamSam jeżdże w N61 i jedno co Ci powiem to to, że mi zycie uratował :icon_mrgreen:, przekonałem sie do NOLANA. Szumy są, ale nei wiem jak je porównać do innych kasków bo za wiele ich na głowie nie miałem. Co do wiania to w N61 potylica spoko ale podbródek by sie jakiś przydał. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Warto zainwestować 30 PLN w podbródek, ale pod warunkiem korzystania z antifoga. Inaczej nie ma w ogóle cyrkulacji powietrza w kasku i szyba paruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 - strasznie glosny- slabe nawiewy- brak antyfoga ale szybko reaguje odparowywanie szybki tak wiec ok- zero izolacji przy karku- brak podbrodka- bardzo dobra jakosc wykonaniaOdgrzebuję temat, ale myślę, że przyda się ta opinia. Otóż właśnie dostałem ten kask i po jeździe próbnej (w małym deszczu) mam bardzo mieszane uczucia. Mianowicie, huczy głośniej niż w Lazerze LZ6. Szybka zaparowuje już teraz (brak pinlocka, zwyczajny antyfog), dopiero otwieranie szyby daje efekt (różne regulacje nawiewami nic nie zmieniają). Naklejki są na lakierze, a nie pod nim i pewnie niedługo zaczną się odklejać. Za to mniej wieje (w Lazerze uszczelka jest węższa, w dodatku piankowa i dopuszcza wiatr do środka). Wyściółka jest wygodniejsza (ale z przodu nie ma gąbki, a jedynie skajopodobny materiał) i gęsto poprzecinana kanałami wentylacyjnymi (jak się sprawują, zobaczę dopiero w przyszłym sezonie). No i jakoś wykonania wcale nie jest taka idealna (na dole dookoła ma plastikową listwę, która wygląda niezbyt solidnie, podczas gdy Lazer jest w całości z jednego materiału i nic nie ma prawa odpadać).Gdybym miał płacić za niego tyle, ile kosztuje na Allegro (ok. 470 zł w malowaniu Grafic), w życiu bym się na niego nie zdecydował. Na szczęście kupiłem w promocji w Louisie za 80 euro i razem ze wszystkimi oplatami kosztował mnie 408 zł. Poza tym dostałem pokrowiec na kask i promocyjny egzemplarz "Motorradu". Jednak jak za tę cenę, odradzam. No, chyba, że mój jest już przeterminowany :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Chyba trochę zbyt pochopnie go oceniłem, bo teraz z perspektywy kilku tygodni i kilkudziesięciu kilometrów muszę jednak przyznać, że kask nie jest aż taki zły. Gdy go testowałem, jechałem pod wiatr (silny zresztą) - teraz okazało się, że poziom hałasu jest podobny do LZ6. Właściwie wszystko jest podobne, jedynie wyściółka jest wygodniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi