karol1001 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Witam. Wiem, że był już taki temat, ale chciałbym poruszyć go jeszcze raz. Dzisiaj sporo czasu spędziłem w sklepie trzymając w ręku Philips BlueVision i zastanawiając się czy warto wydać na nie 94 zł (cena w Norauto).Dla tych którzy mają doświadczenie w temacie - powiedzcie czy rzeczywiście jest sens inwestować taką kase w żarówki? Jest różnica? Chodzi mi o Philipsy, a nie niby-xenony z allegro :rolleyes: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Żarówki bardzo dobre ,naprawdę warto je założyć.Ale ja bym kupił Vision Plus ,są mniej niebieskie a świecą tak samo jasno.Są dużo tańsze. Wiem jedno ,nigdy już nie założę zwykłej żarówki.Róznica jest kolosalna.Fakt żywotność ich jest dużo krótsza.Ale warto :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 A o ile krótsza jest żywotność? Bo na grupach dyskusyjnych wyczytałem, że Blue Vision trzymają pół roku i po ptokach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 na allegro kupisz za połowę tego co podałeś Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 A o ile krótsza jest żywotność? Bo na grupach dyskusyjnych wyczytałem, że Blue Vision trzymają pół roku i po ptokach... Ja zmieniam miedzy 5 a 8 miesiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 W mojej VFR założyłem VisionPlus. Mam je od roku i jeszcze chodzą. Zapłaciłem 40zł za dwie żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Ja mam w aucie żarówki z takim niebieskim filtrem wewnątrz bańki, ale nie sa to philipsy. Maja zmieniona barwe w stosunku do zwykłych zarówek wiec widocznosc jest troche lepsza niz na normalnych. Obecnie mają juz 2 lata i swieca bez problemu. cena 35zł/komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 szkoda kasy, mi swiecily 3 miesiace. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 :banghead: Ciekawe od czego to zależy że jednym trzymają kilka miesięcy a innym ponad rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 :icon_mrgreen: Ciekawe od czego to zależy że jednym trzymają kilka miesięcy a innym ponad rok Np od napięcia ładowania w instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Dużo zależy od mocowania reflektorów ,czy nie są luźne ,a także od ilości cykli zapalenia świateł.To też wykańcza żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 ja mam bluevision i jak je zalozylem, a robilem to wieczorem, po ciemku, pod norauto, bo zakup ich wymusil spalenie sie jednej z orginalnych zarowek, to jak zapalilem swiatla to sie nadziwic nie moglem jak one super swieca, nie wroce do innych zarowek, moze sprawdze te inne w stylu visionplus czy jakos tak, ale napewno zostane przy dobrych markowych zarowkach, co do pseudo xenonow z allegro, to zapomnij, a porownywanie bluevision z prawdziwymi xenami nie ma sensu, bo to jak porownywanie jablek i pomaranczy, nie ma nic lepszego od prawdziwych bixenow Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Na żarówkach nie ma sensu oszczędzać. Jak kupisz te Philipsy to na pewno nie będziesz żałował. Był o żarówkach test w Auto Świecie. Philipsy zajęły 1 albo 2 miejsce, nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawels Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 A czy ktoś z Was próbował już Philips MotoVision? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) :notworthy: Ciekawe od czego to zależy że jednym trzymają kilka miesięcy a innym ponad rokŻarówki świecą tyle samo... tylko zależy kto ile ich używa :icon_razz: jedni 24/24 a inni sporadycznie :eek: Edytowane 19 Lutego 2007 przez Salata123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi