Draco Fisher Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Ja mam założone w motocyklu i w samochodzie żarówki Philips GT 150.Do momentu, gdy miałem poprzednie stndardowe żarówki H4, jazda w nocy była dla mnie koszmarem. Obecnie, jak tylko istnieje taka mozliwosć, to wybieram podróż nocą min. ze względu na mniejszy ruch. A lampy z założonymi w/w żarówkami doskonale oświetlaja mi drogę :banghead:Pzdr. Edytowane 2 Lutego 2007 przez Draco Fisher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) A ktore polecacie z tamtych trzech... najlepsze na polska pogode ??pzdr :buttrock: a co powiecie o tych http://www.eurocar-sklep.pl/product_info.p...&products_id=30 ?? Edytowane 2 Lutego 2007 przez Boczek013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Witam czy o taką wam zarówkę chodzi? Czy ma ją ktos u siebie w motocyklu? Czy naprawdę sie dobrze spisuje w drodze podczas gorszych warunków drokowych?takich jak; deszcz,mgła,noc.zmrok itp. http://www.allegro.pl/item162496962_h4_12v..._promocja_.html ja mam te w aucie, w czasie gdy jest mokry asfalt widoczność jest zdecydowanie lepsza niż na philips bluevision, ale na suchym jest troszkę gorzej niż na gt150 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy 77 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 a ja polecam xenony ale te prawdziwe z przewornica swietny efekt wlasnie jestem w trakcie zamontowania w 954 http://moto.allegro.pl/item164746684_xenon...nowa_cena_.html a ja polecam xenony ale te prawdziwe z przewornica swietny efekt wlasnie jestem w trakcie zamontowania w 954 http://moto.allegro.pl/item164746684_xenon...nowa_cena_.htmlhttp://moto.allegro.pl/item163277197_xenon..._biksenony.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 jak kogoś oślepisz w nocy na zakręcie to zdziw się jak nagle zmienisz kierunek jazdy :icon_rolleyes: przecież tam nie ma systemu autopoziomującego Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy 77 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 jak kogoś oślepisz w nocy na zakręcie to zdziw się jak nagle zmienisz kierunek jazdy ;) przecież tam nie ma systemu autopoziomującegowystarczy dobrze ustawic lampe nizej a nizeli przy normalnej zarowce i jest oki jak kogoś oślepisz w nocy na zakręcie to zdziw się jak nagle zmienisz kierunek jazdy :( przecież tam nie ma systemu autopoziomującegoa pozatym to nie jest bi-xenon z soczewka a tylko w takich systemach jest autopoziomowanie w samochodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) a pozatym to nie jest bi-xenon z soczewka a tylko w takich systemach jest autopoziomowanie w samochodach bixenon to znaczy że ma przesłonę na mijania/drogowe (jedno źródło światła) :) , ksenon do drogowych korzysta z normalnej żarówki halogenowej bo czas "rozpalenia" takiej lampy trwa chwilkę Edytowane 13 Lutego 2007 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Mam w samochodzie jakieś fabryczne żarówki, H4. Czy założenie np. Philips BlueVision poprawiło by widoczność w nocy/o zmierzchu? czy to tylko bełkot marketingowy aby sprzedawać więcej żaróweczek?. Jak z oślepianiem innych?. BlueVision jak się domyslam mają niebieski kolor światła - mocny?, nie chciałbym 5% lepszą widoczność i look like wieś tuning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Lutego 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 No dobra, kupiłem właśnie do auta Philips Bluevision. Jak będzie kicha to ktoś w łeb dostanie :Ppzdr Aha, mam duże auto, piątkę BMW więc teoretycznie można powiedzieć, że ksenonowe światło jest charakterystyczne dla tych aut, więc nie mówić mi, ze wieś tjinink robię!!! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 ludzie nie zakładajcie żadnych żarówek pseudoxenonowych-te żarówki może i ładniewyglądają jak świecą ale napewno nie dają dobrego oświetlenia drogi a pobierają więcej energii.Miałem juz kilka takich żarówek i nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 ja tam z bluevision jestem mega zadowolony, naprawde, jak zalozylem do focusa to sie nadziwic nie mogelem jak ja moglem jezdzic na zwyklych corazbardziej zastanawiam sie nad tymi dedykowanymi do motocykli, w ŚM jest wzmianka o nich Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy 77 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 bixenon to znaczy że ma przesłonę na mijania/drogowe (jedno źródło światła) :) , ksenon do drogowych korzysta z normalnej żarówki halogenowej bo czas "rozpalenia" takiej lampy trwa chwilkęmoze i tak ale tylko soczewkowe maja autopoziomowanie i nie mow mi ze taki zestaw oslepia przy dobrym ustawieniu lampy nie sila oslepia tylko kat padania swiatla a ten zarnik ma identyczny kat jak zwykla zarowka-----Mniejsze zmęczenie wzroku - Światło emitowane przez ksenon ma barwę zbliżoną do bieli światła dziennego (4500 - 8000K), do którego wzrok jest najlepiej przystosowany. Dzięki temu kierowca łatwiej spostrzega obiekty, szybciej koncentruje na nich wzrok i mniej męczy oczy. Standardowa żarówka halogenowa emituje światło o żółtym zabarwieniu (3200K) wymagającym bardziej intensywnej pracy wzroku. Dla kierowcy jadącego w przeciwnym kierunku światło lamp HID jest także mniej uciążliw ---Zachowanie kąta światła - precyzyjnie ustawiona ogniskowa powoduje, że wymiana żarówki halogenowej na żarówkę ksenonową nie powoduje znacznej deformacji strumienia światła, szczególnie w przypadku lamp soczewkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Nawet najlepsze żarówki i reflektory nie pomogą, kiedy jakiś baran śrubokrętem w garażu ustawi sobie światła! Często widuję takich "fachowców" z jednym śwaitłem w niebo a drugim prosto w oczy :) A wystarczy pojechać na warsztat i ustawić jak należy, wtedy nikogo nie oślepisz i sam dobrze widzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 a nie pomyślałeś o tym że w normalnej lampie odbicie światła następuje od całego lustra i jest rozpraszane jak do normalnej żarówki ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy 77 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Nawet najlepsze żarówki i reflektory nie pomogą, kiedy jakiś baran śrubokrętem w garażu ustawi sobie światła! Często widuję takich "fachowców" z jednym śwaitłem w niebo a drugim prosto w oczy ;) A wystarczy pojechać na warsztat i ustawić jak należy, wtedy nikogo nie oślepisz i sam dobrze widzisz.i wlasnie o to chodzi jak jest odpowiednio ustawiona lampa to nikomu nie bedziesz przeszkadzal a jezeli ustawiasz sobie na oko to i 20w bedzie oslepialo a xena w motocyklu tym bardziej ale jak dobrze ustawisz to napewno poprawsz swoje i innych bezpieczenstwo ty widzisz i inni cie widza bez przeszkadzania komu kolwiek a nie pomyślałeś o tym że w normalnej lampie odbicie światła następuje od całego lustra i jest rozpraszane jak do normalnej żarówki ?a nie pomyslales o tym ze te zarniki sa przystosowane do normalnej lampy a ja w swojej 954 mam normalna lampe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi