radekk Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 A ta kaśka?http://moto.allegro.pl/item329632420_k_750...estrowany_.htmlcena pewnie pójdzie do góry, ale czy w ogóle warto licytować?Wydaje mi się, że był niedawno na szybko malowany i z rysy na wózku gdzie zszedł lakier wychodzi chyba rdza, ale to nie stanowi problemu bo i tak chcę przemalować, a że z malowania UAZa na pewno zostanie mi i podkład i farba, więc z przyjemnością się pobawię w malowanie (zwłaszcza, że UAZ ciągle czeka na malowanie) dwóch maszyn na raz :rolleyes:Z tego co ja zauważyłem (nie śmiejcie sie- dopiero się uczę) to ma błotniki i lampki starego typu... A czy rama długa czy krótka to nie potrafię odróżnić za cholerę, tak samojak gaźników i całej reszty :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 A ta kaśka?http://moto.allegro.pl/item329632420_k_750...estrowany_.htmlWedług mnie całkiem ładnie prezentuje się ta kaśka i na pierwszy rzut oka wygląda na oryginalną. Co najwżniejsze to ma polski papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 ta kaska prawie odpowiada rocznikowi 64' a mianowicie- powinien byc "stary" typ kartetu z ozebrowaniem dookola przy misce olejowej, plus smarowniczki na kolach (nie zauwazylam zadnej..?) lampka koszowa jest z mw :P tak czy owak- prezentuje sie dobrze (nie śmiejcie sie- dopiero się uczę) to ma błotniki i lampki starego typu... A czy rama długa czy krótka to nie potrafię odróżnić za cholerę, tak samo jak gaźników i całej reszty nikt sie nie smieje :flesje: a kto pyta nie bladzi. ..dlatego zapraszam cie na moja dzika strone- www.wild-sovietboxer.yoyo.pl dzial "szczegolowe porownania motocykli" :lalag: btw. strona ciagle w budowie, ale po maturach obiecuje, ze zabiore sie za reszte dzialow. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 A ta kaśka?http://moto.allegro.pl/item329632420_k_750...estrowany_.html ta kaska prawie odpowiada rocznikowi 64' a mianowicie- powinien byc "stary" typ kartetu z ozebrowaniem dookola przy misce olejowej, plus smarowniczki na kolach (nie zauwazylam zadnej..?) lampka koszowa jest z mw :P Jesteś zbokiem? Wygląda dobrze . Kalamitki obecne . Za to licznik jest czarny . I jeszcze kilka innych pierdółek nie mających znaczenia . Według mnie warto sie zainteresować . I popytać o to czy i jak był robiony remont silnika. Nie spodziewał bym sie ,że był ,po zdaniu "Motocykl bez przeróbek (za wyjątkiem ulepszenia przedniego hamulca - podwójna szczęka - hamowanie jest teraz naprawdę skuteczne)". Ale reszta bardzo przyzwoita . Tak więc moim zdaniem warto :) . Na pewno czeka cię kilka chwil spędzonych jeszcze nie na jeździe i parę drobnych wydatków np gaźniki ( bo te to rosyjskie k37) ale od dawna nie było tak przyjemnie kompletnej i nie kombinowanej k750 na allegro . Po opisie sądzę że możesz sie dogadać poza aukcją i transakcja przebiegnie w miłej atmosferze . :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 tak zlosniku mam zboczenie na punkcie kasiek :] pytanie padlo "czy oryginal" no to odpowiedzilam jako dobra kolezanka ..zrobic czarny cyferblat to tez nie problem :icon_mrgreen: Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Jak zwykle dziękuję za odpowiedzi :PRozmawiałem ze sprzedawcą i jest w stanie go sprzedać poza aukcją za 4 800 zł. Skrzynia była remontowana, silnik nie. Ale sprzedawca (rzeczywiście miły :) ) zapewnia, że na kaśkę można wsiadać i jechać. Chyba się zdecyduję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Jak zwykle dziękuję za odpowiedzi :notworthy:Rozmawiałem ze sprzedawcą i jest w stanie go sprzedać poza aukcją za 4 800 zł. Skrzynia była remontowana, silnik nie. Ale sprzedawca (rzeczywiście miły :evil: ) zapewnia, że na kaśkę można wsiadać i jechać. Chyba się zdecyduję...Czekamy na relacje i dokumentacje zdjęciową :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 To trzymajcie kciuki, żebym załatwił szybko finanse z banku :( jadę po maszynę :notworthy:))) jeżeli ktoś jest z okolic sosnowca i mógłby pomóc w oględzinach bardzo poroszę o kontakt 606 903 417.na razie nie mam telefonu więc ewentualnie proszę o sms-ka i jak znajdę telefon to oddzwonie. Do Sosnowca będę jechał za jakieś 2-3 godziny :icon_evil:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Z Krakowa jak ci sie chce . Jak trochę poczekasz to może ktoś się zgłosi z koszowego zagłębia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 A więc było tak:W banku PKO jak zwykle nie odbyło się bez problemów. Siadł system i zamiast wypłacić mi pieniądze o 12-13 czekałem do 15...Wyobraźcie sobie moje nerwy...Jako, że w banku był poślizg spóźniłem się do wypożyczalni...Właściciela nie było i kolejne pół godziny czekania. Na szczęście udało się wyjechać o 16 i już myslałem,że odbędzie się bez kłopotów...Na miejscu odpaliliśmy maszynę i w czasie jazdy próbnej zgasła i juz nie chciała odpalić!!! Właściciel nie wiedział o co chodzi, ja na motocyklach znam się tak jak na przepowiadaniu pogody...Dobrze, że był ze mną prezyjaciel- były kierowca żużlowy...Kiedy po pół godzinie reanimacji kaśki dalej nie odpaliła załamałem się totalnie...kolejne kilkanaście minut napięcia i okazalo się,że coś mnie styka przy cewce...uffff. jeszcze jedna jazda i kaska znalazła się na pace samochodu :banghead:))Lakier wygląda koszmarnie, błotnik tylny ma małą wstawkę, przedni jest pogięty i lekko pęknięty, kluczyk sam wyskakuje ze stacyjki i trzyma się na gumkę, ale pozatym jest SUPER!!I co najlepsze już nie chcę "robić" jej na wojskowo. Zostaje czarny mat i o innym kolorze nie chcę nawet słyszeć :buttrock:) Jeszcze raz DZIĘKUJĘ wszystkim za pomoc i ciepłe słowa!No i cieszę się,że wreszcie- jak tylko nauczę się na tym jeździć i zrobię prawojazdy - spotkamy się pewnie na jakimś zlocie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 radku- to tak rusa brales na spontana? :bigrazz: hehe obys nie wyklnal sprzetu zaraz po 2-3 jezdzie :) one ucza pokory.. :icon_mrgreen: Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 A taka kaska była z wozem komplet na chodzie na bajzlu we wrocławiu za 2000, tez do remontu:-( A tak przy okazji to tylko ja szukam za tanimi pojazdami nie wierzac w magiczne słowa"po remoncie" czy jest jeszcze ktos taki, kto nie wywala kupy kasy za "super okazje" od razu?Nieniejszym dementuje pogłoski jakobym sie do kogokolwiek czepiał i pił, zbierznosc nazwisk i sytuacji jest zupełnie przypadkowa i niezamierzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 @Wild- tak jakoś wyszło. Nie zapytałem się dosłownie o nic...Nie wiem nawet czy (i jaką) benzynę mieszać z olejem, jaką lać, do czego służą dwie dźwigienki po lewej stronie kierownicy, do czego parę innych rzeczy...Jakoś tak wyszło, że poprostu zapakowaliśmy maszynę, umowa i do domu...Pokory to mnie już UAZ nauczył- te ruskie sprzęty tak chyba mają i dlatego jestem w nich zakochany :crossy:Dziś jeździliśmy z 2 godziny. Na początek niestety nie udało mi się trafić w wyjazd z garażu i przywaliłem wózkiem w kawałek ściany, potem niechcący wypadliśmy z leśnej drogi wprost na karczowisko...Ale było wesoło :smile: Lekko stresujące jest to, że zanim udało nam się odpalić minęło chyba dobre 40 minut...Raz odpalił na pych, a resztę arzy normalnie :) Tak więc naukę jazdy mam już za sobą teraz czeka mnie nauka mechaniki motocykla :) @Granat- Są sprzęty "do remontu" i "do remontu". W tym moim na razie do remontu "blacharka" plus przegląd silnika...Ale to dopiero jak skończę UAZ-a...Ważne że jest że już codziennie nie myślę czy kupić tego czy tamtego...Bo to naprawdę było wkurzające... Za złoma dałem trochę więcej kasy i też było po drodze wiele łazików "remontu" za połowę ceny, ale w tamtych nie było by co remontować- nic tylko wymieniać wsio na nowo...Dlatego myślę na razie, że "nie wtopiłem" pieniędzy...Na razie... :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Jesli chodzi o ruskie zaprzegi nie ma mowy o topieniu kasy, zawsze sie zwróci:-)Gratuluje nauki jazdy:-)kiedys z kolega pomalowalismy przed jakims waznym wyjazdem w swiat wózki do janaka i pojechalismy w dwa zaprzegi pochwalic sie przed laskami, oczywiscie jazda na dwóch kołach, zawracanie w miejscu i takie tam, jednak moj kolega uparł sie przejechac z wozem, w górze miedzy garazem a sojacym starem, no i star go zaatakował, i wózek z jeszcze miekka farba poszedł do blacharza:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) benzynę mieszać z olejem? :notworthy: hehe to nie 2suw :crossy::))do czego służą dwie dźwigienki po lewej stronie kierownicyta mniejsza to reczny przyspieszac zaplonu :) jej facet.. Goska ..w jakiej pozycji dzwigienka byla, gdy probowales odpalic ruska ?:) Edytowane 19 Marca 2008 przez wild Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi