Skocz do zawartości

K-750 Kupić czy nie kupić

radekk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A ta kaśka?

http://moto.allegro.pl/item329632420_k_750...estrowany_.html

cena pewnie pójdzie do góry, ale czy w ogóle warto licytować?

Wydaje mi się, że był niedawno na szybko malowany i z rysy na wózku gdzie zszedł lakier wychodzi chyba rdza, ale to nie stanowi problemu bo i tak chcę przemalować, a że z malowania UAZa na pewno zostanie mi i podkład i farba, więc z przyjemnością się pobawię w malowanie (zwłaszcza, że UAZ ciągle czeka na malowanie) dwóch maszyn na raz :rolleyes:

Z tego co ja zauważyłem (nie śmiejcie sie- dopiero się uczę) to ma błotniki i lampki starego typu... A czy rama długa czy krótka to nie potrafię odróżnić za cholerę, tak samojak gaźników i całej reszty :lapad:

ta kaska prawie odpowiada rocznikowi 64' a mianowicie- powinien byc "stary" typ kartetu z ozebrowaniem dookola przy misce olejowej, plus smarowniczki na kolach (nie zauwazylam zadnej..?) lampka koszowa jest z mw :P

tak czy owak- prezentuje sie dobrze

(nie śmiejcie sie- dopiero się uczę) to ma błotniki i lampki starego typu... A czy rama długa czy krótka to nie potrafię odróżnić za cholerę, tak samo jak gaźników i całej reszty

nikt sie nie smieje :flesje: a kto pyta nie bladzi.

..dlatego zapraszam cie na moja dzika strone- www.wild-sovietboxer.yoyo.pl dzial "szczegolowe porownania motocykli" :lalag:

btw. strona ciagle w budowie, ale po maturach obiecuje, ze zabiore sie za reszte dzialow.

Goska

Dzika, tak jak natura chciała

ta kaska prawie odpowiada rocznikowi 64' a mianowicie- powinien byc "stary" typ kartetu z ozebrowaniem dookola przy misce olejowej, plus smarowniczki na kolach (nie zauwazylam zadnej..?) lampka koszowa jest z mw :P

Jesteś zbokiem?

Wygląda dobrze . Kalamitki obecne . Za to licznik jest czarny . I jeszcze kilka innych pierdółek nie mających znaczenia . Według mnie warto sie zainteresować . I popytać o to czy i jak był robiony remont silnika. Nie spodziewał bym sie ,że był ,po zdaniu "Motocykl bez przeróbek (za wyjątkiem ulepszenia przedniego hamulca - podwójna szczęka - hamowanie jest teraz naprawdę skuteczne)". Ale reszta bardzo przyzwoita . Tak więc moim zdaniem warto :) . Na pewno czeka cię kilka chwil spędzonych jeszcze nie na jeździe i parę drobnych wydatków np gaźniki ( bo te to rosyjskie k37) ale od dawna nie było tak przyjemnie kompletnej i nie kombinowanej k750 na allegro . Po opisie sądzę że możesz sie dogadać poza aukcją i transakcja przebiegnie w miłej atmosferze . :banghead:

tak zlosniku mam zboczenie na punkcie kasiek :]

pytanie padlo "czy oryginal" no to odpowiedzilam jako dobra kolezanka

..zrobic czarny cyferblat to tez nie problem :icon_mrgreen:

Goska

Jak zwykle dziękuję za odpowiedzi :P

Rozmawiałem ze sprzedawcą i jest w stanie go sprzedać poza aukcją za 4 800 zł. Skrzynia była remontowana, silnik nie. Ale sprzedawca (rzeczywiście miły :) ) zapewnia, że na kaśkę można wsiadać i jechać.

Chyba się zdecyduję...

Jak zwykle dziękuję za odpowiedzi :notworthy:

Rozmawiałem ze sprzedawcą i jest w stanie go sprzedać poza aukcją za 4 800 zł. Skrzynia była remontowana, silnik nie. Ale sprzedawca (rzeczywiście miły :evil: ) zapewnia, że na kaśkę można wsiadać i jechać.

Chyba się zdecyduję...

Czekamy na relacje i dokumentacje zdjęciową :P

To trzymajcie kciuki, żebym załatwił szybko finanse z banku :(

jadę po maszynę :notworthy:))) jeżeli ktoś jest z okolic sosnowca i mógłby pomóc w oględzinach bardzo poroszę o kontakt 606 903 417.

na razie nie mam telefonu więc ewentualnie proszę o sms-ka i jak znajdę telefon to oddzwonie. Do Sosnowca będę jechał za jakieś 2-3 godziny :icon_evil:))

A więc było tak:

W banku PKO jak zwykle nie odbyło się bez problemów. Siadł system i zamiast wypłacić mi pieniądze o 12-13 czekałem do 15...Wyobraźcie sobie moje nerwy...

Jako, że w banku był poślizg spóźniłem się do wypożyczalni...Właściciela nie było i kolejne pół godziny czekania. Na szczęście udało się wyjechać o 16 i już myslałem,że odbędzie się bez kłopotów...

Na miejscu odpaliliśmy maszynę i w czasie jazdy próbnej zgasła i juz nie chciała odpalić!!! Właściciel nie wiedział o co chodzi, ja na motocyklach znam się tak jak na przepowiadaniu pogody...

Dobrze, że był ze mną prezyjaciel- były kierowca żużlowy...Kiedy po pół godzinie reanimacji kaśki dalej nie odpaliła załamałem się totalnie...

kolejne kilkanaście minut napięcia i okazalo się,że coś mnie styka przy cewce...uffff. jeszcze jedna jazda i kaska znalazła się na pace samochodu :banghead:))

Lakier wygląda koszmarnie, błotnik tylny ma małą wstawkę, przedni jest pogięty i lekko pęknięty, kluczyk sam wyskakuje ze stacyjki i trzyma się na gumkę, ale pozatym jest SUPER!!

I co najlepsze już nie chcę "robić" jej na wojskowo. Zostaje czarny mat i o innym kolorze nie chcę nawet słyszeć :buttrock:)

Jeszcze raz DZIĘKUJĘ wszystkim za pomoc i ciepłe słowa!

No i cieszę się,że wreszcie- jak tylko nauczę się na tym jeździć i zrobię prawojazdy - spotkamy się pewnie na jakimś zlocie :biggrin:

A taka kaska była z wozem komplet na chodzie na bajzlu we wrocławiu za 2000, tez do remontu:-(

A tak przy okazji to tylko ja szukam za tanimi pojazdami nie wierzac w magiczne słowa"po remoncie" czy jest jeszcze ktos taki, kto nie wywala kupy kasy za "super okazje" od razu?

Nieniejszym dementuje pogłoski jakobym sie do kogokolwiek czepiał i pił, zbierznosc nazwisk i sytuacji jest zupełnie przypadkowa i niezamierzona.

@Wild- tak jakoś wyszło. Nie zapytałem się dosłownie o nic...

Nie wiem nawet czy (i jaką) benzynę mieszać z olejem, jaką lać, do czego służą dwie dźwigienki po lewej stronie kierownicy, do czego parę innych rzeczy...Jakoś tak wyszło, że poprostu zapakowaliśmy maszynę, umowa i do domu...

Pokory to mnie już UAZ nauczył- te ruskie sprzęty tak chyba mają i dlatego jestem w nich zakochany :crossy:

Dziś jeździliśmy z 2 godziny. Na początek niestety nie udało mi się trafić w wyjazd z garażu i przywaliłem wózkiem w kawałek ściany, potem niechcący wypadliśmy z leśnej drogi wprost na karczowisko...Ale było wesoło :smile: Lekko stresujące jest to, że zanim udało nam się odpalić minęło chyba dobre 40 minut...Raz odpalił na pych, a resztę arzy normalnie :) Tak więc naukę jazdy mam już za sobą teraz czeka mnie nauka mechaniki motocykla :)

@Granat- Są sprzęty "do remontu" i "do remontu". W tym moim na razie do remontu "blacharka" plus przegląd silnika...Ale to dopiero jak skończę UAZ-a...Ważne że jest że już codziennie nie myślę czy kupić tego czy tamtego...Bo to naprawdę było wkurzające...

Za złoma dałem trochę więcej kasy i też było po drodze wiele łazików "remontu" za połowę ceny, ale w tamtych nie było by co remontować- nic tylko wymieniać wsio na nowo...Dlatego myślę na razie, że "nie wtopiłem" pieniędzy...Na razie... :icon_biggrin:

Jesli chodzi o ruskie zaprzegi nie ma mowy o topieniu kasy, zawsze sie zwróci:-)Gratuluje nauki jazdy:-)

kiedys z kolega pomalowalismy przed jakims waznym wyjazdem w swiat wózki do janaka i pojechalismy w dwa zaprzegi pochwalic sie przed laskami, oczywiscie jazda na dwóch kołach, zawracanie w miejscu i takie tam, jednak moj kolega uparł sie przejechac z wozem, w górze miedzy garazem a sojacym starem, no i star go zaatakował, i wózek z jeszcze miekka farba poszedł do blacharza:-)

benzynę mieszać z olejem

? :notworthy:

hehe to nie 2suw :crossy::))

do czego służą dwie dźwigienki po lewej stronie kierownicy

ta mniejsza to reczny przyspieszac zaplonu :)

jej facet..

Goska

..w jakiej pozycji dzwigienka byla, gdy probowales odpalic ruska ?:)

Edytowane przez wild