dosman Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Witam! Kto jest w stanie mi napisać co jest lepsze łańcuch czy pasek co jest mniej kosztowne w eksploatacji a co efektywniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu.2000 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam najlepszy moim zdaniem jest wał kardana :icon_biggrin: pasek jest bezobsługowy a to duży plus, ale mam kolege ma savage i coś mu sie tam spiepszyło z tym paskiem i 1500 zł w plecy, tak że najlepszy jest wał :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xedos1 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Było o tym już kilka postów, poszukaj na forum. Ja wybrałem WAŁ :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam najlepszy moim zdaniem jest wał kardana :icon_biggrin: pasek jest bezobsługowy a to duży plus, ale mam kolege ma savage i coś mu sie tam spiepszyło z tym paskiem i 1500 zł w plecy, tak że najlepszy jest wał :icon_mrgreen:Ta dyskusja już była, dlatego sie nie wypowiem, bi i tak każdy będzie chwalił swoje, ale Krzychu, na allegro do wilda nowe paski gościu oferuje już a 350. Chyba produkują juz zamienniki, także te ceny pójdą w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Czy pasek czy wał, nie wiem, ja chyba wybral bym pasek, wal mi sie nawet z wygladu nie podoba :icon_biggrin: Jednak gdy stwierdzimy ze pasek i wal to prawie to samo, to latwo mozna powiedziec ze sa to rozwiazania o wiele lepsze niz lancuch, lancuch sie regularnie wyciaga, trzeba wymieniac caly zestaw napedowy, a dobry zestaw to kolo 500zl, lancuch trzeba smarowac, zawsze usyfi wszystko dookola itp. wiec ja bym unikal lancucha i szukal napedu na wal lub pasek Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Albo pasek albo wał, łańcuch to ustrojstwo dla sportowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Zdecydowanie wał - bo jest praktycznie bezobsługowy - ewentualnie wymiana oleju w dyfrze (w BMW "nie ruszasz" wału w ogóle) :)Z łańcuchów już się wyleczyłem (na szczęście), a pas? Hmmmm - jednak chyba nie. Wolę wał ! Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Nie wiem, czy to, czym przeniesiony jest napęd ma główne znaczenie przy wyborze maszyny. Dla producenta najłatwiej jest zastosować łańcuch, lub pasek, ale najwygodniejszy w obsłudze jest wał.Jak niewiadomo o co chodzi to wiadomo, że o kase, łańcuchy są łatwodostępne a zębatki wykonuje się bez dużych kosztów a kardan kosztuje sporo i cena moto rośnie a klient jak podobne to wybiera to co tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 ja o malo co nie kupilem dragstara 650, tylko dlatego ze ma wal, ale jednak padlo na shadowke c2 Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 to ze pasek jest super napisza ci tylko tacy co go majajest lepszy od lancucha ale i tak najlepszy jest wal kardana to ze pasek jest super napisza ci tylko tacy co go majajest lepszy od lancucha ale i tak najlepszy jest wal kardana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 To jest temat rzeka...długa rzeka. Ja kupiłem vs-a z wałem bo po prostu mi się podoba, podobał mi się również vn na łańcuch i gdyby się jakiś ciekawy trafił to kupiłbym vn-a. Przecież z łańcuchem można bez problemu przeżyć. Motocykle z łańuchem były i będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 zarówno pasek i wał są bezobsługowe znaczy pasen na początki eksploatacji troche się naciąga ale potemjeździsz i jeździsz miałem Kawasaki 450 LTD z paskiem , zrobiłe nim 7 tys. km i nic sie nie działo nie było potrzeby naciągana paska teraz mam wał , sprawdziłem czy jest olej i jeżdże , bezobsługowo pasek może i jest drogi ale nie zużywa się tak szybko jak łańcuch na wyjazdach w dłuższe trasy właściciele motocyklów z łańcuchem zaczynają dzień od smarowania , a reszta może jeszcze pospać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 zarówno pasek i wał są bezobsługowe znaczy pasen na początki eksploatacji troche się naciąga ale potemjeździsz i jeździsz miałem Kawasaki 450 LTD z paskiem , zrobiłe nim 7 tys. km i nic sie nie działo nie było potrzeby naciągana paska7 tys. km to chyba za mało, aby postawić jakąś subiektywną ocenę. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam! Kto jest w stanie mi napisać co jest lepsze łańcuch czy pasek co jest mniej kosztowne w eksploatacji a co efektywniejsze?Wracając do alternatywy, w której nie ma mowy o napędzie wałem, a wnioskując po dziale chopper/cruiser Cię interesuje, to wybrałbym napęd pasem :) , bo:1. jest cichszy od łańcucha2. rozsądnie eksploatowany zużywa się znacznie wolniej3. jest czystszy niż łańcuch4. wg mnie wygląda ładniej5. nie wymaga zabawy ze sprayem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 no 7 tys. to mało , ale porównując do łańcuch to bym już naciągał 3 razy i powoli szykował się do zmiany napędu15 raz czyścił i 30 razy smarował i 60 razy czyscił felgę i wahacz a pasek jest był i nadal będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi