Skocz do zawartości

dlaczego wsk lata tylko 90 km/h?

zbyhu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czolem!

Ja jestem na 90% pewien, ze mi ja troche zalewa, bo za kazdym razem przy odpaleniu jak nie ruszy za pierwszym razem, to kaplica... Trzeba sie nakopac i to zdrowo. Dopiero po chwili przy kopaniu znowu widac dymek z rury, po nastepnej chwili zaczyna odbijac i nastepne dwa kopniecia powinny odpalic machine :D.

Tylko morto w sumie jezdzi... A ostatnio wyznaje zasade, ze jak jezdzi, to nie ruszac :D.

Moze mam juz troszke dosc grzebania i boje sie, ze jak cos rusze, to spier**le i bede znowu tydzien grzebal :D.

Zastanawiam sie tylko powaznie nad opuszczeniem iglicy o jeden zabek...

A wczoraj pierwszy raz pocisnalem moto na trzecim biegu ponad 60 km/h i odkrylem, ze ta machina ma jeszcze troszke tam mocy i momentu obrotowego :D. Bo bez charakterystycznego (nie wiem jak to nazwac) przepuszczania/przydlawiania silnik pracuje rowno i ladnie ciagnie w gore :D. Do 70 km/h mozna sie pokulac, a moze i wiecej :D. Moze faktycznie ona musi sie jeszcze podocierac?

Ale ta iglice chyba zrobie... Musze sie nauczyc... Poza tym iglice moge w kazdej chwili podniesc :D, czego juz nie zrobilbym np. z poziomem paliwa w komorze plywakowej - tego nigdy nie potrafilbym dwa razy tak samo ustawic :(.

Pozdrawiam

A ja wczoraj zauwazylem cos ciekawego w mojej WFM. Jak sie ja wyreguluje tak, ze na wolnych obrotach pracuje wolno i miarowo, to pojdzie "tylko" 70 km/h. Ale jak ja wyreguluje tak, ze dostaje wiecej paliwa i sie nim zalewa na wolnych, to pojdzie 80km/h, ale sadze ze na tych zebatkach wiecej nie wyciagne, musialbym pozmieniac.

A ja wczoraj zauwazylem cos ciekawego w mojej WFM. Jak sie ja wyreguluje tak' date=' ze na wolnych obrotach pracuje wolno i miarowo, to pojdzie "tylko" 70 km/h. Ale jak ja wyreguluje tak, ze dostaje wiecej paliwa i sie nim zalewa na wolnych, to pojdzie 80km/h, ale sadze ze na tych zebatkach wiecej nie wyciagne, musialbym pozmieniac.[/quote']

masz słabą swiece! albo kondesator! pownieważ na wolnych obotach z duą iloscą wachy ta siwieca nie daje wystarczająceo duzej iskry! i wszytkiego dokładnie nie spala a jak sa duze obroty wtedy napieceie jst wieksze i swieca jest juz (dobra)

najlepiej kup sobie sortową swiece do malucha jest z normalnym gwintem czyli krótkim i kosztuje około 25-30zł podobno daje tez niezłego kopa! juz zbieram kase na taką swiece!

Swieca jest ok, to jest iskra F-100s, tylko moja WFM wiecej nie pociagnie. Fabryczna predkosc max- 75 km/h. A jak jej dam wiecej wachy do spalenia, to i wiecej pojedzie, tylko ze wole jechac te 10km/h mniej i zeby mi nie zalewalo swiecy. Poza tym w WFm jest zaplon isktownikowy tak slaby ze lepszej iskry nie potrafi dac.

Swieca jest ok' date=' to jest iskra F-100s, tylko moja WFM wiecej nie pociagnie. Fabryczna predkosc max- 75 km/h. A jak jej dam wiecej wachy do spalenia, to i wiecej pojedzie, tylko ze wole jechac te 10km/h mniej i zeby mi nie zalewalo swiecy. Poza tym w WFm jest zaplon isktownikowy tak slaby ze lepszej iskry nie potrafi dac.[/quote']

a jakiego loloru masz iskre i czy jest ona duza? kiedyśkupiłem czeską fajke róźni sie tym ze jest wiekszosci z metalu! na starej plastikowej fajce miałem cienutką iskre załozyłem czeską fajke i iskra była bycza!