Stifler Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Czy ktoś tego próbował i jak by to wyglądało jakby na owiewki w motocyklu nałożyć folie o wygladzie carbonu. Co możecie powiedzieć o trwałości takiej foli, wyglądzie i możliwościach kształtowania na częściach?? Widziałem motor z owiewkami z włókna węglowego i bardzo mi sie to spodobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Prawdziwy karbon - jak najbardziej, ale takiej imitacji karbonu w życiu bym nie przykleił sobie na owiewki w TL1000 R ... ;) Jakieś kierunki czy coś małego można obkleic ew., ale nie owiewki :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Jesli chodzi o taki z allegro za 10 zł to nigdy w zyciu na owiewki :bigrazz:. Tak jak mowi kolega Kuba na jakies mniejsze elementy tak i nawet niezle to wyglada. Ja np. miałem obklejony wlew paliwa i niezle sie prezentował. Aha no i wiadomo ze kolo karbonu ta folia wogole nie leżała i z wloknem weglowym nie ma nic wspolnego. Jesli dobrze i dokładnie obkleisz daną czesc to efekt jest niezły, bardzo tanim kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Nie widziałem tego na żywo wiec nie wiem jak to wygląda... a Tak z ciekawosci zapytałem.. Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16valve Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Używałem takiej folii w katamaranie , ogólnie efekt nie jest zły , ale nie na wszystkie powierzchnie da się przykleić , chociaż cwaniaki z allegro robią z niej "cuda".Obawiam sie , że na motocyklu nie zda egzaminu , poprostu jest mało trwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 21 Stycznia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Kiedyś jeden kolega wykleił mi tak owieweczkę do Monstera. Całkiem ładnie wyszło. On wyklejał taką grubą folią, którą traktuje się opalarką. Koszt metrwa kwadratowego to ponad 100 zł. Nie robiłem tego sam, bo za nic nie dałbym rady. On zrobił tak, że owieweczka wyklejona jest z jednego kawałka folii, a nacięcia są tylko dwa, każde po ok. 1 cm. Także porządna robota. Oto owiewka: http://www.bikepics.com/pictures/159991/pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Coś czuje, że wyklejenie tla graniczyło by z cudem... Chyba jednak bedzie malowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Właśnie poszukuję czegoś podobnego, żeby okleić pare rzeczy, ale nie owiewki tylko półke górną - latające kluczyki troche syfią, boczne elementy podnóżek bo jakoś wycieram je strasznie butami. Jednak pasowało by coś wytrzymalszego bo taka cieniutka folia z allegro coś mnie nie przekonuje, tylko nie mogę nic znaleźć :| na motobajzlu też nic ne wypatrzyłem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi