czaju3 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witam otoz mam maly problem gdyz na tylnym kole zrobil mi sie luz. Chcialem wymienic lozyska ale nie moglem ich wyciagnac... probowalem je wybic srubokretem i mlotkiem ale ani drgnely... :/ jak to zrobic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 obejrzyj dokładnie czy przypadkiem nie ma tam pierścienia Segera Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 hmmm a jak to mniej wiecej wyglada... no bo te lozyska nie wygadaja jakby byly z zewnatrz czyms zaparte... moze sie poprostu zapiekly jakos mocno?? i jak to teraz wyjac?? bo jak psikne czyms co odrdzewia to moze sie to dostac do lozysk, a jak ich nie wyjme to bede musial na nich jezdzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Ja zmienialem lozyska wszystkie w tylnim kole w mojej DR. Mialem podobny problem jak ty gdyz nie moglem ich wybic. Zostawilem je wiec tak zmieniajac tylko lozysko w zebatce (w feldze zostaly te same). Niestety luz byl taki sam wiec po ponownym rozebraniu musialem to jakos wybic. Wzialem wiec porzadny mlotek i dosyc gruby pret tak by naciskal rownomiernie na jak najwieksza powierzchnie lozyska. Chwila roboty swoimi miesniami i lozysko wyszlo :icon_rolleyes: Podobnie postapilem z drugim. Trzeba tez uwazac przy wbijaniu gdyz nowe lozyska mozna latwo zniszczyc. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Spróbuj podgrzać piastę, ewentualnie polej wszystko coca-colą i zostaw na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 mlotek i przecinak - to tak na skrotya jak chcesz porzadnie to uzyj kolego opalarki, podgrzej porzadnie, to same wypadna. a jak nie - delikatnie postukaj. kolo masz alu? zanim to zrobisz wyczysc wszystko dokladnie i upewnij sie, czy nie ma jakis zabezpieczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 buahuahua.. mlotek i przecinak / pręt....chyba macie za duzo zapasowych lozysk na takie zabawy :icon_question: ja tam tez nie mam profesjonalnych narzedzi, ale od preta w moim mniemaniu lepiej nada sie do tego chocby komplet kluczy nasadowych..ostatnio wybijalem lozysko 40mm nasadką 27mm :icon_eek: Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Hmpf... Lozysko bylo stare to po pierwsze wiec go mi jakos szkoda nie bylo... Co do tego preta to trzeba sobie jakos radzic jak sie nie ma takich dlugich kluczy zeby przez cala felge przeszly z jednej strony na druga... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Możliwe ze masz tak jak w CZ,czyli łozysko da sie wybic tylko w jedną strone.Sprawdź to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Tak btw to warto jak sie nie ma odpowiednich narzędzi dorobic sobie coś z drewna np.ja dałem do tokarza aby mi wytoczyl z drewna taki pret:D heh no nie najlepszy sposob ale na pewno znacznie bezpieczniejszy dla czesci.A dlaczego to chyba wiadomo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi