santi Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam ,zerwało mi wszystkie nity w magnecie ,silnik minarelli taki jak w yamaha dt 125 .Mam pytanie czy zamiast nitów można wstawić śruby i mocno skręcić .Sprawdzałem, o elektrykę nic by nie ocierało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam ,zerwało mi wszystkie nity w magnecie ,silnik minarelli taki jak w yamaha dt 125 .Mam pytanie czy zamiast nitów można wstawić śruby i mocno skręcić .Sprawdzałem, o elektrykę nic by nie ocierało. Sruby maja tendencje do luzowania sie połączenia dlatego stosuje sie w takim wypadku nity. Szukaj lepiej stalowych nitow tej samej srednicy co stare i zanituj od nowa. Na pewno będzie to trwalsze połączenie niz sruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Jezeli sruby dasz na czerwony Loctite, to beda skrecone na stale i nigdy sie nie odkreca. Polecam rowniez nakretki z wkladka plastikowa "nylock", lub podkladki sprezynowe oprocz kleju. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Jezeli sruby dasz na czerwony Loctite, to beda skrecone na stale i nigdy sie nie odkreca. Polecam rowniez nakretki z wkladka plastikowa "nylock", lub podkladki sprezynowe oprocz kleju. Adam M. No tak może te śruby się nie odkręcą tyle że czy przypadkiem nie będą sie nakrętki ocierać o dekiel,musi sprawdzic odległość do dekla,a nalepiej jak by ponownie zanitował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 santi a nie lepiej kupic uzywane magneto? a jak nie magneto to znajdz stalowe nity i zanituj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi