NEKAONE Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 witam Ciekawi mnie co lejecie do swoich sprzegiel , chodzi mi tu o MAGURE .. mam wrazenie ze sprzeglo mi sie slizga ale bylo rozkrecane i bylo wszystko oka. chyba ze sprezyny maja na to jakis wplyw..? ale tego juz nie wiem. aaa .. a zalany mam plyn do skrzyni automatycznych jakis mineralny.. :buttrock:pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Kiedyś już był ten temat, zdaje się, poruszany, na enduro/cross. Powiem tak. Ja do rowerowych hamulcy Magura HS 33 lałem nie kosmicznie drogi płyn sygnowany znaczkiem magury, tylko citroenowski LHM plus (Total), do hydropneumatycznego zawieszenia. Cena za litr to jakieś 35 zł, a za buteleczkę 100 ml z napisem Magura płacisz pewnie teraz ze 20 zł.Hamulce mam już ze 4 lata, nic się nie dzieje z uszczelkami, brake'i działają jak należy. Edytowane 11 Stycznia 2007 przez BartekJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 160ml płynu magury stoi coś koło 100zeta :icon_mrgreen: w swoim też używałem LHM+ do skrzyni nie polecam jakiegoś oleju do automatów bo niszczy uszczelki, zalej Motulem Transoil sprężyny też wpływają na ślizganie sprzęgła, najlepiej to już cały komplet łącznie z tarczami wymienić (ok 200zł) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konikkonik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jak ci sie slizga to nie plyn tylko sprzeglo. Wplywaja na to nie tylko sprezyna, ale i tarcze sprzeglowe, przekladki sprzeglowe i olej.Mozesz sprawdzic zuzycie tarcz sprzeglowych.Zainstaluj eMula, wpisz w szukaniu ktm repair manual, sciagnij pod swoj rocznik.Potem idz z tym do motocykla, wylej olej, odkrec dekiel, odkrec 5 sprezynek, pomierz zgodnie z instrukcja , wyjmij tarcze z przekladkami, pomierz tarcze. Pewnie tarcze masz wytarte. Kupisz to co padniete, poskladasz, lejesz olej i jezdzisz. Tak naprawde bardzo prosta czynnosc na pewno sobie poradzisz, w ktm przy amatorskiej jezdzie co 2 sezony trzeba to wymienic.I pamietaj ze peknieta tarcza sprzeglowa moze nawyrabiac duzych szkod tobie i twojej maszynce.Jak bys mial pytanka to pisz na PW, jezdze na ktm od 8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 z Kuba zrobilismy sprzęgło na LHM'a (został mi po magurach julie :icon_biggrin:)Ale w trasie, w krytycznej sytuacji magura zalana kujawskim też działała :] Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 ten olej do automatycznych skrzyń wg mnie to nienajlepszy pomysl, mi kiedyś kumpel powiedział ze do Yz-ty jest dobry, może i był dobry, ale sprzęło mi popuszczało, zlalem ten Oil i wlałem typowo przekładniowy i ślizganie ustąpiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEKAONE Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 dzieki za wszystkie odpowiedzi , wiec zastosuje ten olej od cytryn LHM+ jesli nie bedzie lepiej to sprzegło rozkrece przed sezonem ... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 tak przeczytalem caly temat i nie wiem co masz na mysli, chodzi ci o hydraulike sprzegla magury i plyn z nia zwiazany czy o olej w skrzyni ktory tez smaruje sprzeglo ??Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEKAONE Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 chodzi mi o plyn do pompki przy kierownicy . pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Olej automatyczny chyba nie nadaje sie do zwyklych skrzyn biegow, jest on bardzo zadki w porownaniu do np hipola. Umnie sprzeglo tez sie zlizgalo lekko , rozebralem je i wymiejnilem tarcze + sprezyny , ale okazalo sie ze sprezyny nowe byly dluzsze od starych o 1 - 2 cm , tarcze nie wykazywyaly sladow zuzycia. NEKAONE zagadaj z Dominikiem Szymanskim on ma od paru lat rozne KTM-y i pewnie tez wie co mozna lac do sprzegla. p.s a nie ma plynow do sprzegla innych firm niz magura ? http://forum.motocyklistow.pl/lofiversion/...php/t29936.html Edytowane 13 Stycznia 2007 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 p.s a nie ma plynow do sprzegla innych firm niz magura ? LHM+ Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi