Skocz do zawartości

5 tyś za bzyka - jaki ??

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

w zaleznosci od wersji DR 350 moze na sucho wazyc nawet 130 kilo , a moze i 113 :icon_twisted:

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Wiem że z fotek za dużo nie powiecie ale może ktoś zna te motorki lub gdzieś je widział i będzie mógł coś na ich temat powiedzieć. A co do ceny to ja mam przeznaczone 5 klocków na motor a strój to dokupie na pewno i nie ma problemów że będę jeździł raz na miesiąc bo nie będzie wachy na paliwo - po to kupuje aby jeździć. Co dalej ?? aaaa Zdaje sobie sprawe że za tą kase nie kupie kilkuletniej maszyny tylku dużo starszą która ni ejedno już przeżyła. A co do tego KX to myślicie że to jest starsza fura niż 94 rok ?? Znalazłem jeszcze Cr 250 z 92 roku i to 90 km odemnie - co myślicie o CR-ce ??

Do 5 tys PLN to jedynie brałbym pod uwagę 2T, szczególnie, że masz na tej maszynie nadążyć za kx-em! Nie jest to Twoje 1 moto więc to będzie właściwy wybór.

Jak zaczynałem zabawę z moto miałem podobny problem i wybrałem cięzką 650-tkę 4T, jakoś dałem sobie radę:icon_rolleyes: ale frajda zaczęła się dla mnie dopiero od KLX 300r (105 kg na sucho) mimo że mocy ma mniej. Ciężkie maszyny w górach to nie jest dobry pomysł - szczególnie jak się chce na nich latać :wink:.

witson jak bym miał te 2-2,5 tyś więcej to na pewno bym kupił coś świezego ale ja te 5 tyś co mam przeznaczone na motor załatwiłem praktycznie w 2 tyg i nie mam a raczej nie moge na tą chwilę pozwolić sobie na droższą maszyne.

A wracając do tych motorków co wcześniej podałem linki to:

- YZ wygląda na bardzo zadbany ale wiadomo czy to nie tylko na potrzeby zdjęcia ??, no i bardzo daleko odemnie

- KX widać że motorek nie jest odpicowany tylko jeżdzony ale mówicie że to nie jest maszyna z 94 tylko starsza

- CR na pewno jeżdzona cały czas tylko że jest z 92 roku i powiem szczerze że nigdy nie śmigałem na hondzie i nie wiem co można się po niej spodziewać.

Jest też ten KTM 600 ale to będzie za ciężka maszyna jak dla mnie -tak mi się wydaje.

Dzięki za wszelkie porady. YAMAHA YZ 250 stoi w garażu :notworthy: dopiero miałem okazję godzinkę pośmigać - późno z pracy przychodze i zaraz ciemno :icon_razz: ale już wiem że to był dobry wybór. Jutro sobota to polatam więcej. Jeszcze raz dzięki.

bym zapomniał - to może pochwale się w czym przywiozłem YZ-ta. A więc motorek przyjechał w hondzie civic 3 drzwi (ta krutka). Odkręciłem koła, błotniki, kiere i dawaj ładować ją do autka - jakoś poszło. Pozycja za kierownicą mega niewygodna bo siedzenia zwinięte na maxa, polało się troszkę paliwka, w środku śmierdzi i jechać tak prawie 400 km. Zatrułem się oparami (nie mogłem otworzyć okna bo pizgało jak cholera) ale czego się nie robi dla tak pięknego sportu :notworthy: