zakret2 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) witam jaki cylinder wybrac nicasil 70 ccm http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?p...b3fdfc46ceeb556 czy zwykly http://bmkmoto.kqs.pl/?d=produkt&id=45 i kolejne pytanie na tej stronie bmkmoto jest przy cylindrze jakas tulejka z tego co zobaczylem w mojej 50-tce jest ona zamontowana w cylindrze na wylocie do czego ona slyzy to jest jakas blokada? Edytowane 9 Stycznia 2007 przez zakret2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Oczywiście, że lepszy nicasil, a o tulejkę to nie wiem co masz na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 tylko że to są 2 inne cylki jeden to 50cm drugi 70, więc bez porównania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 poszukaj na mieloch.sklep.pl bo te co podales to nie wiadomo jaka firma a ceny sa wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) Ja mam w moim sprzecie kompromis miedzy osiagami i wytrzymaloscia. DR Racing Parts - polecam. A ta tulejka to moze byc takie cos, ze wylot w cylindrze jest wiekszy niz wlot do puchy dyfuzora i to jest taka przejsciowka. Jak bedziesz zmienial cylka to najlepiej przerobic wlot do dyfozora zeby nie zakladac zadnych przejsciowek i takiej samej szerokosci zrobic wylot. Oczywiscie wybebeszyc wszystko w wydechu.POZDR 2T EDIT ja mam wlasnie ten cylinder co BMK sprzedaje tylko ze wersje 74 :D nie do zajerzdzenia, wczesniej mialem 47ccm z tej firmy a teraz caly komplet razem z walem 74ccm. Nie do zdarcia. Moge Ci udzielic info co trzeba jeszcze zmienic :] Edytowane 10 Stycznia 2007 przez Kwiatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Jeśli nie chcesz mieć żadnych problemów to weź standard. A jeśli chcesz moc weź większy ale ja bym Ci polecał jakiś markowy. (Metrakit, Hebo itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Pakowac tyle kasy w cylindry:D:D Jezeli masz cylinder aluminiowy to zadzwon do tego kolesia: http://www.motor-tech.katowice.pl/ i popros go o rozwiercenie 50 cm3 na 80 cm3. Rozwierci i wstawi tulej. Mozesz z nim pogadac o tuningu :biggrin: Np na 20 koni :) I masz gar o pojemnosci 80 ze wstawiona nowa zeliwna tuleja za 1/2 ceny tych cylindrow co pokazywales oraz na wierzchu tego gara znajduje sie napis 49,7 ccm :D pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 ej ale to jest dobre rozwiazanie?? bo scianki cylinra beda o wiele ciensze.... jak ktos cos wie o takim rozwiazaniu to niech sie rozpisze, bo jestem zainteresowany... ej ale to jest dobre rozwiazanie?? bo scianki cylinra beda o wiele ciensze.... jak ktos cos wie o takim rozwiazaniu to niech sie rozpisze, bo jestem zainteresowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ja przymierzam sie wlasnie do takiej przerobki i jest to mozliwe. Pomysl logicznie jakie scianki cylindra ma 80. To 50 rozwiercona na 80 ma przeciez te same scianki. Zreszta o ile pamietam to zewnetrza srednica "aluminowej tuleji" ( ta czesc ktora wystaje z cylindra i przylega do karterow, czyli jak w alu-zeliwie tulej wystaje tam u dolu, to w nicasylowym garze wlasnie ta czesc aluminiowa) wynosi okolo 54-55, no ale nie jestem przekonany, czy to jest ten wymiar, ale wiem napewno ze sie da. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 A może chciałbyś kupić ode mnie za 80zł http://www.allegro.pl/item156305842_czesci...s_50_i_125.html ? Mam cylek wraz z tłokiem, tyle że pierścieni nie posiadam, a tą tulejke też posiadam, nie wiem w sumie do czego ona jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 a ten cylinder jest 50ccm czy wiekszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 50ccm czyli orginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mkorwas Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Chłopie nie baw sie w żadne rozwiercanie tylko wez kup konkrteny 70ccm i cylinder orginał do tego i zadnych nie bedzie problemów :icon_mrgreen: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 gadalem z tym gosciem co rzemyk90 podal adres jego strony. To rozwiercanie sie troche nieoplaca. koszt to 250zl + wysylka + tlok od 150do 300zl A za 600 do 900zl jest konkretny cylinder tuningowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Chłopie nie baw sie w żadne rozwiercanie tylko wez kup konkrteny 70ccm i cylinder orginał do tego i zadnych nie bedzie problemów :( Pozdro Mkorwas ma 100% racji nie baw się w rozwiercania bo tylko zaczną się problemy kup cos pożądnego i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi