Phantom_Trn Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 nabytek nie jest zly bo znam osobiscie kilku ludzików juz w dość dośc wieku którzy lataja na TDM-kach i nie narzekaja wrecz przeciwnie sa bardzo zadowoleni z tego zakupu :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ostatnimi czasy duzo TDMek sie pojawia na forum :icon_mrgreen: Do turystyki motocykl dobry.. :bigrazz: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_Trn Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ostatnimi czasy duzo TDMek sie pojawia na forum :icon_mrgreen: Do turystyki motocykl dobry.. :bigrazz: w sumie racja widocznie powraca moda na TDM-ki :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 w sumie racja widocznie powraca moda na TDM-ki ;) A moze poprostu ludzie juz powoli wyrastaja z"kompleksu litra"? :icon_mrgreen: Nie no taki zarcik :bigrazz: Ludzie chyba zobaczyli ze jest to bardzo uniwersalny motocykl i :clap: za to :crossy: Oby sie dlugo i bezawaryjnie sprawowala :buttrock: :icon_mrgreen: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrdw Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 A tak wygląda ten sprzęt: :biggrin: http://images23.fotosik.pl/161/c83bc517a91172aamed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Czolem! O w czape, bogato wyposazona :).Hehe, sam na takiej zrobilem blisko 18kkm :].I na tym dystansie na dolewki poszlo... z 10l oleju :]. I to byl jedyny mankament, bo poza tym motocykl byl rewelacyjny. Bardzo wygodny, w trasie ma sie wrazenie, ze moto plynie po asfalcie. Dobra ochrona od wiatru, fantastyczne zawieszenie. Z zarowka Vision Plus +50% swiatla nawet lampa dawala rade :].Jeszcze raz gratulki! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 jak już wcześniej pisano troszkę lubi olej, o ile nie pożera nie wiadomo ile to nie jest nic złego, łożyska na skrzyni potrafią szymieć (możliwe, że się dociąża konkretny bieg z powodu braku 6 biegów ale to tylko teoria), ale naprawdę odkąd je słychać da się jeszcze zrobić naprawdę kilkanaście tysięcy kilometrów conajmniej nie najgorszy choć nie wyszukany w serwisowaniu, np. sucha miska olejowa, częste problemy przy wymianie oleju ze zdjęciem lag bez rozpier.... takich teflon tulejek wysoki środek cięzkości, ale jeśli dobrze Ci się jeździ to nie ważne dla Ciebie pozatym bardzo bardzo bardzo niskie spalanie, znam przypadki zejścia poniżej 4,5 litra, a 5,5 l nawet przy mocno mieszanej jeździe powinno być normą moto dobrze kupione--- ogólnie bardzo trwałe i wygodne, uważam, że godne polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Czolem! O tak. Mnie najmniej zjadla 4,4l/100km solo, a z kuframi i pasazerem w Montenegro 4,6l/100km :). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrdw Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Spoko dzięki za słowa otuchy :)Słyszałem że ogólnie jest tak że YAMAHY lubią pić olej że na 1000km 100ml trzeba dolewać, czyli to chyba raczej norma. Ale może to tylko w tych starszych modelach jeszcze z przed XXI wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirson Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 A tak wygląda ten sprzęt: :) http://images23.fotosik.pl/161/c83bc517a91172aamed.jpg ładnie wyposażony, ale mi sie osobiscie najbardziej TDM-ka podoba w kolorze czerwono -czarnym. Sam zrobiłem kilkaset km na TDM-ie z 1996 i naprawde fajnie mi sie jezdziło, ale co mozna powiedziec bo kilkuset kilometrach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrdw Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) Niestety koloru do wyboru nie miałem :) także wziąłem jaki był. wszystko pięknie i ładnie ale czy ktoś słyszał coś na temat kufrów firmy NONFANGO :) Chodzi mi tu przede wszystkim o jakość ich wykonania trwałość i mocowanie (żebym nie musiał się zatrzymywać w trasie i szukać bagaży Confused ) Macie tu link do strony z takimi kuframi na allegrohttp://www.allegro.pl/item315017461_kufry_..._38_litrow.html Edytowane 20 Lutego 2008 przez piotrdw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam i gratuluję zakupu. Po więcej informacji zapraszam tu: http://www.tdm.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Yo! Ales wykopalisko zrobil :P. Temat z 2004 roku, ostatnio ruszany rok temu ;). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Mała wpadka. Szukałem informacji na temat ksenonów w TDMce i nie spojrzałem na datę. Biję się w pierś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 no panowie... trochę tego jeździ, to i warto raz na jakiś czas do góry pociągnąć temat, czyż nie...? :wink: Ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi