Marek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Nawiasem mowiąc, ktoś powinien uświadomić błędy autorowi rzeczonej strony, bo jakiś domorosły mechanik przeczyta to i zniszczy sobie, albo jeszcze gorzej - komuś, silnik. Wydaje ci się, Innytruder. Ale to dlatego, że do tej pory myślałeś, że twój motocykl ma większą liczbę zaworów, niż inne. :) Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Nie wiem czy to kolejny właściciel vs-a sie przechwala? czy coś w tym jest....Przeciez to wszystko jest malo wazne. Tego typu motocyklami nie jezdzi sie 190. Jesli ma byc z tego jezdzenia przyjemnosc, to 80-120 i wystarczy, potem to juz tylko walka (zeby siedzenia spod tylka nie wyrwalo). Edytowane 7 Stycznia 2007 przez JareG Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Przeciez to wszystko jest malo wazne. Tego typu motocyklami nie jezdzi sie 190. Jesli ma byc z tego jezdzenia przyjemnosc, to 80-120 i wystarczy, potem to juz tylko walka (zeby siedzenia spod tylka nie wyrwalo).Przynam się, że na swoim jechałem najszybciej 130-135km/h wg licznika. Na więcej jak na razie się nie odażyłem, chciało mnie zwiać ze sprzęta, po pierwsze pozycja nie ta, po drugie mam kask zdaszkiem i strasznie wiatr odgina głowe do tyłu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) to ze sie tyle nie jezdzi -prawdachodzi o to ze koledzy forumowi chca przekonac innych zeby nie wierzyli w to co sami doswiadczyli i widzieli skoro jade moto 190 i kolega jedzie obok mnie 190 a jeszcze inny zostal przy 170 to chyba mowi cos za siebie. odnosnie 6 i 8 zaworowego silnika vs-a tel do Suzuki powinien zakonczyc temat kto chce zapraszam jutro do telefonu. Pozdrawiam temat jest taki a nie inny = dyskusja Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Innytruder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Przynam się, że na swoim jechałem najszybciej 130-135km/h wg licznika. Na więcej jak na razie się nie odażyłem, chciało mnie zwiać ze sprzęta, po pierwsze pozycja nie ta, po drugie mam kask zdaszkiem i strasznie wiatr odgina głowe do tyłu :PNo i widzisz, masz wystarczajaco szybki motor :):wink:Wazne, zeby da(wa)lo sie sprawnie wyprzedzac, i ew. utrzymac predkosc przelotowa jadac w grupie. A 130km/h to jest nawet nieco za duzo. Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) chodzi o to ze koledzy forumowi chca przekonac innych zeby nie wierzyli w to co sami doswiadczyli Czy to ja wmawiam innym, że są VSy 6-cio i 8-zaworowe? Znowu się mylisz. Moje sprostowanie wynika właśnie z mojego doświadczenia, iż są wyłącznie 8-zaworowe (2x4) małe VSy. Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 No i widzisz, masz wystarczajaco szybki motor :bigrazz::wink:Wazne, zeby da(wa)lo sie sprawnie wyprzedzac, i ew. utrzymac predkosc przelotowa jadac w grupie. A 130km/h to jest nawet nieco za duzo.nie odkręcałem jeszcze do końca :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 watek zaworow zostawilismy dla dociekliwych. Jest Suzuki mozna sie dowiedziec nie bede dodawal wiecej linkow bo podalem juz dwa i dla niektorych kolegow sa nie wystarczajace. Marek jesli kogos cytujesz odnos sie do tego o czym bylo pisane. W szkole uczyli czytac ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 watek zaworow zostawilismy dla dociekliwych. Jest Suzuki mozna sie dowiedziec nie bede dodawal wiecej linkow bo podalem juz dwa i dla niektorych kolegow sa nie wystarczajace. Marek jesli kogos cytujesz odnos sie do tego o czym bylo pisane. W szkole uczyli czytac ze zrozumieniemTe dwa linki zawierają treść z jednego źródła, więc jeśli ktoś się gdzieś pomylił to poszła plotka dalej:)Ja tam nie wiem jak z tymi zaworami jest - jeśli chcesz to udowodnić to proponuje Tobie - podzwonić, popytać itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 nie odkręcałem jeszcze do końca :bigrazz:A propos - jeden z mlodszych kolegow u mnie na MB ma w podpisie taki oto tekst:"Rob jak uwazasz, uwazaj jak robisz" :bigrazz: Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Ja uwazam ze problem jest zadny bo jesli sa vs 6 i 8 zaworowe ta sa i nikt do 3 zaworowej glowicy nie wlozy 4 zaworu. Jesli chodzi o luz na zaworze to o 1 setke sprzeczac sie nie bede bo to by bylo smieszne.Ja mam 8 zaworowego vs i pracuje bardzo ladnie jak napisalem wyzej kilka postow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu.2000 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Oj chłopaki ale macie problem, czy to ważne ile który ma zaworów i ile max pojedzie ? Dlamnie ważne jest tylko to że go mam, że jestem z niego zadowolony i żeby był bezawaryjny, a prędkości v-max są mało ważne, to nie są motory do ścigania sie , a jak was interesuje prędkość to źle wybraliście motory chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Na www.bikez.com VS 750 i VS 800 mają po 4 zawory. Innytruder ->Licznik mógł pokazać 190 km/h ale liczniki w motocyklach zawyżają. A w VSach to już całkiem. Mam znajomków co twierdzili, że jechali 61 KM wersją 1.4 200 km/h :) Oj chłopaki ale macie problem, czy to ważne ile który ma zaworów i ile max pojedzie ? Dlamnie ważne jest tylko to że go mam, że jestem z niego zadowolony i żeby był bezawaryjny, a prędkości v-max są mało ważne, to nie są motory do ścigania sie , a jak was interesuje prędkość to źle wybraliście motory chyba Mylisz się Ty i inni którzy tak mówią :wink: . Jest bardzo ważne ile który pojedzie. Fajnie jest mieć lepszy/ładniejszy/szybszy motocykl niż inni :bigrazz: Jak ktoś rozpowiada, że chopper służy do jazdy 80km/h to nie rozumie idei choppera :clap: :wink: . Ważne jest też żeby wiedzieć ile zaworów ma silnik w Twoim motocyklu i czego się można po nim spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Mylisz się Ty i inni którzy tak mówią :wink: . Jest bardzo ważne ile który pojedzie.E tam. Jesli ktos chce wspolzawodnictwa tego typu, to niech staje na biezni, i zasuwa na 100, na 400, a potem juz kilometry.. dopoki nie zdechnie :);) Fajnie jest mieć lepszy/ładniejszy/szybszy motocykl niż inni :bigrazz:A ja mam zaj*bisty scyzoryk z logo MB, niepowtarzalny :wink:.. motocykl tez mam, i tez niepowtarzalny :D :clap: :wink: BTW: Co do licznikow i zawyzania km - w samochodach tez to ma miejsce. Im szybciej jedziesz, tym coraz wiekszy blad :D No i jeszcze na rajdach zawsze pojawia sie problem zliczania kilometrow, zawsze sie znajdzie jakas maruda, ktorej licznik inaczej pokazuje, niz stoi w itinererze :D Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Innytruder ->Licznik mógł pokazać 190 km/h ale liczniki w motocyklach zawyżają. A w VSach to już całkiem. Mam znajomków co twierdzili, że jechali 61 KM wersją 1.4 200 km/h :) Chlopaki sam bylem w szoku jak doszedl do takiej predkosci. Dlatego sprawdzalem z innymi motocyklami obok mnie jechala cbr 600 rr i vl 1500. vl zostal po przekroczeniu 170 a cbr jechal kolo mnie. na umowiony znak odczyt predkosci i po mierzeniu. 190 jak w mo...de strzelil. dodam ze kompresja wynosi 14 kg/cm2 na pierwszym i drugim garnku. Pompka znalazlem to www.bikez.com http://www.bikez.com/bike/index.php?bike=4093 w brefie i dowodzie mam wpisane 45 KW i moze o to chodzi Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Innytruder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi