Marek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie da się wstawić silnika z 1400. Nie zmieści się w ramę, inne mocowania, kardan nie pasuje... Możesz ew. włożyć silnik z VS800. Trzeba wtedy wymienic też parę innych drobiazgów, m.in. chłodnicę (na większą). Zyskasz na tej wymianie 5 KM. Opłaca się? Rady o zmianie głowicy na tę od VS800 ignoruj. Jest to tak samo rzetelna porada, jak informacja, że różne odmiany małego intrudera mają różną liczbę zaworów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Rady o zmianie głowicy na tę od VS800 ignoruj. Jest to tak samo rzetelna porada, jak informacja, że różne odmiany małego intrudera mają różną liczbę zaworów... oczywiscie ze maja rozna liczbe zaworow. Sa wersje 6 i 8 zaworowe. Moj jest 8 zaworowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Może Twój świat legnie w gruzach, ale, Innytruder - jesteś w błędzie. Wszystkie małe VSy mają 2x4 zawory. Przeszukaj forum. ...domyślam się skąd masz te informacje. To źródło - skądinąd przydatne - zawiera też inne błędy nt. VSów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Może Twój świat legnie w gruzach, ale, Innytruder - jesteś w błędzie. Wszystkie małe VSy mają 2x4 zawory. Przeszukaj forum. ...domyślam się skąd masz te informacje. To źródło - skądinąd przydatne - zawiera też inne błędy nt. VSów.To możesz wytłumaczyć dlaczego jedne VS-y mają V-MAX około 150km/h a inne około 190km/h ?Myslę że jest to temat dla "pogromców mitów" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Może Twój świat legnie w gruzach, ale, Innytruder - jesteś w błędzie. Marek nie kozakuj bo to co piszesz jest smieszneProsze link do stronki ktora przed chwila znalazlem http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac...vs800/vs800.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jest tak, jak napisałem. Są na tej stronie też inne błędy, np. informacja o dopuszczalnych luzach zaworowych. Ustaw sobie luz na "0.03-0.13" i zobaczymy co się stanie. W rzeczywistości luzy to 0,08-0,13. Bodman, tylko inną liczbą zaworów potrafisz wytłumaczyć różne prędkości maksymalne? Jeśli chcecie wiedzieć, ile zaworów mają wasze VSy doradzam odkręcenie pokrywek zaworów w głowicach (nie jest to trudne zadanie) i policzenie. Odradzam liczenie zaworów przez pomiar prędkości maksymalnej motocykla (bo mogą wyjść ułamki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Czuje się wywołany do tablicy. 3 zaworowe głowice mają VS 1400 a strona Niedźwiedzia (motocykl.domeczek) zawiera błędy. "Małe" VSy mają bardzo dobre osiągi i potrafią byś szybsze (chodzi mi o v-max) od VS 1400. bodman -> jak ktoś opowiada, ze jechał vs em (jakimkolwiek) 190km/h to znaczy, że:1. Ma mocno stuningowany motocykl 2. oszukuje mu licznik :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 a tak w ogole to co za sens jechac intruderem 190 na taki sprzecik to 130 juz jest kosmosem nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jeśli chcecie wiedzieć, ile zaworów mają wasze VSy doradzam odkręcenie pokrywek zaworów w głowicach (nie jest to trudne zadanie) i policzenie. Mozna tez zajrzec do madrych ksiazek :icon_biggrin:.. i mozna wtedy zobaczyc cos takiego Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Moj motocykl jest fabryczny. Predkosc maksymalna 190 km/h. Sprawdzane z innym motocyklem. inna stronka z 3 zaworkami proszehttp://www.swiatmotocykli.info/infopage.php?id=59 Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Innytruder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 1. Ma mocno stuningowany motocykl 2. oszukuje mu licznik albo 3. Ma z tyłu wieeeelką oponę 4. Zmienił przednie koło z 21-calowego na 19-calowe (powinien jeszcze przykręcić manetką, to może licznik pokazałby ze 210 km/h)4. Ma bujną wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Marek nie wiem o co Ci chodzi ale zachowujesz sie tak jak bys byl wsciekly ze Twoj ma mniejszy Vmax :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Moj motocykl jest fabryczny. Predkosc maksymalna 190 km/h. Sprawdzane z innym motocyklem. inna stronka z 3 zaworkami proszehttp://www.swiatmotocykli.info/infopage.php?id=59Dane na tych stronach, są ściągnięte z jednego miejsca więc tym się nie sugeruje. Jest tak, jak napisałem. Są na tej stronie też inne błędy, np. informacja o dopuszczalnych luzach zaworowych. Ustaw sobie luz na "0.03-0.13" i zobaczymy co się stanie. W rzeczywistości luzy to 0,08-0,13. Bodman, tylko inną liczbą zaworów potrafisz wytłumaczyć różne prędkości maksymalne? Jeśli chcecie wiedzieć, ile zaworów mają wasze VSy doradzam odkręcenie pokrywek zaworów w głowicach (nie jest to trudne zadanie) i policzenie. Odradzam liczenie zaworów przez pomiar prędkości maksymalnej motocykla (bo mogą wyjść ułamki).Nie znam się na mechanice i nie będe tego sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Mało prawdopodobne jest osiągniecie fabrycznym VSem takiej prędkości. 800 -setki ładnie chodzą i napewno są szybsze od VL 1500 i kilku innych dużo "poważniejszych" motocykli ale 190 :) Pomiar z innym motocyklem też jest g..o wart. Jak jechałem swoim VS 1.4 z kumplem na ZZR 600 to też powiedział, że przekroczyliśmy 190 km/h. Potem odblokowałem silnik motocykl zrobił się duużo mocniejszy. Pomiar na hamowni +20KM w porównaniu do seryjnego VS 1.4 a prędkośc maksymlana (wyliczona na hamowni) 193km/h (bez oporu wiatru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie wiem także czy większy vmax jest spowodowany 6 czy 8 zaworami, nigdzie tego nie napisałem.Spotkałem się z opinia nie pierwszy raz, że pewne vs800 są szybsze (nie dotyczy to mojej).Nie wiem czy to kolejny właściciel vs-a sie przechwala? czy coś w tym jest....Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi