sidik Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) no jest na stronce Cisaka obok tabeli koncowej Dakar 2007 ;) Do boju KTMy!!!! EDIT:data7 chyba nie zrozumiales mojego postu ;) pozdro:) Edytowane 10 Stycznia 2007 przez sidik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
data7 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 A daj linka do tej strony cisaka jak mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo54 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Po dzisiajszym, piątym etapie z Ouarzazate - Tan tan (768km) chopaki zajeli pozycje: 19 CZACHOR 04:24:50 26 DABROWSKI 04:41:52 181 CISAK 07:27:30 W klasyfikacji generelnej Jacek spadł na 16 miejsce(z 15) Marek wskoczył na 24(z 25) a Jarek na 167(z 169) Kończy sie kurz, zaczyna sie Mauretania, wiec trzymamy dalej kciuki , bo te etapy są właśnie specjalnością ORLEN TEAM.Chciałbym tu też zdementować plotki krążące. To "coś" na kasku Cisaka to nie kamera tylko.. miniaturka wózka widłowego. Jarek jest szefem firmy zajmującej sie sprzedażą takich maszyn.Hołek nie jechał na holu za TVN. dojechał sam do mety, a jechał wolniej bo siadło mu chłodzenie w nissanie i gubił chłodziwo. Marek czuje sie dobrze choć wraca mu czucie w lewej ręce i silniej niż na początku wyścigu odczuwa ból. DZIDA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
data7 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Oczywiscie o tym co ASO robi w afryce juz nie napisali... No nie wazne, jak to mawia moj kolega "Pieski szczekaja, karawana jedzie dalej... do Dakaru " ;) P.S. Czagin odpadł po awari jego Kamaza :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vfts Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) P.S. Czagin odpadł po awari jego Kamaza :/Konkretnie położył go na bok :-( Kamaza nie da sie zepsuć :P :Dhttp://video.google.pl/videoplay?docid=124...4395737&q=kamaz najlepszy filmik z truckami jaki widziałem, to co oni robią tymi kolosami to szok Edytowane 11 Stycznia 2007 przez vfts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo54 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 najdłuższy etap Dakaru Jacek Czachor był 18 i zajmuje 15 miejsce po szóstym etapie, a Marek Dabrowski po odnotowaniu 44 czasu jest 25. Cisak właśnie wpadł na mete. jest 178. a Hołek 10 ! Sprawdziły się niestety wcześniejsze prognozy i w nocy w okolicach Tan Tan rozszalała się burza piaskowa. To nie był jednak koniec kaprysów aury tego dnia. Później spadł deszcz. Nawet zawodnicy mający za sobą wiele lat startów w Dakarze nie pamiętają takiej sytuacji. Na granicy z Mauretanią, gdzie ten ostatni kraj zbudował rodzaj „chińskiego muru”, aby odgrodzić się od partyzantów z Saharyjskiego Frontu Polisario powstał nawet korek. W wąskiej bramie przejazdowej było tyle błota, że ugrzęzła w nim jedna z serwisowych ciężarówek. - Zaczęły się już ciężkie, dakarowe etapy. Startowaliśmy bardzo wcześnie, do tego ta burza piaskowa na dojazdówce, a później deszcz. Sam odcinek specjalny tez trudny, dużo wielbłądziej trawy, w której trzeba jechać bardzo wąskim śladem. Lepiej nie mówić co się dzieje, gdy się z niego wyjedzie. Szwankował mi jeden z przednich amortyzatorów. Ekipa serwisowa będzie miała sporo pracy, bowiem Marek ma jeszcze większe problemy z przednimi amortyzatorami – dodał kapitan ORLEN Team. - Nie czuję rąk – to słowa jakimi przywitał nas Marek Dąbrowski – Niemal cały oes jechałem bez sprawnych amortyzatorów. Wszystko przez to błoto na dojazdówce. Oblepiło cały motocykl, w tym amortyzatory. Szybko doszło do uszkodzenia uszczelek i wylał się olej. Dalej jechałem już tylko na samych sprężynach, a ręce i nadgarstki przyjmowały bezpośrednio wszystkie uderzenia łagodzone normalnie przez amortyzatory. To była katorga. Mam nadzieję, że jutro będzie trochę lepiej – mówił zmartwiony i obolały Marek Dąbrowski. Dzisiejszy, najdłuższy etap Dakaru liczył 817 km w tym 394 km próby sportowej. Jutro, w piątek, 12 stycznia, podczas etapu z Zuwirat do Ataru zawodnicy będą mieli do przejechania 580 km, ale w tym aż 542 km odcinka specjalnego. A w sobotę, w Atarze dzień przerwy dla zmęczonych uczestników Dakaru 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo54 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 DZIEŃ 7 Etap: Zouérat - Atar (580km) z czego odcinek specjalny to 542km. Wczorajszy etap był bardzo udany dla naszych zawodników. Doskonale pojechał Jacek Czachor. Markowi Dąbrowskiemu powodzi się nieco gorzej (amortyzatorów nie potrafili naprawić nawet fachowcy z KTMa i jechał praktycznie bez żadnej amortyzacji). Jarek Cisak jedzie nadal a to chyba najbardziej cieszy. Wczorajszy etap z podowu wielkiej burzy piaskowej został przerwany po 407 kilometrze i zawodnicy dojechali asfaltami do bazy rajdu. Wyniki: Jacek Czachor dziś był 13 ze stratą 00:31:46 do lidera Cyrila Despres i w generalce 14. Marek Dąbrowski dziś był 49 ze stratą 01:35:46 i w generalce zajmuje 28 lokatę. Jarek Cisak nasz bohater dziś 165 ze stratą 04:56:12 i generalce zajmuje 160 lokatę. DZIŚ ZAWODNICY MAJĄ DZIEŃ PRZERWY, a więć bardzo upragniony czas na odpoczynek i remont pojazdów. Niedzielny 8 etap: Atar - Tichit liczy 626km z czego odcinek specjalny to 589km. http://farm1.static.flickr.com/146/3557325...2655ed1f2_o.jpghttp://farm1.static.flickr.com/148/3557325...820b481a5_o.jpghttp://farm1.static.flickr.com/126/3557325...aa11d1997_o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ma ktoś gdzieś filmik z Czaginem? Bo nie mogę znaleźć, a chętnie bym zobaczył :crossy: . www.youtube.com milczy :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
data7 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ma ktoś gdzieś filmik z Czaginem? Bo nie mogę znaleźć, a chętnie bym zobaczył :crossy: . www.youtube.com milczy :icon_mrgreen: Na eurosporcie w relacji z 7 etapu mieli pokazac ten jego koziolek :bigrazz: wlasnie sciagam cala relacje, ale dopiero wieczorem bede mogl powiedziec, czy pokazali czy nie, bo w pracy jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Podobał mi sie kolo który dojechał na punkt kontrolny na ........................ feldze bo tylnią oponke gdzieś zgubił :buttrock: Było to we Czwartek :buttrock: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Neo Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 A ja z niekonwencjonalnym pytaniem: Z kąd można pobrać muzykę z relacji Dakar (to co na samym początku nie zmieniana od kilku lat) Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
data7 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) To piosenka Sama Amie zespolu Wock. http://www.iplay.pl/n,dar,wock,utwor,mp3,10198.html Pierwsza z na tej plycie. Mam nadzieje, ze cos to pomoze :) A dla leniwych... :) http://www.stenhouse.net/wock.mp3 Edytowane 13 Stycznia 2007 przez data7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Neo Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Wielkie dzięki!!! :biggrin: Pozdrawiam wszystkich miłośników Dakaru!!! :flesje: P.S. od ilu lat oglądacie (interesujecie) się tym rajdem???Ja regularnie od 4lat oglądam Dakar.Jest moim marzeniem ale chyba nie do ośiągnięcia.... :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vfts Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Krzysztof Hołowczyc i Jean-Marc Fortin, startujący jako siódma załoga do dzisiejszego oesu z metą pod oazą Tichit, zatrzymali się po 14 kilometrach. W Nissanie Navara doszło do uszkodzenia tylnej osi - Hołek czeka na ciężarówkę Overdrive Racing, MAN-a L2000 prowadzonego przez Belga Toma de Leeuwa. MAN wyjechał na oes 37 minut za pikapem. :icon_twisted: Edytowane 14 Stycznia 2007 przez vfts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 było czy nie było?: jak wiadomo każdy pojazd ma gps'a, na stronie dakaru http://www.dakar.com/2007/DAK/LIVE/us/900/index.htmljest baner "follow up in the real time" (na górze), po kliknięciu którego pojawia się mapka odcinka wraz z pozycjami zawodników (do wyboru tylko 5 załóg naraz). tak dziś śledziłem motocyklistów i hołka, który znalazł się na liście "już dalej nie mogę"(withdrawals) a na mapie poruszał się nadal. fajny bajer, teraz czekam aż w następnych latach będą kamerki na kaskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi