Skocz do zawartości

guma

Pipcyk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Noooo nieźle. Na moim hamulcu Uralem za ch**a bym nie spalił lacza. Na jednym zlocie w Białymstoku gość chciał spalić Uralem, to po kilku próbach się wkurzył i oparł się o stodołę :lol:

Pipcyk - te całe bębny hamują lepiej, niż "falbany", czy po prostu stuningowałeś swój hamulec? Słyszałem, że te "nowe" alu-bębny po pierwsze pękają i się wystukują z nich szprychy, a po drugie - szczęki hamulca są tej samej szerokości, co w półbębnach.

To jak to jest?

Miałem straszna ochotę spalić gumę na spotkanku w Rzykach na środku boiska' date=' ale nie wiem co by na to powiedział kierownik :twisted:[/quote']

eee tam... pogadalo by sie z Ania (to ta sympatyczna dziewczyna z bufetu) i mysle ze ona by to jakos kierownikowi wytlumaczyla :D Odwrocila by jego uwage, a pozniej by powiedziala, ze te slady na boisku to juz byly wczesniej :D

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

myślałem że to będzie dniepr na gumie (czyt. na tylnym kole) :)

Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

i po co te nerwy Michał

czegoś się najadłeś czy co?

oprócz myślenia strzelanie też jest moim atutem więc może faktycznie zostane myśliwym :)

widziałem już kolesi którzy stawiali dniepruska na gumę a nawet dwie (bodajże mt16 z napędem na wózek)

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

i po co te nerwy Michał

czegoś się najadłeś czy co?

oprócz myślenia strzelanie też jest moim atutem więc może faktycznie zostane myśliwym :(

widziałem już kolesi którzy stawiali dniepruska na gumę a nawet dwie (bodajże mt16 z napędem na wózek)

Mieli suche miski olejowe czy co :?: Ciekawe jak się maja ich silniki .

Tak się składa że Dniepr ma smok pompy oleju zaraz z przodu miski. Jeżeli podnosi się przednie koło to silnik zostaje bez smarowania przy dosyć dużych obrotach. Powodzenia :!:

no nie jeździli przecież na tyle kilometrami tylko kilka metrów alepokaz dali naprawdę zajebisty :wink:

ale chyba w niektórych nowoczesnych motocyklach silniczek może mieć jeszcze gorzej bo olej spływa do skrzyni , w rusku wszysto zostaje w skrzyni korbowej (rozbryzbowe smarowanie dalej chyba pracuje :( ) bo skrzynka biegów jest oddzielnie-prawda :?: