kuba1100 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Juz drugi raz trafilem na forum Twojego posta na temat tego Jaga i wszedzie piszesz nazwe Sovereign z błedem. Angielska arystokracja :D Eeeeeeeeee tam :biggrin: Dla mnie był i pozostanie "sowerdżinem" :icon_biggrin: . Może jeszcze kiedyś będzie mnie stać no kupno takiego cacuszka (teraz można dostać XJ z lat '94-98 za dobry pieniądz). Pali to tylko trochę dużo, ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Yo! Przyszedl czas na wymiane Zamulatora (Caro Plus 1,6 GLI) na cos lepszego :). I nie moglo to byc nic innego niz Honda ;). Teraz wiec bujam sie czarna Honda Civic 1,4 90KM '97. Na blacie 148kkm i juz szybko rosnie ;). Szkoa, ze nie 1,6 114KM, ale i to lepiej idzie od Poldka ;). Szkoda, ze gej naped - FWD... :( Ale coz. Pozdro PS Moze ktos chce kupic za ok. 1kzl Poldka '97 od 1 wlasciciela ;)? Poobijany tu i owdzie, troche podrdzewialy tu i owdzie :P, ale gaz ma, technicznie zawsze byl zadbany, wymieniane co 10kkm wszystko co trzeba, teraz ma 142kkm i idzie do ludzi :). Edytowane 22 Stycznia 2009 przez zbyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goccolo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Szkoda, ze gej naped - FWD... :( Ale coz. Przesiadając się na focusa ubolewałem z tego samego powodu... No ale w dzisiejszych czasach nie ma za bardzo w czym przebierać, aut tej klasy z napędem na tył prawie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Yo! Otoz to! Albo bedziesz dresem w BMW, albo zostaje naped na przod ;). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goccolo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jak kogo stać na BMW z "niedresiarską"/"niebetoniarską" historią, to pół biedy, ja nawet bym na to poszedł ;) Ale z tego co się orientuję (a orientuję się średnio - od kiedy mam moto to puszki wywołują u mnie takie emocje jak długopis albo szafka więc się nie interesuję) to za betkę w naprawdę dobrym stanie trzeba relatywnie sporo zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Yo! Otoz to! Albo bedziesz dresem w BMW, albo zostaje naped na przod ;). Pzdr Przeciez sporo samochodow ma tyłnapęd , fordy(starsze wieksze), nissan 200sx , i wszystki mercedesy(oprocz nowych miesjkich modeli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goccolo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Niestety kupno samochodu rzadko wiąże się z możliwością przebierania wśród różnych modeli, zazwyczaj jest ograniczone funduszami, przeznaczeniem samochodu i dostępnością egzemplarzy w dobrym stanie. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Goccolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał.89 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jak sie chce to sie znajdzie, mój kolega jak pojechał na giełdę to mówił że musi kupić coś z napędem na tył a przyjechał Alfą Romeo 156 2.0 TS :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 przyjechał Alfą Romeo 156 2.0 TS I teraz pewnie płacze... Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
even Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Ja nie posiadam samochodu. Pozdrawiam. even Cytuj http://bikepics.com/members/even/08hayabusa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał.89 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 I teraz pewnie płacze... Przez jakieś 9 miesięcy padła mu skrzynia i głowice wymieniał więc nie jest najgorzej :biggrin: A ja wiedziałem że tak będzie jak na giełdzie kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 A ja wiedziałem że tak będzie jak na giełdzie kupi Ale w tym wypadku nie jest bledem miejsce zakupu auta, tylko wybrany model :D http://www.roadlook.pl/uzywane/alfa-romeo-...-zbyt-malo.html Na koniec dochodzimy do obiecanych doświadczeń z eksploatacji. Redakcja czasopisma Auto Motor und Sport na przełomie kat 1998/1999 poddała długodystansowemu testowi model 156 1.8 T.S. W tym okresie pokonano dystans 100.000 km. Samochód spędził w sumie 31 dni w serwisie, niestety nie chodziło o regularne wizyty serwisowe w trakcie eksploatacji. Już po 15.000 km trzeba było wymienić korpus przepływomierza, gdy na liczniku było 20955 km, przyszła kolej na wymianę skrzyni biegów i sprzęgła, przy 26980 km wymieniono skrzynię ponownie. Kolejne naprawy to wymiana tarcz i klocków ( 52143 km), trzeci remont skrzyni biegów (przy 85981 km), wymiana głowicy cylindrów i chłodnicy oleju (przy 97684 km) i na koniec wymiana kompletnego układu kierowniczego wraz z pompą wspomagania (99309 km). Alfę dotknął także szereg mniejszych kłopotów: problemy z ABS, niedziałająca klimatyzacja i centralny zamek. Wyłania się niezbyt przyjemny obraz wymagającego testu. W praktyce według AMS sporadycznie przyczyną złości jest większy promień skrętu, słabe ogrzewanie i twardsze resorowanie osi tylnej. Włosi bardzo specyficznie pojmuja znaczenie slowa "niezawodnosc" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał.89 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Niezły test ale i tak jest sporo alfaoholików w Polsce, alfa jest zawodna ale za to piękna :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goccolo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Alfę chętnie bym kupił gdybym potrzebował samochodu na niedzielne przejażdżki :) Jako trzeci lub czwarty samochód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiełek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Seat marbella 850 zwany "makrella" , mały i wolny , ale tani w utrzymaniu :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi