skrzydlaty Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Witam! Mam prosbę.Potrzebuję rysunków, zdjęć przedstawaiających mechanizm hamulca tylnego do K-750, do wersji z dżwigienką na zewnątrz obudowy dyfra.Co pokolei i jak wyglądać powinno od dzwigienki na dyfrze do samej dzwigni nożnej.Jesli ktoś dysponuje katalogiem czesci do K-750 we wczesnej wersji z cieniowanym przodem i osprzętem emkowskim, to bardzo rad będę za udostępnienie.Mile widziane wszelkie ryciny i rysunki przekrojowe podzespołów szczególnie nadwozia.Stałem się - nie wiem, czy szczęśliwym - posiadaczem zestawu zrób to sam - takiego motocykla, a w zasadzie prawie dwóch sztuk :crossy: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Mam prosbę.Potrzebuję rysunków, zdjęć przedstawaiających mechanizm hamulca tylnego do K-750, do wersji z dżwigienką na zewnątrz obudowy dyfra. Wydaje mi sie z tego co napisales ze to jest dyfer uralowski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 http://img184.imageshack.us/my.php?image=kat51ay0.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 witaj Skrzydlaty :bigrazz: iża jeszcze masz? :icon_exclaim: pozdrawiam - madrider ze starego izh.motocykle.org :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Dyfer o którym mówisz, żeczywiście jest od urala http://www.ural.cz/download/katalogy/katal...lerie/index.htmTu masz katalog części do starej kaśki http://www.ural.cz/download.htmzajżyj tutaj, masz tu katalogi części do rusków, jest opcja oglądania i ściągnięcia całości pozdrawiam Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Puzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Podeślij zdięcie.Rozumiem że przód jest wachaczykowy-niech go ściśnie.W tych modelach byłyo kilka typów stosowanych korpusow dyfra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Witam! No to mam coś namieszane w takim razie.Mam dwa dyfry, jeden ma dzwigienkę podobnie jak w emie, a w drugim pręt standardowo wchodzi poniżej ataku w korpus. Przodek mam teleskopowy, cieniowany, z widocznymi dolnymi szklankami na nakrętkach goleni.Kierownica z osprzętem emowska.Felga jednego z kół ma poprzeczne 4 przetłoczenia, jak w niemcach i pierwszych emkach. Postaram się porobić fotki jakieś, za niedługo.Wielkie dzięki za linki. :lalag: A kiedyś sobie powiedziałem nigdy wiecej ruska :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Mam dwa dyfry, jeden ma dzwigienkę podobnie jak w emie, Jeden z moich dyfrów wygląda tak:Dyfer 1Rozumiem, że jest od Urala i powinien biegać z falbaną?Drugi wygląda tak:Dyfer 2Ten wygląda na wałściwy w obudowie, ale dlaczego ma dwa korki? A tak wygląda mój nabytek, o którym pisałem:K-750A tak przodek, o którym mówiłem:Przodek K-750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda_Z_Tanowa Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) pierwszy dyfer uralowski tylko po co tam tyle silikonu i ciegno powinno isc do takiej tuleji a nie bezposrednio do dzwigni hamulca jakas dziwna ta dzwignia bo nie ma w niej miejsca na tuleje drugi wieprzowaty z pokrywa od urala dlatego ma 2 korki sprzet sie fajnie prezentuje tylko lakier jakis taki blyszczacy ( a gdzie silnik?) a przod jak to ruski nie widze w nim nic dziwnego (poza bebnem hamulcowym jakis taki... dziwny i fajna kieralka) Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Magda_Z_Tanowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Mam wrazenie jakby te golenie mialy "Niekaśkowy" kształt, ale moze jestem slepy :wink: Emka :wink: :D A dekielek hamulca normalny, kaśkowy Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Puzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda_Z_Tanowa Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 taki przod widzialem pare razy w uralach M63 i M 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 taki przod widzialem pare razy w uralach M63 i M 66Przodek od emy to nie jest, wiem, bo miałem jakiś czas temu eme z wozem. A silniki mam, jeden w worku do totalnego remontu, ale ze skrzynią z uralowkim środkiem, na WZM-owych częściach, a drugi silnik po totalnym remoncie z nową (niechodzoną) skrzynią starego typu.Silnik po regeneracjach, na nowym wałku rozrządu (ponoć 'czarny'), gażnikach dnieprowych i prądach na malucha. Jedyny mankament to z tym dyfrem, widzę, że bez rozbiórki się nieobędzie. Niby był robiony bo jest włożona 9-ka, ale przez młodziana bez doswiadczenia w tej materii. Rozebrałem przodek częściowo i mam pękniętą jedną sprężynę (jakieś 2 cm od mocowania), da się ją gdzieś zdobyć po taniości? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi