MiND Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 chcialbym wiedziec na jakiej podctawie tak sadzisz (bez obrazy, czytalem troche twoich postów i wiem ze nie jeste laikiem :D ) chce sie dowiedziec jak ilosc mieszanki wplywa na moment obr.. z pozdr i powarzaniem MIND ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zmniejszy sie cisnienie spreżenia mieszanki, dlatego na małych obrotach napełnienie bedzie niepełne. Jednak wraz ze wzrostem obotów napelnienie bedzie sie poprawiac co spowoduje podniesienie momentu obrotowego znając wzór P=M*omega Moc wzrośnie jednak bardzo nieznacznie, najbardziej odczuwalna zmiana bedzie dotyczyłą krzywej momentu. Wytłumaczenie wystarcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 tez o tym myslalem ze niemcy bez powodu nie zaslaniali tego nawet cos mi po glowie chodzilo ze to zwiazane jest z wzrostem cisnienia i w ten sposob szybciej mieszanka przeleci. Patrzac z 2 strony to mogli zostawic to otwarte w pelni a wydech dostroic tak aby mial moc na dole.. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 tez o tym myslalem ze niemcy bez powodu nie zaslaniali tego nawet cos mi po glowie chodzilo ze to zwiazane jest z wzrostem cisnienia i w ten sposob szybciej mieszanka przeleci. Patrzac z 2 strony to mogli zostawic to otwarte w pelni a wydech dostroic tak aby mial moc na dole.. :bigrazz: Niemcy robili to tak żeby to był motorower i żeby nie jeździł "za szybko". :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 nie poprostu to miał byc motorower przeznaczony do miasta. Wydech niedasie az tak zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 a nie uwarzacie ze tlok tez trzeba podciac ?? on ma dół taki sam jak dół tuleji widac to na 2 foto http://cgi.ebay.de/Simson-S51-S70-Tuning-Z...1QQcmdZViewItem tuleja jest spilowana ale dalej tlok zaslania kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 napsano ze trzeba przyciac tłok juz wczesniej. Tylko uwaga zeby nie przyciac czasem piasty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 45km/h to ja nie iwem kto jeździ, przynajmniej ja mam cięzka rękę i nogę jak jeźdze motorem czy samochodem, jak ja bym jeździł moim Hm-em 45km/h na 6 biegu to on by chyba nic nie palił:offtopic: ale rozwazamy normalne użytkowanie bez katowania ale i bez "głaskania" piórkiem manetki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 a moze rzemyk umiescisz fotke swojego tloka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Nie mam po co dawac foty tloka skoro go jeszcze nie przerobilem. No ale zapodam jeszcze fotke jak tlok wyglada przy podcietej tuleji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi