chinol Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) chciałem wymienć napęd bo wyglada tak:fotai regulacja sie skończyła na 25000km przeważnie koniec zanpędu Rozbieram osałone zęvbatki przedniej a tu tak :fotafota a tył wyglada takfota czy muszę wymienić zębatki czy wystarczy że wymienie łańcuch lub go pop prostu naciagne kupiłem moto w takim stanie w niemczech i nie wiem co się z nim wczesniej stalo czy te zębatki wygladaja prawie jak nowe ?przebieg całego moto to 24000km Edytowane 15 Grudnia 2006 przez chinol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 chciałem wymienć napęd bo wyglada tak:fotai regulacja sie skończyła na 25000km przeważnie koniec zanpędu Rozbieram osałone zęvbatki przedniej a tu tak :fotafota Nie podcieraj d... szkłem - napęd wymienia się kompletny.Zwróć uwagę że w przedniej zębatce zeby nie są już symetryczne (lewa strona zęba która "ciągnie" łańcuch jest inna niż prawa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Przednia jest już ostro zjechana, łańcuch pewnie nie chciałby już na to wejść.Więc szukaj też zębatek. pozdrawiam P.S. Może poszukaj jakichś zębatek żeby wstawić łańcuch 525 zamiast 520 - spora różnica w wytrzymałości, mi w XTZ 750 się udało. Edytowane 15 Grudnia 2006 przez fxrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 P.S. Może poszukaj jakichś zębatek żeby wstawić łańcuch 525 zamiast 520 - spora różnica w wytrzymałości, Skośni już o to dawno zadbali :offtopic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 ja bym wymienił tylko przednią i łańcuch, wiem że się wymienia komplet ale po co bardzodobrą zębatkę złomować ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Czolem! Zeby dluzej lancuch pociagnal :offtopic:. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Czolem! Zeby dluzej lancuch pociagnal :). PozdroEeeee, tam - czasem lepiej zaosczędzić 70 PLN na tylnej zębatce ale za to zmienić ponownie cały napęd po 15000 a nie po 25000 km :offtopic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ani samego łańcucha ani zębatki z osobna się nie wymienia. Zawsze komplet. A jeżeli skończyła Cie się regulacja i uważasz że zębatki są jeszcze ok to wytnij ze 2 lub 4 ogniwa z łańcucha, zaklep i będziesz dalej śmigał, ja nie widze problemu. :offtopic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Tylna zebatka nie jest bardzo dobra, tylko jak cie moge, przednia skonczona ewidentnie ( zakrzywione zeby ) no i lancuch tez. Warto przebolec ta tylna i kupic calosc. Adam M.PS Wreszcie dobre zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Można skrócić łańcuch o kilka ogniw - koszt niewielki bo tylko spinka a jeszcze na troche wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Przód wykończony na maxa.Jak poprzednicy powiedzieli, zadna to O-szczednosc nawet na samym tyle - jak kolejny komplet wymienisz 10 tys szybciej - chyba ze za rok masz zamiar sprzedac...motór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 wymieniaj caly zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chinol Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 wymieniaj caly zestaw dzięku już wyminiłem cwaniaczku :banghead: dzieki za podnośnik :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chinol Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 pytanie dodatkowe zębatka przód napisami " zembatki jt" do siebie czy do silnika ? :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 pytanie dodatkowe zębatka przód napisami " zembatki jt" do siebie czy do silnika ? :banghead:Pewnie napisem na zewnątrz ale: Jeśli jest symetryczna to nie ma to znaczenia, jeśli niesymetryczna to musisz zobaczyć w której pozycji jest w jednej płaszczyźnie z tylną zębatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi