Enduroboj. Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Witam, witam. Temat o motocyklu jak wyżej "Yamaha TT250", przewertowałem forum i nic nie znalazłem na jej temat. Niechce sie rozpisywać o tym ze szukam moto do takiej i takiej kwoty bo doskonale wiem co moge za posiadaną przez siebie kase kupić. Na allegro natknęłem sie na TT 250. W sumie po CR125 moto słabe, ale za to duzo tansze w utrzymaniu. Myślałem o takich motocyklach jak DR350, XR600, KDX,WR,TS 200 a jak będzie mnie stać to może LC4 400. Jednak patrząc na wymienione przezemnie sprzet widać pewne skrajności XR, DR, LC4 motocykle mocne ale raczej ciężkie, KDX,WR,TS - lekkie, dobry zawias, moc też w porząsiu(ok. 38-40km) ale za to są to dwusówy. Za złoty środek można uznać DR350 przez jednych bardzo chwalona przez drugich znienawidzona. W tym towarzystwie Ciekawą propozycją wydała sie TT250, tylko zastanawia mnie to czy swoją poręcznością będzie w stanie nadrobić brak mocy....... Piszcie co na ten temat uwazacie. Pozdrawiam - Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Po CR zabraknie Cie tego jebniecia na wysokich za to będziesz miło zaskoczony elastycznością. Motocykl najłatwiej mi porównać do klxa 250. Wagowo i mocowo są praktycznie identyczne. Plusem ttr jest rozrusznik.U nas ttrem jeździ ponad 100kg koleś i daje ona wszędzie rade w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Jeśli obawiasz się że zabraknie mocy to kup TTR600 :crossy: Nieco ciężkszy sprzęt ale w terenie radzi sobie świetnie,naprawdę nie czuć tych 140 kg. Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 12 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 A który z wyżej wymienionych przezemnie motocykli polecali byscie najbardziej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_smart Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 A który z wyżej wymienionych przezemnie motocykli polecali byscie najbardziej ?? Ja bym brał coś typu TS, KDX 200 może 250... mocowo podobnie do cr, a koszty utrzymania znacznie spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>DANIEL< Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Po CR zabraknie Cie tego jebniecia na wysokich za to będziesz miło zaskoczony elastycznością. Motocykl najłatwiej mi porównać do klxa 250. Wagowo i mocowo są praktycznie identyczne. Plusem ttr jest rozrusznik.U nas ttrem jeździ ponad 100kg koleś i daje ona wszędzie rade w terenie. A powiedz mi czy brak kopki nie przeszkadza?? Ja w dr nie miałem kopki to czasem przydała by się, gdyby akumlator wysiadł, a w ttym przypadku to plus czy minus w takiej ttr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 hehe ja ta [polecam LC4 ale w wersjac EXC SC bo waga suchego 120 nie nalezy do wysokich a moc na poziomie ponad 40 kucy daje sobie pieknie rade wszedzie i na trasie i na polu walki :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Znasz pewnie Enduroguy'a i EnduroMax'a więc wiesz , że ten drugi kupił TS200RM . Dla nich moto jest niesamowite. Ma dół jak czterosów i w ogóle jest wypasione. Jakby Ci się taka trafiła to też złoty środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Tylko Suzi TS 200 ma pewna przypadlosc- zwiazana z przepustnica na wydechu - czesto sie "zatyka" i tlok w nia wali - potem klopot- bo remont.Rada czeste przeglady i czyszczenia tegoz elementu i jezdzenie tylko na syntetykach. Pozdr. Janek.P.S. Nic nie przebije dobrego 4-suwa trwaloscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Ja mam ttr 250 w wersji RAID. ma ktos ttr 250 z tego forum? szukam dojscia do czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 No wlasnie dzisiaj przegladajac allegro tez mnie zainteresowal ten motorek. Niska waga , 30 koni to pewnie juz lepsza fura, zauwazylem ze ma dobre przednie zawieszenie KAYABA :) teraz na allegro jedna taka stoi : http://allegro.pl/item216520677_ttr_250_cz...cne_enduro.html Tylko pewnie jest problem z czesciami tak jak ma kolega wyzej... W sumie to ja zawsze jestem takiego zdanie zeby brac sprzet ktory jest bardzo popularny i dostep do czesci bezproblemowy. Im wiecej tego samego sprzetu tym wiecej czecsci - logiczne. A jak w ttr cos powaznego sie stanie to pewnie trzeba troche poczekac no i troche zaplacic. Co wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Ten motocykl jest po Czarowniku z Ostródy, w dodatku bez kwitów. Ja bym sie w to nie pakował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi