Web Master Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 otoz sprawa wyglada tak... poszukuje motor ktory bedzie spelnial te oto warunki:-homologacja -niezly zapas mocy :P -dosc ladny i w miare mlody -najlepiej 4t ale nie koniecznie-malo palacy tak aby dalekie wyprawy w niezane byly mozliwe-taki w ktorym cos nie walnie na nastepny dzien z dobra zawiecha wybor padl jednoglosnie na husqvarne te250. teraz tylko pytanie czy bede mial na tyle kasiorki? hmm.. :/zaczelem powaznie rozmyslac nad ktm exc125 jak najmlodszy ale z tego co slyszalem to duzo palacy "wyczyn" ze swiatlami takze co tydzien cos sie dzieje. troche w to nie wierze bo to wkoncu ktm, wiele osob go posiada ale jednak te 41koni ze 125cm3 to troche duuuza zylka :] prosze posiadsaczy o wypowiadanie sie na temat tego moto oraz ile pali przy kacie :)pozdrawiam ;] PS. jesli znacie motor pasujacy do moich wymagan piszcie. co do mojego budrzetu to jest on nie znany ale mysle ze srednio 10000zl. (nie zapeszajmy ;]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 EXC 125 :39-40 konikówDwusuwMa homologacje,ale to jest już wyczyn i pali dosyć dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Co do EXC125 zglos sie do np. enduroguy'a bo on takowego ma :) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) zglaszaj zglaszaj kichy napewno nie sprzedam :) . 10 000zl chce za mojego ale niestety bez negocjacji bo maszyna jest naprawde w swietnym stanie. Jak cos to pisz na PW to Ci napisze co bylo robione itp. Co do spalania i kosztow eksploatacji to wyczynowy 250cm3 4t wychodzi jeszcze drozej, a spalanie nizsze ale naprawde niewiele. Napisales ze co tydzien cos trzeba robic - bzdura :) . 2 tloczki w sezonie i latasz bez najmniejszej obawy ze cos padnie.pzdr Edytowane 10 Grudnia 2006 przez enduroguy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszon Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Co do spalania i kosztow eksploatacji to wyczynowy 250cm3 4t wychodzi jeszcze drozej, a spalanie nizsze ale naprawde niewiele.Pierwszy raz się spotkałem z takim stwierdzeniem.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Pierwszy raz się spotkałem z takim stwierdzeniem.... :)no a moze nie????proste ze tak zmiana oleju , zawory, rozrzad, to wszystko kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszon Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Chodziło mi o spalanie. Przy takiej samej jezdzie 2T pali o 2-3 litry więcej od 4-takta. To taka mała różnica nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Chodziło mi o spalanie. Przy takiej samej jezdzie 2T pali o 2-3 litry więcej od 4-takta. To taka mała różnica nie jest. HAHAHA moja yz 125 i yzf 250 maja roznice 1l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszon Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 HAHAHA moja yz 125 i yzf 250 maja roznice 1lNo to troche dziwne, bo YZF ma bak 7l a YZ 8l... Ja się wzorowałem na 250 2T i 450 4T i różnice było spore 2-3 litry... Dobra skończmy ten offtop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ja się wzorowałem na 250 2T i 450 4T i różnice było spore 2-3 litryze niby co 4T spali mniej?? wlasnie odziwo nie, 2502T pali mniej niz 450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 ze niby co 4T spali mniej?? wlasnie odziwo nie, 2502T pali mniej niz 450 no wszystko pięknie tylko porównaj podobne pojemności ;) więc 450 4T do conajmiej 500 2T :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristi_rx125 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 no a moze nie????proste ze tak zmiana oleju , zawory, rozrzad, to wszystko kosztujePewnie że kosztuje, ale w 4t tłok zmieniasz co powiedzmy 100 godzin a nie co 20-30 jak w 2t, a spalanie z tego co zauważyłem 4t jest niższe. Wymiana oleju co 5-6 baków to jakieś 6-7 godzin ostrej jazdy więc tyle samo treningów, jak dla mnie to praktycznie ponad miesiąc jazdy. Pytałem o ceny części do yamahy WR 250 z ciekawości, tłoki, korba i cylinder do WR 250 sa w podobnych cenach jak w 2t. Oczywiście największym kosztem są zawory po prawie 400 zł za sztukę, ale powinny starczyć na kilka tysięcy kilometrów. Reasumując koszty utrzymania z moich obserwacji (i moich znajomych) są na bardzo zbliżonym poziomie, zakładając że wszystko wymieniasz regularnie i w ciągu dłuższego okresu użytkujesz motocykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 ze niby co 4T spali mniej?? wlasnie odziwo nie, 2502T pali mniej niz 450Znajomy EXC 525 robi na baku 160km a ja SX 250 na baku robie 80km max. Ten enduroguya to mlody rocznik i ma już nowy designe plastików i baku :) http://www.bikepics.com/pictures/667752/ ja jak bym miał tą kwote i był na kupnie 125 to bym rozwazył tą propozycje ;)Zadne moto enduro nie da Ci takiego wrażenia lekkości i mocy i przyjemności prowadzenia zupełnie jak w crossie. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zuber to jak jechales CC to zabrakła ci beznzyna, a ja przeleciałem i mi jeszcze nawet rezerwa nie była potrzebna, a zbiorniki mamy takie same!pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 więc 450 4T do conajmiej 500 2T icon_smile.gifHAHAHAHAHAA ROTFL KTM Enduroguya to jest kozacka suukaa, warto brac latalem tym wiec wiem co mowie pali elegancko ma praktycznie nowy tlok, zawieszenie przod po wymianie oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi