Gość krissr114 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 witam wszytstkich! otóż mam problem!jak jadę swoim moto to jak wcisne sprzęgło i zaczynam hamować i sie już zatrzymuje to mój silnik ma bardzo niskie obroty i zazwyczj gaśnie!!przeczyściłem gaźnik...i na rozgrzanym silniku silniku ustawiłem obroty na 1800 ale jak stał zapalony!i jade na próbe i znów to samo??co moze być nie tak??z góry wielkie dzięki:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 jesli sprzeglo nie ciegnie to znaczy ze masz zle gaznik wyregulowany. ja podejrzewam zaduzo powietrza w mieszance pal-pow. czyli ze pierw ma wyskokie obroty kture sa przez chwile a potem maleja az silnik zgasnie. co do sprzegla gazni ci podczas hamowania na luzie?? (nie na sprzegle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 jaki kolor swiecy? co w motorku jest nieseryjne(wydech air box cylinder etc)? na ktorym ząbku jest iglica? czy jak wrzucisz z 2 na luz to tez zgasnie? filtr powietrza masz czysty? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 sprawdzales czy Ci sprzeglo nie ciagnie? postaw dt tak aby tylne kolo bylo w gorze odpal ja i wbij ktorys bieg pusc sprzeglo pozniej wcisnij sprzeglo i sprubuj kolo zatrzymac noga jestli sie nie zatrzyma to do regulacji sprzeglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 no właśnie jak uniosłem koło to jak wdusiłem bieg i wcisnąłem sprzęgło to sie koło kręciło...mam pytanie!jak sprzęgło powinno łapać w rączce?na połowie? a czy koło powinno stać w miejscu jak go uniose czy sie lekko kręcić??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 to na samym początku podkręc linke przy klamce - poprostu ja naciągnij Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 spotkał sie ktoś z takim problemem??wiecie jak to gówno wkurza??....lepiej nie mówic!!pomóżcie!!muse to zrobić!! :icon_twisted: no właśnie podciągałem i nic!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 w każdym sprzęcie gdy uniesiemy tył i wdepniemy bieg koło będzie się kręcić bez zdjęcia pokrywy sprzęgła chyba się nie obejdzie, może to być już zużyty kosz bądź coś nie tak z wysprzęglikiem , niewłaściwy olej też to może powodować Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 A ja mam pytanie :biggrin: Co prawda nie 2t ale tez sprzeglo :biggrin: Otoz na cieplym silniku dzieje sie u mnie tak samo... Wciskam sprzeglo wrzucam bieg i moto mi ewidentnie odjezdza (nie gasnie) :/ Po odpaleniu nawet na cieplym jest dobrze a jak troche przejade i wciskam to znow ciagnie... Dodam ze wtedy nie moge znalezc 'biegu jalowego' i dzwignia od biegow chodzi ciezko. Sprzeglo jest dobrze wyregulowane bo na zimnym silniku i podczas rozgrzewania jest wszystko OK. Czekam na propozycje jak to sprawdzic i co to moze byc. P.S. Mam nieco za duzy poziom oleju jak sprawdzalem moze to od tego?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 w mojej DT spuszcze najpierw olej i zaleje odpowiednim oraz ściągne kape i zobacze co tam jest!!jeśli wszystko bedzie ok to widocznie bedzie olej do kitu...kto wie co ci niemcy tam na zachodzie leją... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ja polecam zmiane oleju :) w moim sprzecie tez mialem klopoty z luzem i ciagnieciem sprzegla. Po zmianie oleju sie uspokoilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 enduromaster no tak bedzie sie krecic ale przytrzymaj noga i jesli zacznie znow sie mocno krecic to do regulacji sprzeglo albo nie powinno sie krecic albo bardzo powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Krecic sie bedzie zawsze, bo w przeciwienstwie do sprzegla samochodowego motocyklowe jest mokre i zawsze olej pomiedzy tarczkami bedzie powodowal delikatne obracanie kola. Przynajmniej mnie sie to tak widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 no masz kwiatek racje!a mam pytanie gdzie moge dostać dobre i w miare tanie klocki do DT 80 LC 2?? jutro zaleje mój motor nowym olejem i zdam wam relacje jak to wygląda!!pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Poszukaj moze na http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath=62...9ebc2e887e77665 moze ktores pasuja? Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Kwiatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi