Skocz do zawartości

Łancuch rozrzadu DID

Rekomendowane odpowiedzi

a czy zuzycie slizgow lancuszka rozrzadu, ma wplyw na pozycje wysuniecia napinacza rozrzadu ??

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

powiem wam panowie tak : jest to wina na 1000000% łancuszka ze wszystkim co mowi Znafca sie zgadzam ale sprawa przedstawia sie tak : zdjałem łancuch powiesiłem to idealnie na prostym drucie obok starego ktoremu zostały 2 zeby na napinaczu i wyraznie widac jak na kazdym ogniwku leci coraz bardziej bardziej i na koncu jest juz taki długi !! Dzwoniłem dzis do SEBY powiedział mi ze łancuchy z seri 219 (taki jest w husce ) nie maja nabitego loga D.I.D i powiedział ze jesli juz to moge reklamowac u głownego dystrybutora na kraj ,ale skad wziac do niego namiar ?? podobno na tyle pudełka jest naklejka a ja wyrzuciłem ma moze ktos ten tel ?? byłbym wdzieczny.

Pozdrawiam

no to teraz coś z odwrotu pudełka tego oto łańcucha:

" UWAGA

Producent oraz sprzedawca łańcuchów D.I.D. nie ponoszą odpowiedzialności za funkcjonowanie oraz wytrzymałość łańcuchów, które nie były zanitowane fabrycznie ( łańcuchy zanitowane fabrycznie są dostępne w sprzedaży). Łańcuchy w postaci roznitowanej sprzedawane są na wyraźne zapotrzebowanie klientów. Wszelkie ryzyko związane z montażem lub użytkowaniem łańcucha, zanitowanego ogniwem PL (lub innym), spoczywa na kliencie/użytkowniku "

I wszystko jasne. stworzyli sobie taką nalepke żeby mogli sprzedawać jakiś kał bez reklamacji.... :)

Jak ktoś sie uprze to reklamacje tu :

Motor-Land Sp.J.

Warszawa 04-798

ul. Cyklamenów 8

tel 022-872-18-18

Pozdro

jeszcze zauwazylem takie cus , jak tlok jest poza kompresja GMP to lancuszek ma letki luz, a gdy lapie kompresje napina sie , na zadnych lozyskach nie ma luzow , wzystko jesyt proste itp, od czego to sie tak dzieje ??

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Wynika to z działania sprężyn zaworowych na krzywki wałka rozrządu.

MateuszEnduroboyz spokojnie reklamuj ten łańcuszek u seby, jego zekichanym obowiązkiem jest dbać o to by towar przez niego sprzedawany był dobrej jakości. Seba jako autoryzowany sprzedawca importera sam będzie wyjaśniał z nim reklamacje, nie ma prawa stosować spychotechniki typu zadzwoń do importera i załatwiaj sobie sam. Zarabia na Tobie i z tego tytułu ma obowiązki wobec Ciebie.

Rozmawiałem z importerem na temat gwarancji na łańcuszki rozrządu dostarczane do sprzedawców w rolii ( ponad 1000 ogniw w jednym kawałku ) potem ciętych i sprzedawanych po kawałku -JEST NA NIE NORMALNA GWARANCJA - jeśli się przedwcześnie wyciągnie czy ulegnie zerwaniu w miejscu innym niż zapinka.

a z jakim importerem rozmawiałeś ??? skoro jest na nie gwarancja to czemu dali taką naklejke ???

Naklejka jest dlatego że DID ( a właściwie to Motor-Land czyli oficjalny importer) nie bierze odpowiedzialności jeśli łańcuch rozrządu strzeli na zapince. Po prostu masz do wyboru - albo połowisz silnik i zakładasz zakuty łańcuszek albo nie połowisz, zakładasz łańcuszek z zapinką i bierzesz na siebie ryzyko.

Dla tych co mają problemy ze zrozumieniem czytanego tesktu : tak jak już napisał kol. Znafca - na łańcuch rozrządu z zapinką jest również gwarancja ale wyłącza ona ogniwo łączące.

Iwansky no to bardzo dziwna sprawa bo zakupiłem u ciebie łańcuszek DID i na żadnym ogniwie niema nabitego logo DID! Więc coś tu jest nie tak ...

Mogę zrobić foty gdyż łańcuszek nie został jeszcze założony.

Moja wypowiedź dotyczyła łańcuszka sca412. Jeżeli natomiast kupiłeś u mnie naprzykad fth219 to logo D.i.Da poprostu na nim nie ma. Ale spokojnie bo sprzedaje tylko D.i.Da pochodzącego z motorlandu i zapewniam że łańcuszki są oryginalne. Zresztą w przypadku zaistnienia jakichkolwiek problemów masz prawo złożyć bezpośrednio u mnie reklamację(albo roszczenie z tytułu niezgodnośći towaru z umową:bigrazz:- wynika to zresztą z naszego regulaminu. Jednym słowem- śpij spokojnie:)

Pozdrawiam

A teraz lamerskie może pytanie - jeśli łańcuszek nie hałasuje, nie rzęzi, nie stuka i PODOBNO (wiadomo jak to bywa) był wymieniony przez poprzedniego właściciela to co robić? nie przejmować się i jeździć aż zacznie być słyszalne zużycie czy profilaktycznie wymienić?

Edytowane przez twizzter