Skocz do zawartości

peknieta szyba w samochodzie!

markos
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec pytanie brzmi tak: czy policja moze zabrać dowód rejestracyjny, albo wstawic mandat, jeżeli szyba w samochodzie jest peknięta i z racji jakiego przepisu, jeżeli ktos wie?? Czasami w samochodach jak nadwozie zaczyna pracować to po pewnym czasie po szybie zaczyna sobie iśc takie pęknięcie, rozumiecie o co chodzi nie?? :D

markos napisał:

A wiec pytanie brzmi tak: czy policja moze zabrać dowód rejestracyjny, albo wstawic mandat, jeżeli szyba w samochodzie jest peknięta i z racji jakiego przepisu, jeżeli ktos wie?? Czasami w samochodach jak nadwozie zaczyna pracować to po pewnym czasie po szybie zaczyna sobie iśc takie pęknięcie, rozumiecie o co chodzi nie?? ;)

1.mandatu wlepic CHYBA nie moga

2.ale moga zabrac dowod

3.nie zaliczylbys przegladu

4.nie przepuszcza cie przez zadna granice

tyle wiem pzdr

jak sie myle- poprawcie :wink:

Gość pawelmoto2
  markos napisał:

A wiec pytanie brzmi tak: czy policja moze zabrać dowód rejestracyjny, albo wstawic mandat, jeżeli szyba w samochodzie jest peknięta i z racji jakiego przepisu, jeżeli ktos wie?? Czasami w samochodach jak nadwozie zaczyna pracować to po pewnym czasie po szybie zaczyna sobie iśc takie pęknięcie, rozumiecie o co chodzi nie?? :bigrazz:

dowod zabieraja ale mozna sie dogadac jak rysa nie jest duza jezeli natomiast popelnisz jakies wykroczenie typu przekroczenie predkosci i dodatkowo masz peknieta szybe to juz lipa, mandatu za to raczej nie ma

markos napisał:

tylko pytanie na podstawie jakiego przepisu??

Zły stan techniczny pojazdu. Uszkodzony element mający wpływ na bezpieczeństwo. Kiedyś straciłtak dowód mój rodzic. Wymienił szybę i po wizycie w stacji diagnostycznej dostał dowód z powrotem.

Pozdrówka

P.s. Nie pamiętam, czy byłdodatkowo ukarany mandatem. Zawsze można zbajerować, że stało się to własnie w tej trasie.....

qpa napisał:

najgorsze jest to ze jak przednia szyba jest do wymiany to trzeba zmianic numery rejestracyjne bo samej naklejki na szybie nie kupisz

naklejke na szybe bez łaski dostaniesz w wydziale komunikacji oczywiscie odplatnie :clap: jesli masz dosc zdolnosci manualnych to da sie zdjac stara i przykleic ponownie :clap:

qpa napisał:

najgorsze jest to ze jak przednia szyba jest do wymiany to trzeba zmianic numery rejestracyjne bo samej naklejki na szybie nie kupisz

Spoko-fachowcy od wymiany szyb odzyskają naklejkę. Będzie prawie bez śladów odklejania-wiem, bo sam przerabiałem temat. Można także uzyskać w wydziale komunikacji wtórnik naklejki-coś koło 25 zł ale sam zobaczysz po wymianie czy trzeba to robić.

Co do mandatu-kwestia uznaniowa. Zależy na jakiego gliniarza trafisz. Zawsze możesz powiedzieć, że pękła kilka minut temu po spotkaniu z kamieniem itp.

Gość pawelmoto2
  Gab. napisał:

Spoko-fachowcy od wymiany szyb odzyskają naklejkę. Będzie prawie bez śladów odklejania-wiem, bo sam przerabiałem temat. Można także uzyskać w wydziale komunikacji wtórnik naklejki-coś koło 25 zł ale sam zobaczysz po wymianie czy trzeba to robić.

Co do mandatu-kwestia uznaniowa. Zależy na jakiego gliniarza trafisz. Zawsze możesz powiedzieć, że pękła kilka minut temu po spotkaniu z kamieniem itp.

nawet w autoryzowanym salonie jak masz auto na gwarancji to ci naklejke zdejma i przykleja tak elegancko ze nie musisz o niej myslec.sprawdzone

Edytowane przez pawelmoto2