Skocz do zawartości

Obniżenie zwieszenia

Mateusz i vn 800
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

sezon sie skończył a ja po lekkim szlifie zdecydowałem sie remontować moto (kawasaki vn 800a)

przeglądając strone o nt vn800

www.vulcan800.de

zauwazyłem ze wiekszośc motorków w galerii przerobionych ma obniżone tylne zwieszenie.

Chciałem sie dowiedzieć w jaki sposób można to wykonać, czy jest to skomplikowana sprawa no i jak to wygląda cenowo?

dodam ze jest to zawieszenie typu softail...

nie softail tylko uni-track :buttrock: Możesz obniżyć moto kupując lowering kit /lo-kit/, albo po naszemu skoczyć do sklepu tuningowego samochodziarzy i poszperać w kompletach do obniżania sprężyn w amorach - bo tylko na tym to polega- dociśnięcie sprężynki tylnego amora...

PS

nie polecam stosowania na naszych drogach jak śmigasz z pasażerem i tobołami...

Szafir napisał:

nie polecam stosowania na naszych drogach jak śmigasz z pasażerem i tobołami...

Fajna sprawa u mnie też możnaby to zrobić, ale niestety musze się przychylić do wypowiedzi kolegi.

Edytowane przez bjoernrider

Zapomnij ja w swoim choc innym zrobilem to moze inaczrj bom mam regulowane zwieszenie ale po kilku kilometrach trasz Gorzow poznan wrocilem a nawet srobilem troche mieksze bo szczeka w kasku mi sie otwieralw :icon_mrgreen: :buttrock:

• 4 tygodnie później...
  shipp napisał:

Szczerze odradzam obniżanie zawieszenia. Ja miałem obniżone i niemiłosiernie darło na wybojach /z plecaczkiem/. Jak z kolei bardzo usztywniłem, to trzęsło aż zęby zgrzytały. Najlepiej miękkie zawieszenie ale nie za nisko.

potwierdzam to moze i ladnei wyglada ale konfort z jazdy zaden!

a i szkoda sprzecika, prawda?

Belgu1.gif

Ja kupilem z highway hawka lowering kit za 188 zl ale jeszcze nie zalozony bo moto w serwisie.

Mam nadzieje ze tyl pojdzie lekko w dol no i ten komfort tak bardzo sie nie pogorszy... :icon_mrgreen:

Relacje zdam na wiosne!

Pozdrawiam :icon_mrgreen:

Mateusz i vn 800 napisał:

Ja kupilem z highway hawka lowering kit za 188 zl ale jeszcze nie zalozony bo moto w serwisie.

Mam nadzieje ze tyl pojdzie lekko w dol no i ten komfort tak bardzo sie nie pogorszy... :cool:

Relacje zdam na wiosne!

Pozdrawiam :icon_mrgreen:

jest dostepne takie coś do intrudera?

Sprawdzilem. Do intrudera sa ale cale tylne amory a to pewnie troche kosztuje... (mam sam katalog, bez cennika)

Bo Ty masz je na wierzchu a ja w vnie jeden i schowany i dlatego do tych z imitacja twardego zawieszenia (dragi, volusia, vn.) daja same zestawy obnizajace.

Jak chcesz moge Ci podac nr katalogowy i tel gdzie powiedza cene.

Ale to highway hawk i moze byc drogo...

bodman napisał:

jest dostepne takie coś do intrudera?

Jest. Koszty spore bo pod 2000 zł. Można po taniości spróbować kupić używane krótsze amorki (np: jak kolega Krzychu.2000 od Hondy VTX, Shadow, Valkiria) ale istnieje prawdopodobieństwo kupienia złych (np: o za długuim skoku).

Pompka napisał:

Można po taniości spróbować kupić używane krótsze amorki (np: jak kolega Krzychu.2000 od Hondy VTX, Shadow, Valkiria) ale istnieje prawdopodobieństwo kupienia złych (np: o za długuim skoku).

Od VTX 1300/1800 fabryczne mają 12.5". Mozna kupić progresywne od 10.5" w górę. A jakie sa w Intruzie?

240club.jpg