Mateusz i vn 800 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Witam! sezon sie skończył a ja po lekkim szlifie zdecydowałem sie remontować moto (kawasaki vn 800a)przeglądając strone o nt vn800 www.vulcan800.de zauwazyłem ze wiekszośc motorków w galerii przerobionych ma obniżone tylne zwieszenie. Chciałem sie dowiedzieć w jaki sposób można to wykonać, czy jest to skomplikowana sprawa no i jak to wygląda cenowo? dodam ze jest to zawieszenie typu softail... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 nie softail tylko uni-track :buttrock: Możesz obniżyć moto kupując lowering kit /lo-kit/, albo po naszemu skoczyć do sklepu tuningowego samochodziarzy i poszperać w kompletach do obniżania sprężyn w amorach - bo tylko na tym to polega- dociśnięcie sprężynki tylnego amora...PSnie polecam stosowania na naszych drogach jak śmigasz z pasażerem i tobołami... Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) nie polecam stosowania na naszych drogach jak śmigasz z pasażerem i tobołami... Fajna sprawa u mnie też możnaby to zrobić, ale niestety musze się przychylić do wypowiedzi kolegi. Edytowane 23 Listopada 2006 przez bjoernrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Zapomnij ja w swoim choc innym zrobilem to moze inaczrj bom mam regulowane zwieszenie ale po kilku kilometrach trasz Gorzow poznan wrocilem a nawet srobilem troche mieksze bo szczeka w kasku mi sie otwieralw :icon_mrgreen: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz i vn 800 Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Chyba rzeczywiście nie będe kombinował ;) Drogi jakie mamy każdy wie, a i plecaczek czasem mile widziany... :crossy: Pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Wie ktoś gdzie można kupić niższe sprężynki do VS800 i jakie są ceny?Widziałem że na niemieckim e-bayu że niektóre intruderki są niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Szczerze odradzam obniżanie zawieszenia. Ja miałem obniżone i niemiłosiernie darło na wybojach /z plecaczkiem/. Jak z kolei bardzo usztywniłem, to trzęsło aż zęby zgrzytały. Najlepiej miękkie zawieszenie ale nie za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Szczerze odradzam obniżanie zawieszenia. Ja miałem obniżone i niemiłosiernie darło na wybojach /z plecaczkiem/. Jak z kolei bardzo usztywniłem, to trzęsło aż zęby zgrzytały. Najlepiej miękkie zawieszenie ale nie za nisko. potwierdzam to moze i ladnei wyglada ale konfort z jazdy zaden!a i szkoda sprzecika, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 kurde ciągnie mnie do tego, bo ładnie wygląda... ale, ale :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz i vn 800 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ja kupilem z highway hawka lowering kit za 188 zl ale jeszcze nie zalozony bo moto w serwisie.Mam nadzieje ze tyl pojdzie lekko w dol no i ten komfort tak bardzo sie nie pogorszy... :icon_mrgreen: Relacje zdam na wiosne! Pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ja kupilem z highway hawka lowering kit za 188 zl ale jeszcze nie zalozony bo moto w serwisie.Mam nadzieje ze tyl pojdzie lekko w dol no i ten komfort tak bardzo sie nie pogorszy... :cool: Relacje zdam na wiosne! Pozdrawiam :icon_mrgreen: jest dostepne takie coś do intrudera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz i vn 800 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Sprawdzilem. Do intrudera sa ale cale tylne amory a to pewnie troche kosztuje... (mam sam katalog, bez cennika)Bo Ty masz je na wierzchu a ja w vnie jeden i schowany i dlatego do tych z imitacja twardego zawieszenia (dragi, volusia, vn.) daja same zestawy obnizajace. Jak chcesz moge Ci podac nr katalogowy i tel gdzie powiedza cene.Ale to highway hawk i moze byc drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 jest dostepne takie coś do intrudera? Jest. Koszty spore bo pod 2000 zł. Można po taniości spróbować kupić używane krótsze amorki (np: jak kolega Krzychu.2000 od Hondy VTX, Shadow, Valkiria) ale istnieje prawdopodobieństwo kupienia złych (np: o za długuim skoku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Można po taniości spróbować kupić używane krótsze amorki (np: jak kolega Krzychu.2000 od Hondy VTX, Shadow, Valkiria) ale istnieje prawdopodobieństwo kupienia złych (np: o za długuim skoku).Od VTX 1300/1800 fabryczne mają 12.5". Mozna kupić progresywne od 10.5" w górę. A jakie sa w Intruzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Niepamiętam długości ale będzie to chyba 13" :wink: . Jak założyłem do swojego VSa amorki od VTX 1800 to obniżył się całkiem ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi