Skocz do zawartości

felerny silnik w simsonie

cinek89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mam simsona trzybiegowego, w ktorym non stop cos sie psuje. wydalem na niego juz prawie 2000zl i nic :bigrazz: . Szlag mnie juz trafia ostatnio nabijalem wal koles przy okazji zmienil pirscienie(nie wiem po co jak kilka mies przed szlif robilem), Wszystko dzialalo dobrze, jezdzilem wolno zeby sie dotarlo i nagle zaczelo cos perfidnie dzwonic w cylindrze. Teraz nie wiem czy te pierscienie poszly, czy koles zle wal nabil i sie rozlecial. Rownolegle z tym wydarzeniem przestal dobrze chodzic. Wystarczy ze sie troszeczke nagrzeje(tak po 1 min) i zaczyna ostro strzelac z tlumika tak ze az reke odpycha i po chwili gasnie. Co to moze byc? Najchetniej to chyba bym kupil inny silnik i spokoj ale z drugiej strony szkoda mi bo za duzo w niego wlozylem. Aha wszystkie czesci jakie kupuje nie sa polskie tylko oryginalne.

pozdrawiam

witam

Mam simsona trzybiegowego, w ktorym non stop cos sie psuje. wydalem na niego juz prawie 2000zl i nic :biggrin: . Szlag mnie juz trafia ostatnio nabijalem wal koles przy okazji zmienil pirscienie(nie wiem po co jak kilka mies przed szlif robilem), Wszystko dzialalo dobrze, jezdzilem wolno zeby sie dotarlo i nagle zaczelo cos perfidnie dzwonic w cylindrze. Teraz nie wiem czy te pierscienie poszly, czy koles zle wal nabil i sie rozlecial. Rownolegle z tym wydarzeniem przestal dobrze chodzic. Wystarczy ze sie troszeczke nagrzeje(tak po 1 min) i zaczyna ostro strzelac z tlumika tak ze az reke odpycha i po chwili gasnie. Co to moze byc? Najchetniej to chyba bym kupil inny silnik i spokoj ale z drugiej strony szkoda mi bo za duzo w niego wlozylem. Aha wszystkie czesci jakie kupuje nie sa polskie tylko oryginalne.

pozdrawiam

a czy stracił na mocy? moze go przytarłeś, mało oleju słbe chodzenie i wystarczy! kumpel miał tak w vespie i jak ja przytarł to chwile chodizla nagrzla sie i BUUUUUUUU musisz rozebrac i obejzec:)

Może świeca walnięta i tak strzela w tłumik. Miałem tak w jawie i gixerze :icon_eek: Odpalasz na chwile zeby pochdozil kilka minut, świeca sie nawet nierozgrzeje tak jak trzeba i przy następnym odpaleniu dzieją sie jaja. A co do stuków to pierścionki mogłby pęknąć. Ale w simsonie to jest pikuś, zdjąć cylinder założyć nowe to kwestia minut :icon_mrgreen: Tylko uważaj żeby niewpadły Ci kawałki starych między kartery... Zasłoń otwory jakąś szmatką czystą i będzie git.

Edytowane przez Z3US

jest taka zasada, że praktycznie przy każdym zdjęciu cylindra powinno się wymienić pierścienie i każdy dobry mechanik to potwierdzi, ponieważ po złożeniu cylindra na poprzednie pierścienie często sie zdaża, że pękają ale ze względu na koszt, nie każdy moze sobie pozwolić na nowe pierścienie.

jest taka zasada, że praktycznie przy każdym zdjęciu cylindra powinno się wymienić pierścienie i każdy dobry mechanik to potwierdzi, ponieważ po złożeniu cylindra na poprzednie pierścienie często sie zdaża, że pękają ale ze względu na koszt, nie każdy moze sobie pozwolić na nowe pierścienie.

kazdy dobry miechanik Ci powie, ze samych pierscieni nie powinno sie zmieniac,

szczególnie w 2t.

strzały w tłumik to źle ustawiony zapłon. a dzonić może przez to że zapłon jest źle ustawiony, przez co występuje spalanie stukowe. popraw ustawienie zapłonu

no to moze sie zalewa???jak u mnie

jak sie zalewa to tez bedzie strzelal