rozek Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) W najblizszej ich placowce. Inaczej sie nie da. I wlasnie w tym problem ze zadnej blisko nie ma, pewnie poczekam na motobazar na wieksze zakupy Edytowane 16 Listopada 2006 przez rozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Słyszałem tez ze jak juz porzadnie udezysz kaskiem o ziemie to juz nie ma takich wlasciwosci jak na początku - ciekawe czy to prawda??Gdyby bylo inaczej, to kaski moglyby byc jak ubior glowy Zawiszy Czarnego :) (a nie sa..)BTW: Opierajac sie na moim doswiadczeniu wspinaczkowym moge powiedziec, ze kazdy nowoczesny kask jest w przypadku ciezszego 'zdarzenia' jednorazowy - on ma za zadanie przyjac na siebie i jakos rozlozyc sile uderzenia.. jakos = w przypadku skrajnym ma sie rozsypac, zamiast lepetyny jego posiadacza.Tak wiec nawet jesli zewnetrznie nie widac zadnych uszkodzen, to w przypadku mocniejszego wypadku trzeba liczyc sie z tym, ze gdzies przyjeta energia znalazla sobie miejsce/ujscie.. i nastepnym razem dobierze sie do naszego skalpu, bo kask TYM RAZEM rozsypie sie wczesniej/za wczesnie.Amen :) Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Widzialem tego pdf-a. Zdjecia sa a cen nie ma :) W PDFie ceny są-może patrzysz nie na tego z wyprzedażą tylko z ofertą http://www.intermotors.pl/promocje/katalog...rzedaz_2006.pdf :icon_mrgreen: Edytowane 17 Listopada 2006 przez Domel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 :) ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 WitamTo mój pierwszy post na tym forum.Chciałbym się wypowiedzieć co do kasków - one są urządzeniami jednorazowymi. W przypadku gdy uderzymy nim mocno to niestety mimo gdy nie będzie widać większych uszkodzeń to kask i tak będzie do wyrzucenia.Ja bym się bał taki kask zakładać po raz drugi na głowę. Oczywiście nie jest tutaj mowa o upadku kasku z motocykla.Podobnie jest z pasami bezpieczeństwa w samochodach. Jesli trafimy na szrota niby powypadkowego to dla własnego bezpiczeństwa warto wymienić pasy na nowe, potem jest wielkie zdziwienie gdy ktoś ginie w takim zużytym już samochodzie, potem jest rozpacz i obojętności bo "pasy nie pomagają, po co je w ogóle zapinać". Pasy raz użyte tracą swoje właściwości, po przyjęciu energii niestety już nie zregenerują swoich właściwości.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Te AGVy to jak Tiger po tjuningu wygladaja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joniec Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ja preferuje kaski AGV ze względu na swoje ciekawe malowania. Natomiast Shoei i Nolan mają u mnie wielkie poważanie. Shoei wiadomo, natomiast Nolan trochę nie doceniany. Myślę, że na pewnym poziomie kaski mają podobne właściwości różnia się jedynie detalami. Ktoś wyżej miał problem z numerem telefonu do Intermotors do Warszawy podaję, jeśli nic nie zmienili choć nie sądze - ul. Jagielońska 226140810 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golmar Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Witam!Czy moglby mi ktos napisac pare slow o kasku UVEX BOSS 530 Sport.Chce zakupic sobie taki i prosze o porade.Niech sie wypowie ktos kto mial z nim doczynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Witam!Czy moglby mi ktos napisac pare slow o kasku UVEX BOSS 530 Sport.Chce zakupic sobie taki i prosze o porade.Niech sie wypowie ktos kto mial z nim doczynienia.Madriana z grupy "Halo Szczecin" w takim jeździ, więc się z nią skontaktuj :flesje: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golmar Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Dzieki za namiary, juz sie skontaktowalem z ta osoba i czekam na opinie.Pozdrawiam i szczesliweg nowego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi